|

Türk ressamı dünyada büyük ilgi görüyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, 'Türkiye'nin en büyük sanat etkinliği' unvanına sahip Contemporary İstanbul adlı çağdaş sanat sergisini gezdi. İlgiden memnun olduğunu belirten Gül, Türk ressamların dünya çapında tanınmaya başladığını ifade etti.

Abdullah Yıldırım
00:00 - 29/11/2010 Pazartesi
Güncelleme: 00:16 - 29/11/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Türk ressamı dünyada büyük ilgi görüyor
Türk ressamı dünyada büyük ilgi görüyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk resminin son yıllarda çok büyük bir ilgi görmeye başladığını belirterek, 'Sadece Türkiye'de değil biliyorum New York'ta, Paris'te ve başka yerlerde, Ortadoğu'daki merkezlerde çok büyük bir ilgi görüyor' dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül eşi Hayrunnisa Gül ile birlikte Contemporary İstanbul adlı çağdaş sanat sergisini gezdi. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki sergiyle ilgili sanatçılardan ve organizatörlerden bilgi alan Gül çifti yaklaşık bir saat sergiyi gezdi. Soruları cevaplayan Gül, bu tür eserlerin yer aldığı bu serginin yoğun ilgi görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türk resim sanatçılarının dünyada ilgiyle takip edildiğini belirten Gül, bunun da mutluluk verici olduğunu söyledi. Gül, sergide, Bedri Baykam, Ahmet Güneştekin, Günseli Kato gibi sanatçıların eserlerinin yer aldığı galerileri gezerek, sanatçılardan eserlere ilişkin bilgi aldı.

2 BİN ESER SERGİLENİYOR

Bu yıl 5. kez gerçekleştirilen, yurt dışından 37, yurt içinden de 43 galerinin bir araya geldiği sergide toplam 420 sanatçının 2 bin eserin yer aldığı sergiyi gezen Gül, gazeteclerin sergiyi nasıl buldunuz, bependiğiniz bir eser odlumu" sorusu üzerine "En sevindiğim şey şu: Böyle bir sanat etkinliğine yoğun ilginin olması. Bu çok sevindirici bir şey. İsmi zaten son yıllarda büyük ilgi görmeye başladı. Sadece Türkiye'de değil New York'ta, Paris'te, başka yerlerde ve Ortadoğu ülkelerinde çok büyük ilgi görüyor ve Türk ressamları çok takip ediliyor" şeklinde konuştu. CumhurbaşkanıÇ Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül de sergiyle ilgili "Adil olmak zorundayız. Hepsi çok güzel. Tüm sanatçılar kendilerine göre değerli eserler yapmışlar muhakkak” şeklinde ifade etti.



13 yıl önce