|

Türkiye büyük bir müze

"Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye" başlığında ülkemizin sahip olduğu tarihi ören yerleri ve buluntuları bir kitap, sergi ve belgeselde buluştu

Yeni Şafak
04:00 - 18/11/2014 Salı
Güncelleme: 21:01 - 17/11/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
AYSEL YAŞA

Göbeklitepe, Alacahöyük, Çatalhöyük, Hattuşaş, Troya, Assos, Ahlat, Ani ve dahası. Hepsi 12 bin 500 yıllık Türkiye ve Anadolu Tarihi’nin birer parçası. Türkiye’yi büyük bir müzeye çeviren müze ve ören yerlerinden seçilen yüzlerce eser, Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye çalışmasıyla bir araya getirildi. 


FOTOĞRAF SERGİSİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in himayelerinde, T.C. Kültür Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü, TÜRSAB-MÜZE Girişimleri, BKG ve Anadolu Efes tarafından hazırlanan Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye projesi 3 ayaklı bir çalışma. İçerisinde görselleriyle sizi o eserlere götürecek bir kitap, sergi ve aktüel belgeselden oluşuyor. Kitap, Bakanlığa bağlı müzelerdeki müze mağazalarında, fotoğraf sergisi 31 Aralık 2014 tarihine kadar Darphane-i Amire’de ziyaretçilerle buluşacak. 13 bölümden oluşan belgesel ise her Pazar NTV’de yayınlanacak. Kitapta, ülke genelinde bulunan tarihi eserler, ören yerleri ve bunların etkileyici hikâyeleri yer alıyor. Proje, fotoğraflarla Anadolu uygarlık tarihinin anlatıldığı prestij kitabı olarak da görülebilir. 

TARİHE NOT DÜŞTÜK

Kitabın yazarı tarihçi Hayri Fehmi Yılmaz, kitap için 2 yıldır çalıştıklarını söyledi. Yılmaz, “Kitap, Anadolu’nun en önemli ören yerleri ve buluntuları içeriyor. Mümkün mertebe, bu çağın eserleri tanıtılmaya çalışılıyor. Hakikaten dünyada eşi benzeri görülmeyen işler bunlar. Trakya’dan Hakkari’ye kadar özellikle yeni buluntuları dünya arkeoloji tarihine not düşürmüş oluyoruz”dedi.
#Dünyanın En Büyük Müzesi
#Türkiye
#projesi
9 yıl önce