|

Uğur Dündar'ı nasıl affedeceğim

Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesinden sonra Türkiye'de yaşanan taciz ve tecavüz olayları da gündeme geldi. Oyuncu Akasya Asiltürkmen de başına gelen acı bir olayı anlatıp, gazeteci Uğur Dündar'ın yaptığı haberlerin kendisine çok daha fazla zarar verdiğini kaydederek, "Onu çoktan affettim. En ufak bir intikam alma isteği ya da öfke/korku duymuyorum. Canlandırma çekmeye üşenmeden, dizilerimden aldığı parçaları, saldırı görüntüleriyle yayınlayan Uğur Dündar'ı affetmeyeceğim" dedi.

12:45 - 18/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 13:00 - 18/02/2015 Çarşamba
Diğer

2008 yılında Büyükada'da bir faytoncunun tecavüzüne uğrayan Akasya Asıltürkmen, cinsel saldırı ve taciz olayları sonrasındaki yargı sürecinde düzeltilmesi gerekenlere dikkat çeken tweetler attı ve kendi yaşadığı olayı anlattı. 


Asiltürkmen şunları yazdı:


17 yaşındaki bir gencin saldırısına uğramamın üzerinden tam altı sene geçti. Seneleri saymak kolay, çünkü olaydan tam otuz gün sonra doğan yeğenimin yaşı o kadar. Şimdi yazacaklarımı paylaşabilecek gücü de dün akşam timeline’ımda gördüğüm/görmek zorunda kaldığım tweet sayesinde buldum. Senelerdir kafamda dönenleri paylaşmak için bir  fırsat işte. Hayata karşı öfkeli, yabani yetişmiş, bu arada geri döndürülemez şekilde hastalanmış bir çocuk. Onu çoktan affettim. Her nerede ve ne yapıyorsa, umrumda değil. En ufak bir  intikam alma isteği ya da öfke/korku duymuyorum.


"Uğur Dündar'ı nasıl affedeceğim"


Olayı ana haber bültenlerinde canlandırma çekmeye üşenmeden, yayınlanmış dizilerimden aldığı parçaları, bir takım saldırı görüntüleriyle kurgulayıp yayınlayan Uğur Dündar ve gibilerini nasıl affedeceğimi ise gerçekten bilmiyorum.

"Merhametsizler"


Çünkü 17 yaşındaki çocuğun sadece hasta olduğunu düşünüyorum. Bu gazeteci/haberci tayfasının ise kötü kalpli, hırslı ve merhametsiz oldukları ortada. Kırsalda cinsel saldırıya uğramış kadın/kızların kendini öldürmesi beklenir. Sebebini hiç düşündünüz mü? Sadece namus meselesi değil, hayır. O utancın ağırlığıyla yaşamayı kaldıramadıkları için. Hayır hayır!!! Kızın yaşadığı utancı demiyorum. Bildiklerini kaldıramayan toplumun utancı. Kız, onların utancına kurban verilir. Yorgan gitti, dava bitti! Göz önünde dolaşmasından iyidir. Her gün ona bakarak rahatsız olmaktan kurtulurlar. Vahşilik gibi görünen bu tepkiyi büyük ve daha medeni olduğunu sandığınız toplumlar da verir. Sadece biraz daha soğukkanlılıkla yaparlar. Gerçekten tecrit ederek.
#Akasya Asiltürkmen
#Uğur Dündar
#Medya
9 yıl önce