|

Yönergeyi iptal ettirdiler şimdi Bakan kapısındalar

Devlet Tiyatrosu sanatçılarına dizilerde rol alma yasağına sebep olan sivil toplum kuruluşları, Kültür Bakanı Atilla Koç'la görüşmek için randevu almaya çalışıyor

Ali Sali
00:00 - 16/03/2007 Cuma
Güncelleme: 01:15 - 16/03/2007 Cuma
Yeni Şafak
Yönergeyi iptal ettirdiler şimdi Bakan kapısındala
Yönergeyi iptal ettirdiler şimdi Bakan kapısındala

Devlet Tiyatrosu sanatçılarına 25 Mart'tan itibaren TV dizisi ve sinema filmlerinde rol alma yasağının gelmesine sebep olan Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV), Tiyatro Işık Uzmanları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (IŞIKDER) ve KESK'e bağlı Kültür ve Sanat Emekçileri Sendikası (Kültür - Sen)'nın Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'la görüşmek için randevu almaya çalıştığı öğrenildi. Danıştay'ın yönergeyi iptal etmesiyle sonuçlanan davayı açan söz konusu üç STK, şimdi Bakan Koç'un tiyatrocuların içine düştüğü sıkıntıyı çözmesi için devreye girmesini istiyor. Tiyatro sanatçıları kendi haklarını korumalarını bekledikleri STK'ların yönergeyi iptal ettirmesi üzerine üç STK'ya da yoğun baskı uyguladılar.

Tiyatro sanatçılarından gelen yoğun baskı üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'tan randevu talebinde bulunan TOBAV, IŞIKDER ve Kültür - Sen, henüz Bakanlık'tan randevu taleplerine cevap alamadılar. DT Genel Müdürü Mine Acar'a da sorunu çözmesi için ricacı olan tiyatrocular, bütün dikkatlerini DT Genel Müdürlüğü ve Bakanlığın bulacağı çözüme yönelttiler.


Karardan önce izin alan için sorun yok

Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Bozkurt Kuruç, Danıştay'ın kararından önce, dizi ve sinema filmlerinde oynamak için izin alan Devlet Tiyatroları sanatçılarının bu konuda herhangi bir sorunla karşılaşmayacaklarını savundu. Kuruç, "Danıştay esas kararını henüz açıklamadı. Açıklanan karara göre, Genel Müdürlük bu izni verebilir, ya da bir engel ile karşılaşabilir" dedi.




17 yıl önce