T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

Teşekkürler Mehmet

Oyunda 45 dakika kalan "Şifo", "keşke iki yıl daha oynasaydı" dedirtti ve ayakta alkışlandı. En ince ayrıntısına kadar düşünülmüş gecede bu işleri iyi bilen İtalyanlar bile hem futbolumuza hem gecemize şapka çıkardı.

Beşiktaş'a 13 yıl hizmetin ardından Milan maçıyla dün akşam sahalardan kulübelere geçen Mehmet Özdilek 45 dakika oyunda kaldı ve aktif futbol hayatını omuzlarda noktaladı. Siyah-beyazlı taraftarlar, yeşil-sahalara veda eden Mehmet Özdilek'i "Şifo Mehmet" tezahüratları altında uğurladı. Mehmet de jübile gelirini bağışladığı Türk Eğitim Vakfı'ndaki öğrencilerle birlikte havai fişekler eşliği altında tüm tribünleri dolaşarak veda turunu tamamladı.

Beşiktaş göz doldurdu

Fatih Terim'in takımı Milan, Beşiktaş'la oynadığı jübile maçını 2-1 kaybetti. Meh-met'in forma giydiği ilk yarıyı Shevchen-ko'nun attığı golle önde kapayan İtalyan ekibi, ikinci yarıda Beşiktaş karşısında adeta ezildi. Siyah-beyazlılar 60. dakika-da Baya'nın attığı golle skora dengeyi getirdi: 1-1. Maçın son dakikalarında Nihat'ın attığı golle Milan'ı devirmeyi başaran Beşiktaş, oynadığı futbolla da taraftarlarından büyük alkış aldı.

Gelir 180 milyar

MEHMET Özdilek'in jübile maçına, sporseverler büyük ilgi gösterdi. İtalya'nın Milan takımıyla yaptığı özel maçın gelirini Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışlayan Mehmet'in jübilesinden toplam 180 milyar liralık gelir elde edildi. Ayrıca dün akşamki maçın hakem-leri de gelirlerini bağışlayacaklarını açıkladılar. Bu arada kongre üyesi Kaya Çilingiroğlu için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Milan'a teşekkür

SİYAH-BEYAZLI taraftarlar, jübile maçı için Türkiye'ye gelen İtalya'nın Milan takımına da açtıkları pankartlarla teşekkür ettiler. İtalyanca, "Teşekkürler Milan" yazılı pankart asan sporseverler, "Şampiyon Beşiktaş'tan dost şampiyon Milan'a teşekkürler" pankartı açtı. Bu arada İzmir Beşiktaşlılar Derneği de "Anadolu, Şifo Mehmet ile gurur duyuyor" pankartını tribüne astı.

Sanatçılar maç yaptı

JÜBİLE maçı öncesi ünlü sanatçılar Beşiktaş'ın eski futbolcularıyla gösteri maçı yaptı. Sanatçıların yer aldığı takımın teknik direktörlüğü-nü Reha Muhtar yaparken sanat-çıların takımında Rıza Çalımbay, Feyyaz Uçar, İsmail Taviş de forma giydi. Sanatçıların Yılmaz Erdoğan ve Feyyaz'ın golleriyle 2-1 kazandığı maçta Beşiktaşlı eski futbolcuların tek golü penaltıdan Metin Tekin'den geldi.

Plaket yağmuru!

G.SARAY'lı Suat, takımı adına Şifo Mehmet'e bir plaket verdi. Bir çok kuruluşun yanı sıra vakıf yönetimi de Mehmet'i plaket yağmuruna tutarken bakan Fikret Ünlü ve başkan Serdar Bilgili "Şifo"ya bir kupa verdi. Maçı bir çok siyasinin yanı sıra eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan da izledi.

Spor Yazarları
Hürol Bilal : Güray Soysal :
Yarınlar senin!.. Bizim kupa
Turgut Koloğlugil :
Sağol Şifo Mehmet
Teşekkürler Fatih
 
Diyar-ı Cimbom şenliği
Diyarbakırlı sanatçıların konserleriyle başlayan sezon açılışında, yedek ağırlıklı kadroyla çıkan Galatasaray, Diyarbakırspor'u mağlup etti.
Y.Yozgat ve A.Gücü finalde
Turnuvanın ilk maçında Yimpaş Yozgatspor, Antalyaspor'u penaltı atışlarında 6-5 yendi. Diğer karşılaşmada ise Ankaragücü, ligin yeni ekibi Malatyaspor'u 6-1 mağlup etti.
'İçimizdeki İskoç'lar'
Glasgow Rangers maçının taktik provaları başladı. Erken gelen yoğun eleştirilere kulak asmadan İskoçya deplasmanının oyun planını geliştirmeye başlayan Denizli, kafasındaki sanal maçı her idmanda kazanıyor. Fenerbahçe, Rangers modelini kendi içinden bulacak.
TEM'de yeşeren spor
Albayrakspor genç takımı İstanbul Şampiyonluğu'nun yanı sıra 3884 takım arasında Türkiye 2.si oldu. Burada "ne olursa olsun başarmak" değil, "mutlak fair-play ve sporcu yetiştirmek" ana fikir.
İmparator'a büyük sevgi
Mehmet'in jübilesinde Milan takımı da sevgi gösterilerinden nasibini aldı. Milanlı futbolcular, sahaya çıkışlarında Siyah-beyazlı taraftarlar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Milan Teknik Direktörü Fatih Terim'in sahaya çıkmasıyla birlikte ise adeta yer yerinden oynadı. Beşiktaş tribünleri "İmparator" diye tempo tutarken, Fatih Terim de bu sevgi karşısında tribünleri selamladı.

5 Ağustos 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED