|

Yavuz Bingöl'e linç kampanyası

Posta Gazetesi, Yavuz Bingöl'ün bir kamu bankasının reklam filminde oynayacağını, bunun için de milyonlar alacağını iddia etmişti. Ünlü sanatçı bu iddiayı yalanladı

Star
00:00 - 29/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 09:36 - 29/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Yavuz Bingöl'e linç kampanyası
Yavuz Bingöl'e linç kampanyası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlerine katılan, onunla birlikte poz veren sanatçılara karşı başlatılan itibarsızlaştırma ve linç kampanyalarına bir yenisi daha eklendi.

Posta Gazetesi, "Yavuz Bingöl'ün kısmeti çok açıldı" başlığıyla verdiği haberde, sanatçının Erdoğan'la birlikte verdiği pozu kullanarak çirkin bir algı çalışması yaptı.

Posta'nın bu haberi Sözcü de dahil, paralel medyanın merdiven altı internet sitelerine kadar birçok platform tarafından aynı başlıkla verildi.

Birçok sanatçı, çeşitli bankaların reklamlarında rol alırken, Yavuz Bingöl'ün bir banka reklamında oynama ihtimali "yasadışı, usulsüz" bir iş gibi gösterilmeye çalışıldı.

YAVUZ BİNGÖL YALANLADI

Öte yandan, ünlü sanatçı Yavuz Bingöl, bugün basında çıkan bir devlet bankasının reklam filmlerinde oynamak için milyon dolarlık teklif aldığı hakkındaki haberlerin asılsız olduğunu söyledi. Bingöl, menajerinin muhabire olmsuz yanıt vermesine rağmen gazetenin ısrarla yalan yazdığını belirtti.

İşte Yavuz Bingöl'ün basın açıklaması:

Bugün hakkımda çıkan asılsız bir haber ile ilgili size bilgi vermek istiyorum. Bir gazetemiz hakkımda bir bankanın reklam yüzü olacağımla ilgili gerçekle ilgisi olmayan bir haber yayınlamıştır.

Haberde geçen bilgiye göre menajerim Erden Demir'in gazeteciye beyanat verdiği yazılmıştır. Erden Demir, gazetecinin sorusuna olumsuz yanıt vererek şu anda böyle bir anlaşma olmadığını söylemiştir. Ancak gazete bu beyanatı çarpıtarak asılsız bir haberle hakkımda kamuoyunda itibar zedeleyeci bir içeriğe yol açacak şekilde yayınlamıştır.

Yavuz Bingöl olarak 25 yıllık sanat hayatımda pek çok sanatsal işin içinde yer aldım. Bunlar arasında çok sayıda reklam filmi de yer almaktadır. Halihazırda şu anda da teklif edilen reklam filmleri bulunmaktadır. Ancak haberde geçen konuyla ilgili bilgiler gerçek dışıdır.

Derin bir üzüntüyle bu konuyu sizinle paylaşmak istedim.

Saygılarımla,

Yavuz BİNGÖL

9 yıl önce