|

Böcek tuzağı ‘One Minute’ ile başladı

Avukat Özkaya, Erdoğan’ın Davos’ta İsrail’e ‘One Minute’ demesinden sonra paralel yapının devletin zirvesini dinlemeye aldığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2015 Salı
Güncelleme: 23:40 - 25/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofisine “böcek” olarak adlandırılan dinleme cihazı konulmasıyla ilgili 13 kişi hakkında açılan davanın 6'ncı duruşması görüldü. 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Sedat Zavar ve İlker Usta, başka suçtan tutuklu eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları katıldı. Duruşmaya, Erdoğan'ın avukatı Ali Özkaya'nın sözleri damga vurdu.



MİT'E OPERASYON


Özkaya, böcek olayının Erdoğan'ın Davos'ta One Minute demesiyle başladığını belirtti. Özkaya, “Uluslararası örgütler tarafından görevlendirilen yeni bir örgütün devletin içinde yapılanması sonucu sayın Başbakanın yakınındaki kamu görevlileri üzerinden belirli hiyerarşi içerisinde görev verdiğini ve bunların da dinleme faaliyetine başladıklarını görüyoruz” dedi. Zavar'ın, Demir'i çağırdığını ve yapılanma çerçevesinde cihazları koyduklarını anlatan Özkaya, cihazların bulunmasından sonra “Madem MİT bu böcekleri bulanları tespit etti, biz de MİT'e operasyon yapalım” diye '7 Şubat operasyonunun' gerçekleştirildiğini ifade etti.



DARBE PLANLADILAR


Dosyanın sanıkları olan istihbaratçı polislerin ABD ziyaretleri ile Fetullah Gülen'in yanında bulunan eski emniyetçi Sinan Dursun ile olan irtibatlarına dikkat çeken Özkaya, “Bu örgüt sayın başbakana darbe operasyonu yapmayı ve uzaklaştırmayı kafaya koymuş” dedi.



3 KİŞİDEN ŞİKAYETÇİ DEĞİL


Özkaya, Erdoğan'ın talimatı ile Hurşit Gölbaşı ile Seyit Saydam'ın dinlemede rol almadıkları kanaatine varıldığını ve şikayeti geri aldıklarını söyledi. Özkaya, yine Mehmet Yüksel'in de örgüt yapılanması içinde olmadığı ama olayları engelleyemediğinden görevini ihmal ettiğini düşündüklerini takdiri mahkemeye bıraktıklarını bildirdi. Duruşma 1 Haziran'a ertelendi.



#Hurşit Gölbaşı
#Mehmet Yüksel
#paralel yapı
#One Minute
9 yıl önce