|

Ben öldürdüm

Çeçenistan Fahri Konsolosu Medet Önlü cinayetinde tetikçi olarak yargılanan Murat Aluç, para için cinayeti işlediğini mahkemede de itiraf etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:02 - 22/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Ankara'da uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Medet Önlü ile ilgili yürütülen soruşturma sonrası açılan davanın ilk duruşması dün görüldü. Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 1'i Rus uyruklu 9 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması, Önlü'nün öldürüldüğü güne denk geldi. Davanın tek tutuklu sanığı tetikçi Murat Aluç, savunmasına “Medet Önlü'yü ben öldürdüm” diyerek başladı.



2 KEZ KEŞFE GİTTİ


Aluç, Rızvan Ezbulatov'un, kendisinden Önlü'yü öldürmesini istediğini, o anki psikolojisi nedeniyle bunu kabul ettiğini anlattı. Aruç, cinayet öncesinde başka suçtan 25 yıl cezası bulunduğunu, bu sebeple yurt dışına çıkmayı istediğini ifade etti. Cinayetten önce “kendini netleştirmek” için Önlü'nün bürosuna iki kere gittiğini söyleyen Aluç, cinayet fikrinin ise olaydan bir gün önce Önlü ile görüşmesinde netleştiğini kaydetti. Aluç, olay sonrası, Rızvan'ın kendisine 40 bin lira getirdiğini belirtti.


#Medet Önlü
#Aluç
#Rızvan Ezbulatov
#Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Med
9 yıl önce