YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Ek vergiler saltanata

Yediden yetmişe herkesin kemer sıkacağı 2001 yılında, hükümet bütçeden çeşitli tip ve modellerde toplam 2 bin 449 yeni taşıt almayı planlıyor.

İstikrar programını gerekçe göstererek, memurlara yüzde 10 zam veren ve bütçe açıklarını kapatmak için iğneden ipliğe ek vergi getirmeye hazırlanan hükümet, araç saltanatından vazgeçmiyor.

Yediden yetmişe herkesin kemer sıkacağı 2001 yılında, hükümet bütçeden çeşitli tip ve modellerde toplam 2 bin 449 yeni taşıt almayı planlıyor.

Maliye Bakanlığı tarafından Meclis'e sunulan 2001 Yılı Bütçe Tasarısı'nda yer alan verilere göre, hükümet gelecek yıl bütçeden kamu kurumlarına toplam 2 bin 449 bin taşıt alınmasına izin verdi.

Örneğin halen, 394 taşıtı bulunan Başbakanlığa, gelecek yıl 10 taşıt daha alınması öngörülüyor. Yine, istikrar programı bakımından örnek olması gereken, Hazine Müsteşarlığı'na gelecek yıl 6, DPT'ye 12, Maliye Bakanlığı'na da 112 taşıt alınacağı belirtiliyor.

Devlet taşıt zengini

30 Haziran 2000 tarihi itibariyle, devletin elinde halen 88 bin 826 adet taşıt bulunuyor. Bunların, 25 bin 142'sini binek tipi araçlar, yani makam hizmetlerinde kullanılan taşıtlar oluşturuyor.

Son verilere göre, devlet halen 25 bin 142 binek tipinde, 8 bin 36 station, 4 bin 891 arazi binek, 10 bin 746 minibüs, 10 bin 231 pick-up, bin 211 panel tipinde taşıta sahip bulunuyor. Ayrıca, devletin elinde, 4 bin 948 otobüs, 11 bin 95 kamyon , 6 bin 422 ambulans, 419 güvenlik önlemli servis, 5 bin 162 motorsiklet, 154 bisiklet, 213 güvenlik önlemli servis aracı ve 156 deniz taşıtı bulunuyor.




Kağıda basmak için tıklayın.

Cep'te vergiye devam
Hükümet bir kereye mahsus olarak çıkardığı bazı vergilere 2001 yılında da devam kararı verdi. Yeni yılda özel iletişim vergisi, özel işlem vergisi ve 8 yıllık eğitim vergisi devam edecek.
3. uyduya rekor talep
Türkiye'nin üçüncü uydusu Türksat 2A'nın yüzde 90 kapasitesi şimdiden doldu. Uydunun 28 kanalı kiralandı. Uyduda TSK'nın da iki kanalı bulunuyor.
Özelleştirmede işbirliği
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile Milli Prodüktivite Merkezi arasında, İdare`nin özelleştirme kapsam ve programında bulunan kuruluşlar ile özelleştirilmiş kuruluşlarda karlılık, verimlilik ve iş etüdü yaptırılmasına ilişkin, ``Danışmanlık Çerçeve Hizmet Sözleşmesi`` imzalandığı bildirildi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı`ndan yapılan açıklamaya göre, işbirliği ile özelleştirilmiş ve halen özelleştirme kapsam ve progamında bulunan kuruluşların, verimliliklerinin artırılması ve performanslarının değerlendirilerek, piyasalardaki rekabet güçlerinin ölçülmesi hedefleniyor.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...