|

Ucuz atlattık

THY'nin İstanbul-Katmandu seferini yapan yolcu uçağı, havalimanına inişte pistten çıktı. Büyük paniğe yol açan kazada, hızla tahliye edilen yolculardan 1'i hafif yaralandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/03/2015 الخميس
Güncelleme: 21:17 - 4/03/2015 الأربعاء
Yeni Şafak
Türk Hava Yolları (THY) uçağının Nepal’de iniş esnasında pistten çıkması korkuttu. Facianın eşiğinden dönülen kazada bir yolcu yaralandı. İstanbul’dan Nepal’in başkenti Katmandu’ya giden TC-JOC kuyruk tescilli TK 726 sefer sayılı THY’ye ait Airbus 330 tipi uçak, dün akşam saat 20:25 sıralarında 224 yolcu ve 11 müretttebatla Atatürk Havalimanı’ndan sorunsuz bir şekilde havalandı. Uçak Katmandu Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra yoğun yağış nedeniyle kayganlaşan pistten çıktı. Büyük paniğe yol açan kazada bir yolcu hafif şekilde yaralandı. Olaydan sonra yolcular ve uçuş ekibi güvenli şekilde tahliye edilerek terminale alındı.

UÇUŞLARA KAPATILDI

 Yaralı yolcu, hastaneye kaldırıldı. Hasar gören uçağın pist dışında bulunduğu yerden çekilmesi için çalışma başlatıldı. 

Uçağın, alana iniş öncesindeki radar görüntüsü de ortaya çıktı. Görüntülerde, ilk denemede yoğun sis nedeniyle pisti pas geçen uçağın, havada tur attıktan sonra ikinci denemede iniş yaptığı görüldü. Havalimanında ayrıca, pist başına yerleştirilmiş vericiler vasıtasıyla uçakların inişine yardımcı olan hassas yaklaşma sistemi ILS bulunmadığı kaydedildi. Kazanın ardından havalimanı uçuşa kapatıldı. 

DETAYLI İNCELEME

THY’den yapılan açıklamada, kazanın nasıl meydana geldiğinin yapılacak teknik incelemeyle belirleneceği bildirildi. Katmandu'da kalan yolcuların getirilmesi için THY Nepal’e yeni bir uçak gönderecek. Uçakta yer alacak teknik personel, kazayı detaylı şekilde inceleyecek.
#THY
#Nepal
#Katmandu
٪d سنوات قبل