|

Türk Yıldızları'ndan muhteşem gösteri

Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Türk Yıldızları, 'TSK 4'nci Malzeme Yerlileştirme Sergisi' etkinlikleri kapsamında gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Türk Yıldızları'nın Gaziantep semalarında sunduğu seyir ve estetik, vatandaşlardan tarafından hayranlıkla izlendi.

Cihan
00:00 - 7/10/2012 Pazar
Güncelleme: 21:40 - 7/10/2012 Pazar
Yeni Şafak
Türk Yıldızları'ndan muhteşem gösteri
Türk Yıldızları'ndan muhteşem gösteri

Savunma sanayinde yurtdışı kaynak kullanımını azaltmak amacıyla düzenlenen 'TSK Malzeme Yerlileştirme Sergisi'nin 4'üncüsü Gaziantep Sanayi Odası (GSO)'nın destekleriyle Ortadoğu Fuar Merkezi (OFM)'nde hafta içi açılmıştı. Etkinlik kapsamında Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Türk Yıldızları da gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

Malatya'daki askeri hava üssünden kalkan 7 süpersonik uçak, Gaziantep semalarını renklendirdi. Türk Yıldızları'nın, seyir ve estetik zevki sunan her hareketi vatandaş tarafından büyük ilgi gördü. Bazı vatandaşlar, kamera ve fotoğraf makineleriyle akrobasi gösterisini görüntülemeye çalışırken, bazıları da gösteri karşısında hayranlığını gizleyemedi. Nefeslerin tutularak izlenen gösteride pilotların havada kalp işareti yapması da alkış aldı.

Gösterileri ilk kez izlediğini söyleyen Selçuk İnler, 'Oğlum askerde. Onu ziyarete gelmiştim. Sonra da buradaki gösterilere ailecek katıldık. Çok güzeldi, gurur duyduk. Gözlerim doldu.' dedi. Şerif Başkürekçi ise gösterinin tek kelimeyle muhteşem olduğunu kaydederek, 'Gaziantep'e bu olanağı sağlayan tüm kurumlara teşekkür ediyor. Burada resmen tüylerimiz diken diken oldu. Allah bu devlete, millete ve ordumuza zarar zeval vermesin.' ifadelerini kullandı. Şaban Şahin isimli vatandaş da 'İnanamayacağımız bir gün geçirdik. Tüylerimiz diken diken oldu. Hava kuvvetlerimize Allah güç kuvvet versin, Allah başımızdan eksik etmesin.' şeklinde konuştu. Gösteri uçuşunu izleyen çocuklar da büyük keyif aldıklarını dile getirirken, bir yaşlı vatandaş izlerken duygulanıp ağladığını söyledi.

12 yıl önce