T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M

'ten bir ilk

Mynet, Türk Internet sektöründe bir 'ilk'i daha gerçekleştirdi. Mynet'in web trafiği, üye sayıları ve reklam gösterimi ölçüm süreçleri Andersen tarafından denetlendi.

2 milyonu aşan üye sayısı ve aylık 85 milyon web trafiği (sayfa gösterimleri) ile Türkiye'nin önde gelen portalı olan Mynet.com'un, web trafiği, üye sayıları ve reklam gösterimi ölçüm süreçleri, dünyaca ünlü bağımsız denetleme şirketi Andersen tarafından denetlendi. Mynet.com'dan yapılan açıklamada, sitenin Bilgi Güvenliği ve Gizliliği, İşlem Tutarlılığı ve İş Uygulamaları gibi başlıca iş prensiplerinin denetlendiği çalışmada, Mynet.com'un reklamverenlere açıklamış olduğu web trafiği, üye sayısı ve reklam gösterimi verilerinin reklamverenin kullanımı için çok sağlıklı bir şekilde ölçüldüğü belirtildi.

MyNet: Bu bir devrim!

MyNet açıklamasında, bağımsız araştırma kuruluşlarından Anderson'un yaptığı bu araştırmanın ziyaretçi trafiği ve reklamverenlere sunulan raporlar üzerindeki tartışmalara iyi bir cevap olduğu kaydedildi. İletişim sektöründe sürekli sorgulanan, web trafiği, üye sayısı ve profilleri ile reklam gösterimi ölçüm süreçleri konusundaki belirsizlik hatırlatılan açıklamada, bu çalışmanın Türk internet sektörü için bir devrim olduğu ifade edildi.

Reyting 'net'te de sorun

İnternetteki reklam pastasının paylaşılması sırasında, web portallarının aldıkları ziyaretçi sayısı da sürekli tartışma konusu oluyor. Televizyonlarda olduğu gibi internette de "reyting" sorunu yaşanıyor. Birçok site, milyonlarca "hit" aldığını söylüyor. Bunu denetleyecek tarafsız bir kurum bulunmayışı sorunu kronikleştiriyor. Denetim, reklamverenlere reklam yatırımı yapabilmeleri için güvenilir bir ortam yaratması ve sağlam veriler sunabilmesi büyük önem teşkil ediyor.

2 milyon kişi MyNet'li

  • 2 milyonu aşan üye sayısı bulunan Mynet'in kayıtlı üyelerinin % 60'ı meslek sahibi.

  • Mynet sayfaları kullanıcılar tarafından ayda 85 milyon kez görüntüleniyor.

  • Mynet Mymail servisinde günde ortalama 650.000 e-posta gönderiliyor ve alınıyor.

  • Mynet Mysite servisi ile 280.000 kullanıcı kendi web sitesini oluşturdu ve Mynet Mysite'de yayınlıyor.

  • Mynet kullanıcıları ayda ortalama 637.000 e-kart gönderiyor, 637.000 internet kullanıcısı Mynet e-kartlarını alıyor.

  • Mynet Sohbet Odaları'na ayda ortalama 260.000 kişi web üzerinden ziyaret ediyor; aynı anda ortalama 5.000 kişi Mynet Odaları'nda sohbet ediyor.

  • Mynet Panoları'na bırakılan mesajlar ayda 6 milyon kez okunuyor.

  • Mynet Oyun Odaları'nda ayda ortalama 218.000 kişi oyun oynuyor.

    MyNet, kurulduğu ilk günden bu yana Türkiye'de "portal" kavramını en çok gündeme getiren kuruluş oldu. Ekran görüntüsü ve açtığı servislere bakıldığında MyNet için "Türkiye'nin Yahoo!"su olmaya çalışıyor diyebiliriz. Son olarak anlık mesajlaşma yazılımını da servisleri arasında ekleyen MyNet, bu iddiamızı daha da güçlendirdi. Portal diye geçinen bir çok sitenin böyle bir hizmeti olmadığı ve bu ilki de MyNet'in gerçekleştirildiği düşünülürse, MyNet için "Türkiye'nin Yahoo!"su denilmesinin doğru olduğu görülebilir.


