|

Yavru kaplana evinde bakıyor

Kayseri'de bir biyolog, bir süre önce doğduktan sonra annesi tarafından kabul edilmeyen yavru kaplanı akşamları ailesiyle birlikte yaşadığı evine götürüyor.

İha
00:00 - 30/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 13:01 - 30/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Yavru kaplana evinde bakıyor
Yavru kaplana evinde bakıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde yaptırılan hayvanat bahçesinde 3 ay önce dünyaya gelen ve anketle adı 'Anadolu' konulan Bengal kaplanına annesi sahip çıkmadı. Doğumunun ardından yavru kaplanın bakıcılığını üstlenen hayvanat bahçesi biyoloğu Duygu Demir, mesai saatleri dışında da bakıma muhtaç olan yavru kaplanı akşamları ailesiyle birlikte yaşadığı evine götürmeye başladı.

Yavru kaplanın bakımının zor olduğunu söyleyen Demir, Anadolu'ya zevkle baktığını söyledi. Yavru kaplanın uyandıktan sonra çığlık attığını ve ailesinin duruma alışamadığını kaydeden Duygu Demir, 'Yavru kaplanımız 27 Mayıs tarihinde dünyaya geldi. Şu anda 3 aylık. İlk iki aylık dönemde 2 saatte bir beslenmesi gerekiyordu. Ofiste ilgileniyorduk zaten ama akşamları eve getirmek zorunda kaldık. İki saatte bir doyurulması gerektiği için geceleri iki saatte bir uyanıp sütünü içirdik. Evde ailemle zorlukları oldu. Ben uyanıyordum ama ailem de uyanıyordu haliyle. İlk bir ay çok çığlık atarak uyanıyordu' dedi.

Komşularının da Anadolu'ya alıştıklarını belirten Biyolog Demir, 'Yolda gelirken araçta görenler çok şaşırıyorlar. Patilerini cama uzatıp dışarı bakmayı seviyor. Genelde durdurup, 'Bu ne?' diye soruyorlar. Kedi zanneden var ama kaplan olduğunu bilen var. Genellikle aslan yavrusu zannediyorlar ama. Komşularımız alıştı artık. Özellikle karşı komşumuz çok seviyor. En fazla bir ay daha benimle yaşayacak. Nasıl ayrılacağız bilmiyorum ama ben alıştım ona' diye konuştu.

Biyolog Duygu Demir'in annesi Rabia Demir ise, yavru kaplandan korktuğunu söyledi. Bakımının zor olduğunu kaydeden anne Demir, şöyle konuştu:

'Aslında ben sadece ben kuzuyu severim. Duygunun hatırı için katlandım yani şu ana kadar. Artık yoruldum. Ben de seviyorum aslında ama korkuyorum, elleyemiyorum. Ayaklarından iz falan oluyor. Parkeler falan leke oluyor. Her gün duygu silip gidiyor ama gene ben arkasından huylanıyorum, tekrardan siliyorum. Aynı evin içinde de çocuklar olduğu için dikkat etmemiz gerekiyor. Hijyene falan da dikkat ediyoruz. Bayağı bir temizlik yapıyoruz yani. Komşular sağ olsunlar idare ediyorlar. Onlara da çok zararı olmuyor. Son günlerde ilk başta biraz özür diledik ama hepsinden Allah razı olsun onlar da seviyor' şeklinde konuştu.

10 yıl önce