|

Türkiye'nin ilk gayri resmi madalyası

Antalya'da bir antikacıda tesadüfen bulunan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk gayri resmi madalyası olduğu öğrenilen pirinç madalya, bir müzayede şirketi tarafından satışa sunuldu.

Aa
00:00 - 5/10/2012 Cuma
Güncelleme: 13:24 - 5/10/2012 Cuma
Yeni Şafak
Türkiye'nin ilk gayri resmi madalyası
Türkiye'nin ilk gayri resmi madalyası

Özel bir müzayedecilik şirketinin genel koordinatörü Samet Tekin, yaptığı açıklamada, 30 Eylül'de karma eserler müzayedesiyle sezonun açıldığını ve müzayedeye sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiklerini ifade etti.

Tekin, 7 Ekim'de yapılacak para, madalya, jeton ve rozet müzayedesinde ise 4 bin ürünün meraklılarıyla buluşacağını belirterek, saat 15.00'te İstanbul'daki Pera Mezat Müzayede Salonu'nda yapılacak müzayedede satışa sunulan en ilginç ürünlerinden birinin Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan hemen sonra bastırılan pirinç bir madalya olduğunu ifade ederek, bu madalyanın bugüne kadar görülen ilk örnek olduğuna dikkati çekti.

40 milimetre çapında ve 14 gram ağırlığındaki pirinç madalyanın ön yüzünde Osmanlıca ''Zafer 1923'' ibaresinin yer aldığını belirten Tekin, arka tarafında ise Türkiye Cumhuriyeti arması ile ''Misak-ı Milli'' yazısının bulunduğunu kaydetti.

11 yıl önce