    WEB GEZGİNİ

    Amerikan rüyası 'bağlı'larına

    "Hayaller ülkesi" Amerika'ya gitmek isteyen genç Türklere rehberlik etmek için açılmış onlarca site var. Bunlardan birisi de Amerikadayasam.com. Son saldırılardan sonra gerçi, Amerika'ya göç etmek isteyenlerin sayısında düşüşe yolaçtı. Ancak hala, bu hayali gerçekleştirmek için çabalayanlar ve Amerikan rüyasından uyanmayanlar için bu site oldukça işe yarayabilir.


    İnternet ve hukuk

    İnternete hukuk kurallarının uygulanması daha doğrusu birçok alanda uygulanamayışı, son yıllarda üzerinde çok tartışılan konulardan biri. İnternet hukukuyla ilgili oluşturulan "İnternet ve Hukuk Platformu" bu açıdan Türkiye'de de, internetin hukuk kuralları çerçevesinde nasıl denetlenebileceğini ele alıyor. Sitede, konuyla ilgili oluşturulan çalışma grupları, internet hukukuyla ilgili belgeler, etkinlikler ve haberler yer alıyor.
    http://www.internetvehukuk.org


    S E K T Ö R D E N

    Devler hız için birleşti

    Türkiye'de ISS sektörünün iki önemli ismi Vestelnet ve Superonline, yaptıkları Peering anlaşmasıyla networkleri arasında doğrudan bir bağlantı sağladılar. Kısa bir süre önce tamamlanan ve şu anda uygulamada olan proje sayesinde, Veezy ve Superonline aboneleri Türkiye İnternet pazarının bu iki lider şirketinin sunucularında barındırdıkları içeriğe yüzde 50 oranında daha hızlı ve kesintisiz erişme imkanına sahip olacaklar. Kısa vadede Türkiye'nin öndegelen diğer ISS'lerinin de katılacağı ortaklık, internette kaliteli hizmet anlayışının geliştirilmesini hedefliyor.


    Atlantic Bird 2 uzayda

    Uluslararası uydu iletişim şirketi Eutelsat, 23. uydusu Atlantic Bird 2'yi fırlattı. Uydunun, kıtalararası görüntü, veri ve yüksek hız internet uygulamalarına duyulan gereksinimleri karşılayacağı belirtiliyor. Eutelsat'ın Atlantic Bird 2 uydusu, 25 Eylül gecesi Fransız Guyanası'nda bulunan European Spaceport alanındaki Ariane 4 roketi üzerinden fırlatıldı. Ekim'in son haftası tamamen aktif hale geçecek olan uydu, Amerika, Avrupa, Ortadoğu ve Orta Asya'yı kapsama alanına alıyor.


    Compaq EVO geldi!

    Bilişim devi Compaq dünyada satışa sunulan en yeni ürün ailesi olan EVO'yu düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Compaq'ın yepyeni ürün ailesi EVO, İngilizce'deki Evolution (Gelişim) kelimesinden geliyor. EVO ismi, "Evolving Customer Needs", yani "Gelişen Müşteri Gereksinimleri"ni en iyi karşılayan ürün ailesini temsil ediyor. Compaq EVO 10 Ekim 2001 tarihinden itibaren Türkiye pazarında satışa sunulacak.


    ADRES ÇUBUĞU

    http://www.yakaza.net
    http://www.aygazete.com
    http://www.sigarasiz.com
    http://www.biliyormusun.net
    http://www.sandik.com
    http://www.herseynet.com
    http://www.altkitap.com
    http://www.bianet.org
    http://www.gazeteoku.com

