|

Uludağ mesaisi

Kar kalınlığının 3,5 metreye ulaştığı Uludağ’da tatilcilerin güvenliğini Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK) timleri sağlıyor. Timler, bir gün içerisinde kara saplanan 8 kişiyi kurtardı. Çeşitli yerlerinden sakatlanan 12 kişiyi de hastaneye ulaştırdı. 10 kişiden oluşan timler, yardım beklenen noktaya en kısa sürede ulaşmak için sürekli devriye geziyor.

Yeni Şafak
04:00 - 23/02/2015 Pazartesi
Güncelleme: 20:39 - 22/02/2015 Pazar
Diğer
Uludağ Jandarma Komutanlığı’na bağlı JAK ekipleri güvenliğin Valilik kanalıyla kendilerine devredilmesinden sonra düşerek yaralanma, kaybolma gibi olaylara anında müdahale etmek için devriye geziyor. Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da güvenliği sağlayan timler gelen ihbarları en kısa sürede yanıtlıyor. 

JANDARMA’NIN GÖZBEBEĞİ 

JAK ekipleri bir gün içerisinde sakatlanan tatilcileri Sağlık Merkezi’ne getirirken, kara saplananları da kurtardı. Ekipler, düşerek kolunu ve bacağını kıran 12 kişiyi kar motoru ile ilk müdahalesini olay yerinde yaptıktan sonra, 112 Sağlık Merkezi’ne getirdi. Saplandığı kardan çıkamayan 8 kişiyi de kurtaran jandarma ekipleri, kaybolan bir kişiye de kısa sürede ulaşmayı başardı. Uludağ’daki tüm güvenliğin kendilerine devrilmesinden sonra JAK ekipleri, görev yapan personel ve devriye gezen ekip  sayısını da artırdı.

8 BÖLGEDE FAALİYETTE

Jandarma bünyesinde 1998 yılında faaliyetlerine başlayan JAK Timleri, kayak pistlerinde emniyet amaçlı devriye, arama ve kurtarma faaliyetleri, hasta ve yaralıları tahliye etme, ormanlık bölgelerde gerektiğinde suça el koyma görevlerini icra ediyor. Ekipler, Türkiye’nin 8 noktasında hizmet veriyor. JAK timi, Bolu - Kartalkaya, Bursa - Uludağ (2), Erzurum- Palandöken, Kars - Sarıkamış, Kastamonu - Ilgaz,  Kayseri - Erciyes ve Niğde Çamardı’nda göreve hazır bir şekilde bekliyor.
#Uludağ Jandarma Komutanlığı
#JAK
#Uludağ
9 yıl önce