YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

'Akif'e saldırı dine saldırıdır'

Yeni Yüzyılın Işığında Mehmet Akif Sempozyumu'nda konuşan ANAP lideri Mesut Yılmaz, Mehmet Akif'e dil uzatanları sert bir şekilde eleştirerek Akif'e büyük haksızlık yaptıklarını söyledi

ANKARA- ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Mehmet Akif Ersoy'u softa ve molla olarak göstermek isteyenlerin, aslında neye dayandıklarını açıklamadan gelişigüzel tanımlamalar yaparak, Akif'e karşı büyük bir haksızlık içinde olduklarını söyledi. Yılmaz, "Aslında bu kadrolar İslam'ı ağızdan dolma bilgilerle öğrenmiş, İslam'ın özünü kavrayamamış, aksine gerçeği saptıran İslam cahilleridir" dedi.

ANAP Kadın ve Gençlik Kolları, Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 63. yıldönümü nedeniyle, "Yeni Yüzyılın Işığında Mehmet Akif" konulu panel düzenledi. ANAP Genel Merkezi'ndeki panelde konuşan Yılmaz, ANAP olarak Mehmet Akif Ersoy'u anma toplantısı düzenleyip, bir ilke imza attıkları söyledi.

Değerlere sahip çıkma zamanı

Yaşanılan dönemi, Türk insanına daha fazla sahip çıkılması gereken bir dönem olarak gördüklerini belirten Yılmaz, bu sahip çıkmanın, Türk insanının mukaddesatına, değerlerine ve tarihine sahip çıkmayı gerektirdiğini söyledi.

Mehmet Akif'in, insanları duygu, düşünce ve kültür alanında birbirine bağlayan çok değerli bir bağ olduğunu anlatan Yılmaz, Akif'in şahsında İstiklal Marşı ile milletin duygu, düşünce ve isteklerini devlet katına taşıdığını söyledi.

Milleti yük gören Akif'e saldırdı

Yılmaz, özetle şunları söyledi: "Ne var ki, milleti devletin sırtında bir yük olarak görenler ve milletin değerlerine sırt çevirenler, zaman zaman Akif'e saldırmışlardır. İşte biz insanımıza ve onun değerlerine sahip çıkmak için Akif'e sahip çıkmayı bugün bir zorunluluk olarak görüyoruz. Akif ismi bugün, Türkiye sınırları içerisindeki insanımızı birbirine bağlayan büyük bir bağdır. Bu bağı koparmaya çalışmak, insanımızı birbirinden koparmaya çalışmakla eş anlamlıdır. Mehmet Akif, Osmanlı coğrafyasıyla bugünkü Türkiye arasında bir bağdır. Akif, Türk dünyası ile aramızdaki tarihi bir bağdır. Mehmet Akif aynı zamanda İslam dünyası ve İslam düşünce hayatı ile aramızdaki büyük tarihi bağdır. Pakistan'dan Kosova'ya her yerde ondan esintiler bulmak mümkündür. İşte tüm bu nedenlerden dolayı, Akif'e yapılan her saldırı geçmişimize mukaddesatımıza, insanımıza doğrudan yapılan bir saldırıdır. İşte bu yüzden insanımızı rahatsız eder. Kimse unutmasın: İnsanımızı rahatsız eden herşey ANAP'ı daha çok rahatsız eder. "

Akif'e büyük haksızlık

Mehmet Akif Ersoy'un kadim İslam medeniyeti ile Batı uygarlığının bağdaşabileceğine inandığını kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti: "Mehmet Akif'i softa ve molla olarak göstermek isteyenler, aslında neye dayandıklarını açıklamadan, gelişi güzel tanımlamalar yaparak, Akif'e karşı büyük haksızlık içindedirler. Aslında bu kadrolar İslam'ı ağızdan dolma bilgilerle öğrenmiş, İslam'ın özünü kavrayamamış, aksine gerçeği saptıran İslam cahilleridir. Bunlar için 'Sarıklı mollalar' deyimini kullanır. Onların anlattıkları hurafeler için 'Saçmasapan sözler' tanımlaması yapar. "




Kağıda basmak için tıklayın.


Akif'e dil uzatanları BELLEYECEĞİZ

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıldönümünde tüm partiler Ersoy'a sahip çıktı. FP lideri Kutan, Akif'e dil uzatanlar olduğunu hatırlatarak, 'Milletimiz bu gerçek mürtecileri belleyecektir' dedi
Susurluk devam ediyor

Susurluk savcısı, sanıkların çete kurduklarının açıkça görüldüğünü söylerken 'Çete mensupları arasındaki dayanışma sürüyor' dedi.
Hukukun utanacağı gün

Yargıtay, Türkiye'deki kadınların ezici çoğunluğunun kullandığı başörtüsünün yasak olduğunu savunan bir karar verdi. Yargıtay'ın kararında, "Türban denilen başörtüsü, yükseköğretim kurumlarında serbest sayılan kıyafet kapsamında düşünülemez" denildi.
Batık THK'ya post-ödül

Yolsuzluk ve suiistimalleriyle gündemde olan ve hakkında çok sayıda dava açılan THK, adeta ödüllendirildi. Kurban derileri ile zekat ve fitre toplama yetkisi yeniden THK'ya verildi.
Yılmaz: 28 Şubat bitmeyecek

ANKARA- ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, gazetecilerin sorusu üzerine, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın işaret ettiği gibi 28 Şubat hiçbir zaman bitmeyecek bir süreçtir" dedi. Yılmaz, ANAP Genel Merkezi'nde düzenlenen "Yeni Yüzyılın Işığında Mehmet Akif" konulu panelden ayrılırken, gazetecilerin sorularını cevapladı. Mesut Yılmaz, dün bir gazetede Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'na atfen yer alan Abdullah Öcalan'ın idam cezasıyla ilgili sözlerin hatırlatılması üzerine, "Genelkurmay Başkanı herkesin bildiği ve bilmesi gereken gerçeklerin altını çizmiş. Sorumluluk TBMM'ye aittir" dedi. "28 Şubat Süreci"nin devam edip etmediği sorusuna da Yılmaz, şu karşılığı verdi: "O sizin nasıl değerlendirdiğinize bağlıdır. Sayın Cumhurbaşkanı'nın işaret ettiği gibi 28 Şubat hiçbir zaman bitmeyecek bir süreçtir. Ama dar anlamda görürseniz o zaman bu süreç tamamlanmış ve Türkiye'de laiklik ilkesinin ortadan kaldırılamayacağı görülmüştür."

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...