|

Türkiye Kasım'da üşüyor

Yeni Şafak
04:00 - 27/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:42 - 26/11/2014 Çarşamba
Diğer
Konya’da, yoğun kar yağışı nedeniyle Selçuk Üniversitesi'nde eğitime bir gün ara verilerek vizeler ertelendi. Şehirde 8 işyerinin çatısı biriken kar nedeniyle çöktü. Konya-Afyon karayolu, Gelemiş mevkiinde trafiğe kapandı. Antalya Akseki'de yüksek kesimlerdeki mahallelerin yolları da ulaşıma kapandı. 

Bolu’da kar kalınlığı Abant’ta 15, Kartalkaya’da 25 santimetreye ulaştı. Bolu Dağı-Düzce kesimi D-100 karayolunda sis nedeniyle görüş mesafesi 15 metreye kadar düştü. Yozgat'ta ve Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde,  gece başlayan kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler, zor anlar yaşadı. Ardahan-Posof ve Ardahan-Şavşat karayolunda karın yanı sıra tipi de etkili oldu. Gümüşhane'deki Limni Gölü buz tutarken, Kastamonu ve Giresun'un dağlık kesimlerinde ulaşım zorlukla sağlandı.

Kızılay alarma geçti

Türk Kızılayı, yurt genelinde kar yağışının etkili olması nedeniyle alarm durumuna geçtiğini açıkladı. Kurum, Konya-Afyon ve Konya-Seydişehir karayolunda mahsur kalan vatandaşlar için de 5 araç ve 14 uzman personel göndererek 600 gıda paketi dağıttı. Mersin’de kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Erdemli-Ayrancı karayolunda mahsur kalan 20 TIR'dan 15’i gece kurtarılırken, diğer 5 TIR'a ise sabah ulaşıldı. 

#Konya
#kar
#Kızılay
9 yıl önce