T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
Kampanya dediğin böyle olur
 


Milli Dost Meclisi
Kampta herşey değişiyor. Öfke geçiyor, küsler barışıyor, kırgınlıklar unutuluyor. İki gün önce puan için kırılan kalpler, Milli Takım kampında farklı bir amaç için çarpıyor. Bütün futbolcular tek yürek oluyor ve Türkiye için ter döküyor.

SPOR YAZARLARI

Ali Gümüş :
Truva atı
Başbakanlık'ta
KRİPTO ŞOKU

MİT, ZİRVEDE AÇIKLADI
MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, 19 Eylül'de Başbakanlık'ta yapılan Güvenlik Zirvesi'nde Başbakan Ecevit, Genelkurmay Başkanı Kıvrıkoğlu, Başbakan yardımcıları Bahçeli, Yılmaz ve Özkan'ı şok eden bir açıklama yaptı. Atasagun, "Başbakanlık Güvenlik İşleri Başkanlığı'nda saklanan çok gizli kriptolarımızın bazı devletlerin ve uluslararası silah tüccarlarının eline geçtiğine ilişkin çok önemli bilgilere ulaştık" dedi.

EMEKLİ ALBAY SORGUDA
Zirvenin sivil tarafı bilgi karşısında şaşkına döndü. Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun da benzer bilgilere sahip olduğunu belirtmesi üzerine Başbakanlık Güvenlik İşleri Başkanı Emekli Albay Firuz Kırış, hemen bir kararname hazırlanarak görevden alındı ve MİT'te sorgulanmaya başlandı. Çalınan kriptoların, milyonlarca dolar karşılığında satıldığı ileri sürüldü. Bunun üzerine bazı askeri ihalelerin askıya alındığı öğrenildi.

Asker savaş istemiyor
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun ABD'nin olası bir harekâtı sırasında Afgan halkının zarar görmemesi gerektiğini belirtmesi ve NATO'nun 5. Madde'nin işletilmesi konusunda askerler tarafından dile getirilen eleştiriler, Türk Ordusu'nun savaş seçeneğine sıcak bakmadığı şeklinde yorumlandı.

Ecevit: ABD çok emin
NATO Genel Sekreteri Robertson, ABD'nin, Pentagon'a ve ikiz kulelere Bin Ladin'in saldırdığı yolunda kendilerine sunduğu kanıtlara ikna olduklarını açıkladı. ABD Büyükelçisi Pearson ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamada bulunan Başbakan Ecevit de,"Delilleri ABD'nin inandırıcı bulması bizim için de inandırıcıdır" dedi.

ÜNİVERSİTELERE EK KONTENJAN
ÖSYM, 2001-Öğrenci Seçme Sınavı Ek Yerleştirme kontenjanını belirledi. Bu ay yapılacak ek yerleştirme sonucunda, devlet ve vakıf üniversitelerine toplam 49 bin 254 öğrenci alınacak.

Zam yağmuru
Kaynak bulmakta zorluk çeken koalisyon hükümeti dalga dalga zam yapmaya devam ediyor.

 
BU ÇOCUK AÇLIKTAN ÖLEBİLİR
Savaş, devlet adamlarından önce hiç bir konuda sorumluluğu, günahı olmayan çocukları etkiliyor. Mülteci kamplarındaki güzel yüzlü, tertemiz bakışlı çocuklar, henüz başlarına gelecekleri bilmiyor.
Yılmaz'ın altı sallanıyor
ANAP'ta isyan bastırılamıyor. Deklarasyon hareketi ve iki milletvekilinin istifasının ardından isyancı milletvekilleriyle görüşme turları başlatan Yılmaz, muhalifleri ikna edemedi.
Erbakan için
uzlaşma sinyali

Anayasa Uzlaşma Komisyonu, siyasi yasakları düzenleyen 63.madde ile ilgili değişiklik teklifi hazırladı. Teklife göre siyasi yasaklar 4 yıl ile sınırlandırılacak. Böylece Necmettin Erbakan'ın siyasi yasağı kalkmış olacak.
Erdoğan davası değişiklik bekliyor
"AK Parti'ye ihtar verilmesi ve Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Başkanlık yetki ve görevlerinin tedbiren önlenmesi" ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuru, Anayasa'nın 76. maddesiyle ilgili değişiklik görüşmelerinin sonuçlanmasının beklenmesi için ertelendi.
3 Ekim 2001
Çarşamba

PİYASALAR
Dolar 1.573.000
Mark 738.000
Altın (Cum.) 100.000
Borsa 7.843


Türkiye'de Hava
Adana 16 / 32
Ankara 9 / 25
Bursa 11 / 28
Diyarbakır 10 / 29
Erzurum -4 / 20
İstanbul 17 / 25
İzmir 16 / 30
Trabzon 16 / 25
 


Albayrak Şirketler Grubu

   
Y A Z A R L A R
Nazlı Ilıcak : Fehmi Koru :
Hükûmet yolcu mu? Terör yanlıştı, sonra olanlar daha da yanlış...
Mehmet Barlas : Cengiz Çandar :
Bize görünmesinler, bu bile yeter!.. Türkiye nerede duruyor?
Ömer Çelik : Taha Kıvanç :
11 Eylül sonrasında 'devlet', 'büyük sermaye', 'toplum'... Meclis resmen de açıldı
Mehmet E. Yavuz : Nurettin Canikli :
"Güvenliğiniz için sizi tutukluyorum" TÜSİAD'ın hükümetle birlikte çöküşü
Nazif Gürdoğan : Mustafa Karaalioğlu :
Kutsal'ın güneşi asla batmaz Zor sorular: ANAP'ta neler oluyor, neler olacak?
Mehmet Şeker : Mustafa Kutlu :
Bakan Bey'in kardeşi gazetemizde Kaçış planı
Kadir Demirel :
Bir yıl önce basında bugün
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED