|

Yanlışlıkla öldürdüğü kişi için hatim indirdi

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Bademağacı Köyü İmamı, önceki yıl domuz sanarak öldürdüğü adam için cezaevinde kaldığı süre içinde dua edip hatim indirdiğini söyledi. Bugün duruşması olan imam tahliye edildi.

Cihan
00:00 - 23/01/2013 Wednesday
Güncelleme: 21:40 - 23/01/2013 Wednesday
Yeni Şafak
Yanlışlıkla öldürdüğü kişi için hatim indirdi
Yanlışlıkla öldürdüğü kişi için hatim indirdi

Bademağacı köyünde 9 Aralık 2011'de meydana gelen olayda köy sakinlerinden Ali Bargaç'ı av tüfeğiyle öldürdüğü gerekçesiyle olay tarihinden beri tutuklu yargılanan köy imamı Bayram Y., önce 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ardından tutukluluktan geçen süre ve suçun niteliği göz önüne alınarak tahliye edildi.

Alanya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Necdet Vural Başkanlığı'nda görülen duruşmada hazır bulunan tutuklu sanık Bayram Y., olaydan dolayı pişmanlık duyduğunu belirtip duruşma salonunda bulunan yakınlardan özür diledi. Olayın yanlışlıkla meydana geldiğini dile getiren Y., "Sebep olduğum için çok pişmanım. Hayatta kalması için elimden gelen her şeyi yaptım. Cezaevindeyken her gün Ali Bargaç için dua edip hatim indirdim." dedi.

Hayatını kaybeden Bargaç'ın ağabeyi İbrahim Bargaç, kardeşinin kasten öldürüldüğünü ileri sürerek kardeşiyle köy imamı arasından bahçeye ekilen bakla yüzünden ve kardeşinin nişandan ayrılmasına neden olmaktan dolayı husumet bulunduğunu iddia etti.

11 years ago