|

Üç benzeri Müslüm Gürses'in mezarında buluştu

Arabesk müziğinin efsane sesi Müslüm Gürses ölümünün ikinci yılında Zincirlikuyu'daki mezarı başında anıldı. Gürses'in üç benzeri de anma törenine katıldı. Müslüm Gürses’in adını taşıyan, giydiği kıyafetler, müzik aletleri, plak ve kaset gibi aksesuarlarının yer aldığı müze ise bugün ziyaretçi akınına uğradı.

13:25 - 3/03/2015 Salı
Güncelleme: 14:28 - 3/03/2015 Salı
Yeni Şafak
Mehmet Özkar, Turgay İyi ve Baki Çiçek (Fotoğraf: Esra Ketenci)
Mehmet Özkar, Turgay İyi ve Baki Çiçek (Fotoğraf: Esra Ketenci)
İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 3 Mart 2013’te hayatını kaybeden hayranlarının Baba diye hitap ettiği

arabesk müziğin usta sesi Müslüm Gürses, Zincirlikuyu'daki mezarı başında anıldı.


Gürses'in eşi Muhterem Nur ile sevenlerinin hazır bulunduğu anma törenine katılan üç kişi ise dikkat çekti. Müslüm Gürses'e benzerlikleri ile bilinen Mehmet Özkar, Turgay İyi ve Baki Çiçek mezar başında basın mensuplarına poz verdi.

Öte yandan Gürses için doğduğu Şanlıurfa’da iki yıl önce tarihi bir mekanda açılan müze yoğun ilgi görüyor. Ölümünün ikinci yıldönümünde hayranları, araştırmalara konu olan Gürses’in sanat yaşamı boyunca sahnelerde giydiği kıyafetlerin yanı sıra müzik aletleri, plak, kaset ve fotoğraf gibi aksesuarlarının yer aldığı müzeyi, sanatçının dinletilen şarkıları eşliğinde geziyor. Sergilenen sanatçıya ait eşyalar, sevenlerine zaman zaman duygu dolu anlar yaşatıyor.
#Müslüm Gürses
#Müslüm Gürses'in benzerleri
#Muhterem Nur
9 yıl önce