|

Böcekçilere 23 yıl hapis isteniyor

Erdoğan'ın çalışma ofisine başbakanlığı döneminde dinleme cihazı konulmasıyla ilgili davada savcı, İlker Usta ve Sedat Zavar için 23 yıl hapis talep etti. Savcı, sanıkların fikir ve eylem birliği hareket ettiklerini belirtti. TÜBİTAK eski başkanı Palaz için ise 9 yıl hapis istendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 00:23 - 2/06/2015 Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofislerine 'fırsat operasyonuyla' yerleştirilen dinleme cihazlarıyla ilgili Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen böcek davasının 7. duruşmasında savcı mütalaasını açıkladı. Tutuklu polisler Sedat Zavar ile İlker Usta hakkında “Haberleşmenin gizliliğini ihlal”, “Siyasi ve askeri sasusluk” suçlarından, TÜBİTAK eski Başkanvekili Hasan Palaz'ın da bu suçlara yardım etmekten tutuklanması talep edildi. Savcı mütalasında, Zavar ve Usta için 23 yıla kadar, Palaz için ise 9 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep etti. Firari konumda bulunan Enes Çiğci, Serhat Demir ve Ali Özdoğan'ın dosyasının ayrılarak devam ettirilmesini istedi.



FİKİR VE EYLEM BİRLİĞİ İÇİNDE YERLEŞTİRDİLER


Erdoğan'ın şikayetinden vazgeçtiği Hurşit Gölbaşı ve Seyit Saydam'ın da aralarında bulunduğu 7 sanık hakkında ise beraat istendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Çankaya'daki resmi konutu ile Keçiören ikametindeki çalışma ofislerine konulan dinleme cihazlarıyla ilgili yürütülen 13 sanıklı davanın 7. duruşması dün yapıldı. Duruşmada mütalaasını sunan savcı Şaban Yavuz, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar ile aynı şubede görevli polis memuru İlker Usta'nın fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettiklerini belirtti.



PALAZ SİYASİ CASUSLUK VE YARDIMDAN SUÇLANIYOR


Savcı mütalasında, TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın dinleme cihazlarının yerleştirilmesi sırasında teknik destekte bulunmak ayrıca başlatılan soruşturma sırasında cihazların yerleştirilme tarihlerinin tespitini ve Sedat Zavar ile İlker Usta'nın cezalandırılmasını engellemeye yönelik olarak TÜBİTAK'ta görevli olduğu birimde hazırlanan rapor içeriğine etki etmek suretiyle yardım ettiği kanaatine varıldığını belirtti. Palaz hakkında ise 9 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.



7 KİŞİYE BERAAT İSTENDİ


Savcı Yavuz, Başbakanlık Koruma Dairesi personeli 7 polis hakkında beraat kararı verilmesini talep etti. Hakkında beraat kararı istenenler arasında Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanı Mehmet Yüksel, Koruma Şube Müdürü Zeki Bulut ile Hurşit Gölbaşı, İbrahim Sarı, Harun Yavuz, Seyit Saydam ve Ahmet Türel'in isimleri yer aldı.



#İbrahim Sarı
#Harun Yavuz
#Seyit Saydam ve Ahmet Türel
9 yıl önce