|

Ünlü boksör organ bekliyor

Samsun'da Türk ve Gürcü 16 şampiyon boksörün yer aldığı maçlara onur konuğu olarak katılan 'Boğazın Boğası' lakaplı Dünya Kıtalararası Ağırsiklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam, karaciğer nakli için sıra bekliyor.

İha
00:00 - 26/10/2014 Pazar
Güncelleme: 17:44 - 26/10/2014 Pazar
Yeni Şafak
Ünlü boksör organ bekliyor
Ünlü boksör organ bekliyor

Canik Belediyesi tarafından organize edilen ve Hasan Doğan Spor Salonu'nda düzenlenen Türk ve Gürcü 16 şampiyon boksörün yer aldığı maçlarda, Samsunlular kıran kıran mücadeleleri izleme fırsatı buldu. Müsabakalara, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve ünlü boksörlerden Sinan Şamil Sam, Selçuk Aydın, Atagün Yalçınkaya ve Yakup Kılıç onur konuğu olarak katıldı.

Çıktığı ringde kendisini bir sporcu ve boksör gibi hissettiğini söyleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ''Bugün Gürcistan ve Türkiye''nin Samsun''da dostluk maçı var. Ama biz Canik Belediyesi olarak sporda, eğitimde, şehircilikte, belediyecilikte ilkleri yapan belediyeyiz. Bugün de Samsun''da inşallah ilkleri yaparak, Samsun yerel yönetimdeki siyasetçilerin de artık boksa önem vererek, bu sporu öne çıkaracak etkinliği yaparak imza atıyoruz'' dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, onur konuğu boksörlere plaket taktim etti. Samsun''da bulunmaktan mutlu olduğunu ifade eden ünlü boksör Sinan Şamil Sam, ''Hava değişikliği olsun diye ve vefa borcu nedeniyle Samsun''a geldim. Her karaciğer bekleyen hasta gibi bizim de müracaatımız var. 'Bana illa karaciğerinizi verin' diyecek halim yok. En azından vefat eden insanların organlarını bağışlamaları birçok hastaya, hatta birçok küçük çocuğa can verebiliyor'' diye konuştu.

9 yıl önce
default-profile-img