YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Olan Ayşen'e oldu

Yanlış iğne yaparak küçük Aşyen'in dirseğinden kolunu kaybetmesine neden olan Pakize Özkan başhemşireliğe terfi etti. Ayşen Başaran ise, tüm hayatını artık protez koluyla sürdürmek zorunda kalacak.

LÜLEBURGAZ - İnsana, özellikle 'geleceğimizin teminatı' diye baktığımız çocuklara verdiğimiz değer, hukuk sisteminin çarpıklığı sonucu yaşanan skandallar, Avrupa'nın kapısında bekleyen Türkiye'nin suratına bir şamar gibi patlıyor. Son olarak Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi SSK Hastanesi'nde 5 yıl önce, Ayşen Başaran'a (8) yaptığı iğnenin damara gelmesi sonucu, küçük kızın kolunun kesilmesine yol açan ve önceki gün sonuçlanan davada 22 gün hapis, 185 bin lira para cezasına çartırılan Pakize Özkan, adeta ödüllendirildi. SSK Lüleburgaz Hastanesi'nde görev yapan hemşire Pakize Özkan, başhemşireliğe getirildi.

Soğuk algınlığıyla hastaneye gitti

Ayşen'in dramı 5 yıl önce başladı. Ateşlenen Ayşen, soğuk algınlığı şikayetiyle hastaneye başvurdu. SSK Hastanesi doktorlarından Hatica Adiloğlu'nun muayene ettiği Ayşen'le hemşire Pakize Özkan ve Münevver Danışger ilgilendi. Hemşire Pakize Özkan'ın yaptığı iğnenin damara gelmesi sonucu minik Ayşen'in kolu dirseğinden kesildi. Ayşen'in ailesinin 5 yıl süren hukuk mücadelesi önceki gün açıklanan mahkeme kararı ile yeni bir skandala neden oldu. Ayşen Başaran'ın ailesinin, Pakize Özkan ile Dr. Hatice Adiloğlu ve Hemşire Münevver Danışger aleyhine, Lüleburgaz Asliye Ceza Mahkemesi'nde açtığı dava sonucu mahkeme, doktorla diğer hemşire hakkında beraat kararı verirken, Özkan'ı "ihmal ve tedbirsizlik" suçundan, 22 gün hapis ve 75 bin lira ağır para cezasına çarptırmıştı. Lüleburgaz Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Meslekte, sanatta acemilikle yaralanmaya neden olmak' suçundan 3-20 ay hapis istemiyle yargılanan Pakize Özkan'ın hapis cezası paraya çevrilmiş ve toplam 185 bin lira olan ağır para cezası hakim tarafından tecil edilmişti.

Dava Avrupa'ya gidecek

Ayşen'in kolunu kaybetmesine neden olan Pakize Özkan başhemşire yapılırken, Başaran ailesinin hukuk mücadelesi devam ediyor. Başaran alilesi davayı Avurupa'ya taşımaya hazırlanıyor.

Ailenin avukatı Cengiz Hortoğlu, mahkeme kararını temyiz edeceklerini belirtirken, baba Hüseyin Başaran, "Bu kararın ardından ne yapacağımıza avukatımla görüştükten sonra karar vereceğiz. Ben hakkımızı sonuna kadar aramaktan yanayım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğim" diye konuştu. Olayla ilgili olarak aile tarafından SSK Genel Müdürlüğü aleyhine açılan 60 milyar liralık tazminat davasına ise devam ediliyor.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...