  •  
    CRM'de SFS ağırlığı
    1992 yılında kurulan SFS (Stratejik Fonksiyonel Sistemler), CRM yani Müşteri İlişkileri Yönetimi alanında ürettiği yazılımlarla adından söz ettiriyor. Bugüne kadar 100'den fazla büyük kurum ve kuruluş ile yüzlerce KOBİ'ye hizmet veren SFS, CRM uygulamalarıyla müşterilerine bugünün hızla değişen iş ortamında rekabette teknolojiyi kullanarak öne geçme fırsatı sağlıyor.
    Uluslararası işbirliği
    Başta sigortacılık ve finans sektörü olmak üzere tüm sektörlerde kurumsal pazara hitap eden SFS, yeni ekonomi çözümleri olarak, merkezi arka ofis e-iş sistemleri, B2B, B2C, S2S elektronik ticaret sistemleri ile bütünlük sağlıyor. Stratejik uygulama alanları olarak, SFS Grubu, Microsoft ve Oracle firmalarının uluslararası çözüm ortağı. Deloitte&Touche, Arthur Andersen gibi uluslararası danışmanlık firmaları ile ortak projeler yürüten SFS, yazılım geliştirme ve hizmet süreçlerinde uluslararası standartları ve metodolojileri kullanıyor.
    Kalite standardı
    SFS Grubu'nin, ürettiği yazılımlar IEEE, ISO 9001 ve ESI-SPICE standartlarına uygun geliştiriliyor. SFS Grubu içinde, SFS, SFS-MAN, SFS-DEV, SFS Uluslararası'ndan oluşan dört şirket bulunuyor. Şirketin müşterileri arasında 2000 yılı itibariyle 3 Holding 16 sigorta şirketi, 22 banka, 58 Büyük Sınai ve Ticari Kurum, yüzlerce sigorta acentesi ve bir bakanlık bulunuyor.
    www.sfs.com.tr

    TEKNOLOJİ VİTRİNİ
    GPS sistemli ilk telefon
    Türkiye Distribütörlüğü Sakarya Telekomünikasyon tarafından yürütülen Benefon'un yeni modeli Track, on iki kanal mobil konum belirleme sistemi (GPS) ile donatılan ilk telefon. GPS sistemi, uydu aracılığıyla uzaktan izleme olanağı sağlıyor. Dual Band bir GSM telefon ile Mobil Telematics Protokolüne (MPTP) sahip bu cihaz, MTPT yazılımı ile Telematik için ses ve kısa mesaj servisine sahip.
    sakaryatelekom

    Midye kabuğu gibi: V.66
    Motorola'nın yeni telefonu V.66, ikon şeklindeki midye kabuğu tasarımları arasında bulunan ve GPRS teknolojisine sahip dünyanın en küçük üç bantlı telefon. 6 değiştirilebilir ön kapak aksesuarı bulunan V.66, sesli komutla arama yapabiliyor ve saat, para birimi dönüştürme, hesap makinası özelliğiyle kolaylık sağlarken, FM radyosu ve oyunlarıyla da eğlendiriyor.
    motorola

    T66 tüy gibi hafif
    Türkiye pazarına önce girmenin sağladığı avantajla, cep telefonu piyasasında Ericsson, büyük bir yere sahip. Genelde ağır ve hantal cihazlar olarak bilinen Ericsson'lar, son dönemde hafiflemeye başladı. Yakın gelecekte piyasaya verilecek olan T66 sadece 59 gram. Gümüş ve mor olmak üzere iki renkte gelen T66'lar, Gelişmiş Mesajlaşma Sistemi (EMS) özelliğine sahip. Sistemle kullanıcılar, yazılı mesajların yanısıra, ses ve resim transferi yapabiliyor.
    ericsson

    GPRS'li yeni R600
    Ericsson, GPRS özelliğine sahip yeni cep telefonu Ericsson R600'ü tüm dünyada duyurdu. R600, R520, T39, T65 ve T68 modellerinden sonra Ericsson'un Türkiye pazarına sunduğu beşinci GPRS telefonu olacak. Dahili anten, Gelişmiş Mesajlaşma Sistemi (EMS), mobil chat, resim ve ses gönderme özelliğine sahip R600'ün renkli ekranı daha önceden belirlediğiniz kişilerden gelen çağrılara göre renk değiştiriyor.
    ericsson
    30 Eylül 2001
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Reklam Tarifesi
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED