|

Yer gök Sen'i anıyor

Peygamber Efendimiz'in (SAV) dünyaya teşrif ettiği Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerde vatandaşlara tirit dağıtıldı, kan bağışı kampanyaları düzenlendi.

İstanbul
00:00 - 19/04/2009 Pazar
Güncelleme: 01:31 - 19/04/2009 Pazar
Yeni Şafak
Yer gök Sen'i anıyor
Yer gök Sen'i anıyor

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) dünyaya teşrifleri vesilesiyle kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında tüm yurtta ve Türkler'in yoğun olarak yaşadığı ülkelerde çeşitli programlar düzenleniyor, kan bağışı kampanyaları yapılıyor, fakirlere yemekler ikram ediliyor, açılan standlarda ise O'nun örnek hayatının anlatıldığı kitap ve CD'ler dağıtılıyor.

İLK KÜLTÜR ETKİNLİĞİ

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, İstanbul'un yeni ilçelerinden olan Sancaktepe'de önceki gece bir program organize edildi. Kur'an-ı Kerim tilavetinin yapıldığı, ilahilerin okunduğu gecede davetlilere 'hoşgeldiniz' diyen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe'nin ilk kültür etkinliğine imza attığını söyledi. Başkan Erdem, Kutlu Doğum Haftası'nın beşeri münasebetler açısından son derece önemli bir unsur olduğunu belirttiği konuşmasında, "Bu nedenle çok mutluyuz" dedi.

YURT DIŞINDA DA AYNI COŞKU

Dünya Kur'an-ı Kerim Okuma Şampiyonu Mustafa Özcan Güneşdoğdu, İlahiyat Fakülteleri Arası Türkiye Şampiyonu Mahmut Şevket Bayram ve Türkiye İmam Hatipler Arası Şampiyonu Cihan Kodal'ın okuduğu Kuran-ı Kerim'le başlayan gecede, ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu coşkulu kalabalığa Efendimiz'in hayatını anlattı. Öte yandan, Kutlu Doğum Haftası, Türkler'in yoğun olarak yaşadığı Almanya'nın Berlin, Frankfurt, Münih ve Köln kentlerinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Başkent Berlin'de hafta münasebetiyle “Hz. Peygamber'e Mektup” yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren Süheyla Keskin, Ayşe Fatma Özkullu ve Şüheda Nur İnan'a ödülleri takdim edildi.


Urfa'da tirit ziyafeti

Şanlıurfa'da Balıklıgöl yerleşkesindeki Dergah Camisi avlusunda, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında binlerce kişiye tirit (et suyuna kızartılmış ekmek konularak yapılan yemek) ziyafeti verildi. Etkinliğe, İstanbul İl Müftüsü Mustafa Çağrıcı ile Ankara Müftüsü Mustafa Hakkı Özer de katıldı. Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nde de Türk Kızılayı Edirne Kan Merkezi ve Malkara Müftülüğü işbirliğiyle Kan Bağışı Kampanyası düzenlendi. Kampanyada 38 ünite kan toplandı.




15 yıl önce