YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Şarlak için suç duyurusu yapıldı

ANKARA- İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Şarlak için suç duyurusunda bulunuldu. Sayıştay 1. Dairesi Şarlak hakkında hazırlanan raporu görüşerek Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Kararda Şarlak'ın neden olduğu zararın da Şarlak'tan tazmini istendi. Hukukçular, Şarlak hakkındaki kararın yargılanmaya gitmesi gerektiğini, çünkü Yargıtay Başkanı Sami Selçuk'un benzer bir konuda emsal oluşturabilecek kararı olduğunu belirttiler. Emsal karardan dolayı İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu hakkında da suç duyurusunda bulunulabilir. Denetçilerin hazırladığı raporu görüşüp karara bağlayan Sayıştay 1. Dairesi, İnönü Üniversitesi Rektörü Şarlak'ın niteliği itibariyle "bireysel suç" işleyerek görevi kötüye kullandığına kanaat getirerek müzekkere hazırladı. Şarlak hakkında müzekkere hazırlayıp Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Sayıştay 1. Dairesi, cezai kovuşturma yapılmasını istedi. Yargıtay Başkanı Sami Selçuk'un benzer bir konuda emsal oluşturabilecek bir kararının olduğunu hatırlatan hukukçular, emsal karar göz önünde bulundurulursa Şarlak'ın ceza alması gerektiğini iddia ettiler. Hukukçulara göre, emsal karardan dolayı İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu hakkında da müzekkere hazırlanıp suç duyurusunda bulunulması gerekiyor. Üniversite çevreleri ise emsal karardan dolayı Alemdaroğlu hakkında da savcılığa sevk beklediklerini belirttiler. Şarlak hakkında Sayıştay 1. Dairesi'nin verdiği karar da Alemdaroğlu için emsal teşkil edebilecek.

Denetçiler TBMM YÖK Komisyonu'nda

Bu arada Yeni Şafak'ta yeralan haberlerden sonra Alemdaroğlu ve Şarlak hakkındaki raporları hazırlayan Sayıştay Denetçileri de TBMM YÖK Araştırma Komisyonu'nda görevlendirildi. Üniversite çevrelerinin, Şarlak ve Alemdaroğlu hakkındaki raporları hazırlayan Sayıştay Denetçilerinin TBMM YÖK Araştırma Komisyonu'nda görevlendirilmemesinin ardında Köşk desteğinin olduğu iddiaları daha önce Yeni Şafak'ta yer almıştı. Konunun gazetemizde yer almasından sonra, TBMM YÖK Komisyonu'nun başta Şarlak ve Alemdaroğlu olmak üzere YÖK'ü aklayan bir komisyona dönüşeceği görüntüsünden rahatsız olan Komisyon Başkanı MHP Elazığ Milletvekili Mustafa Gül'ün talebi üzerine denetçiler komisyonda çalışmaya başladı.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...