YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


FP referandumda ısrarlı

FP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, öncelikle 'cumhurbaşkanını halk seçsin' görüşünde olduklarını, ancak bu teklif reddedilirse 5+5'i değerlendireceklerini söyledi.

ANKARA- Fazilet Partisi, cumhurbaşkanının halk tarafından seçiminde ısrar ediyor. FP yöneticileri, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi tekliflerinin Meclis'te oylanmasında ısrarlı olduklarını belirterek, "Bu konuda oylama yapılmazsa 5+5 formülü konusunda kesinlikle değerlendirme yapmayız" dediler.

FP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, DYP ile verdikleri öneride ısrarlı olduklarını belirterek, "Biz Cumhurbaşkanın halk tarafından seçilmesini istiyoruz. Bu teklifin Meclis'te oylanarak durumun ortaya çıkmasını istiyoruz. Eğer bu teklif rededilirse o zaman diğer teklifi değerlendirmeye alırız. Ancak hükümet ortakları tarafından gündeme getirilen 5+5 formülü konusunda hiçbir değerlendirme yapmadık" diye konuştu.

Referandum 'ön şart'

FP Genel Sekreteri Turhan Alçelik ise cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin ön şartları olduğunu ifade ederek, "5+5 formülünü öngören değişikliğini imzalamamız için Sayın Genel Başkanımıza gönderdiler. Ancak biz nezaket kuralları içinde teklifi imzalamayacağımızı bildirdik. Biz öncelikle halk tarafından seçimin Meclis'te ele alınmasını istiyoruz. Bunun dışında bir pazarlığımız sözkonusu değildir. Yazılanların partimizle alakası yoktur. "dedi. Alçelik, Genel Başkan Yardımcısı Veysel Candan'ın sözlerinin ise 'şahsi görüşleri' olduğunu belirtti.

5+5'e engel mi olunacak?

FP'nin, "öncelikle cumhurbaşkanının halk tarafından seçimi oylansın" teklifinin asıl maksadının 5+5 formülünün Genel Kurul'a gelmesini engellemek olduğu iddia ediliyor. FP ve DYP tarafından verilen teklifin Genel Kurul'da rededilmesinin ardından hükümet ortakları tarafından verilen önerinin Genel Kurul'a bir yıl süreyle gelemeyeceğine dikkat çekiliyor.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...