YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


GALATASARAY, UEFA KUPASI'NDA TARİHİ BİR MAÇA ÇIKIYOR
YALNIZ DEĞİLSİNİZ


Türkiye ve Dünya'nın gözü bu maçta. UEFA'da finali kafasına koyan Cimbom, Leeds'e ve Avrupalı zihniyete sahasında ikinci tokadı da vurmak için Ada'ya uçtu

Zorlu buluşma UEFA'da finali hedefleyen Galatasaray, Leeds ile oynayacağı gerilimli rövanş maçı için dün öğle saatlerinde THY uçağı ile İngiltere'ye uçtu. Bu akşam Ellan Road Stadı'nda Türkiye saati ile 22.00'de sahaya çıkacak olan Sarı-Kırmızılı futbolcular, "Bu maçın önemini çok iyi biliyoruz. Hedefimiz Türkiye'ye bir UEFA finali sevinci yaşatmak" dediler.

Kupa'da 138. Maç

G.Saray, bu akşamki maçla birlikte kupalarda 138. maçına çıkacak. Sarı-Cimbom, yaptığı maçlarda 51 galibiyet, 55 yeanilgi aldı. Geride kalan 137 maçta rakip ağlara 177 gol atan G.Saray, kendi ağlarında 217 gol buldu. Sarı-kırmızılılar, UEFA'da bu sezon Bologna'yı 1-1 ve 2-1'lik, B.Dortmund'u 2-0 ve 0-0'lık, R.Mallorca'yı da 4-1 ve 2-1'lik skorlarla eleyerek, yarı finale yükseldi.

Siyasi çıkartma

Maça siyasiler de büyük ilgi gösteriyor. DYP Giresun Milletvekili Rasim Zaimoğlu, 70 civarındaki parlamenter için Galatasaray ve Leeds Kulübü ile de temasa geçtiklerini belirti. Öte yandan, G.Saray'ın maça siyah bantla çıkma kararı İngiliz basınında değişik yorumlara yol açtı. İngiliz basını, "Nihayet, ölen 2 Leeds taraftarına son görevlerini yapmaya karar verdiler" yorumunu yaptı.

KORKMUYORUZ

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, giderken kesin konuştu, Terim, "UEFA'da sonuna kadar gideceğiz. Bu yola baş koyduk" dedi

Kararlıyız

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, tek hedeflerinin UEFA'da final olduğunu söyledi. Olayın sporun dışına taşarak, vatan-millet meselesi haline geldiğini de belirten Terim, "Bunu biz istemedik. Olayı bu boyutlara UEFA ve İngilizler taşıdı. Ancak, yine de iyi niyetimizle maça çıcıp, iyi niyetle topumuzu oynayacağız" dedi.

Rakip 40 bin

"40 bin kişinin içinde yalnız olmayı ancak yaşayanlar bilir" diyen Terim, "Ancak biz futbol oynayacağız. Finale çıkmak istiyoruz. Bu arada tansiyonu düşürmeye çalışacağız. UEFA'nın Türkiye ile ilgili aldığı her karar böyle. Vereceğimiz mücadeleyle, doğruyu onalra da anlatacağız. Bundan sonra kendimizi deçek edeceğiz" diye kunuştu.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 


Turla döneceğiz
Galatasaray'ın gol umudu Hakan Şükür, maç saatini iple çektiğini söyledi. Olayın başka alanlara taştığını belirten golcü, "Artık TUR atmak boynumuzun borcu oldu. Perşembe gecesi bütün Türkiye'yi sokağa dökmek için elimizden geleni yapacağız. Zaten iş artık geri dönülmez bir yola girdi. Olayın önemi çok iyi biliyoruz ve maç saatini iple çekiyoruz" diye konuştu.
Futbolculara tehdit
Galatasaray savunmasının bel kemiği Popescu, İngiliz taraftarlardan "ölüm tehditleri" aldıklarını açıkladı. Popescu, Rumen gazetesi ProSport'a yaptığı açıklamada, "Klübe, İngiltere'den hergün eğer Leeds'e gidersek öldürüleceğimizi bildiren onlarca faks ve e-mail geliyor" dedi. Popescu, "2 İngilizin ölümü üzücü ancak, biz sokakta değil, sahada oynuyoruz" diye konuştu.
Ulusoy'dan UEFA'ya tepki
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, UEFA'nın kararına yazılı tepki gösterdi. Ulusoy, yazısında, "Söz konusu kararı kabullenmemiz mümkün değil. 1998'daki G.Saray-Juventus maçı nedeniyle Türkiye'den devlet garantisi isteyen UEFA'nın, aynı garantiyi İngiltere hükümetinden istememiş olması dikkat çekicidir. Ülkeler arasında bir çifte standart uygulaması yapıldığı kanısını taşıdığımızı üzülerek belirtiriz" görüşlerine yer verdi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...