T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M

Bilişim Cumhuriyeti

Türkiye ve dünyada bilişim alanında yaşanan gelişmeleri tüm sektörleri kapsayacak şekilde geniş bir perspektifle ele alan Bilişim Cumhuriyeti Gazetesi yayına başladı.

İnternet; Bilişim alanındaki gelişmeleri, geniş bir perspektifle tüm sektörlere iletebilmek amacıyla kurulan Bilişim Cumhuriyeti Gazetesi www.bilisimcumhuriyeti.com adresinde yayın hayatına başladı.

Türkiye'den ve Dünya'dan bilişim haberlerini okuyucularına iletecek olan gazete, çeşitli sektörlerden, konusunda uzman geniş bir yazar kadrosu barındırıyor. Finanstan, turizme; tekstilden, savunma sanayi'ne kadar değişik alanlarda, bilişim alanında yaşanan hızlı değişimi yorumlayacak olan yazarlar, bilişimin; sosyal, ekonomik, politik ve kültürel boyutlarını okuyucularıyla Bilişim Cumhuriyeti'nde tartışabilecekler.

Çeşitli ülkelerden katılım

Şimdilik ABD, Almanya, Benelux, Çin, İrlanda, İsviçre, Kanada, Kırgızistan ve KKTC temsilcileri aracılığıyla bu ülkelerde bilişim alanında yaşanan gelişmeleri okuyucularına yansıtacak olan Bilişim Cumhuriyeti pek yakında bu temsilcilerin sayısını artıracak.

Bilişim Cumhuriyeti kurucusu Volkan Gazioğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bilişim Cumhuriyeti, akıl almaz bir şekilde değişen dünya düzenini anlayabilmek ve uyum sağlayabilmek için yetersiz kalmış bir toplumun değişim arzusundan kaynaklanmıştır. Bilişim kavramını, toplumun ne kadar derinine nüfuz ettirebilirsek, o kadar başarılı olmuş sayılırız. Biz, aramızda bir dayanışma örneği sergileyerek bu eseri yarattık. Bilişim Cumhuriyeti sadece bir gazete değildir, beraberinde iddialı bir değişim kültürü taşımaktadır".

Bilişim Cumhuriyeti web sitesi dünyanın çeşitli bölgelerinden sektörün içinden elliye yakın kişinin çabasıyla, Internet üzerinden organize edildi.


Türki Cumhuriyetler bilişimle tanışacak

Türkiye Bilişim Vakfı'nın Onikinci Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanları toplantısı Türk Cumhuriyetleri'nin katılımı ile Yeditepe Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Bilgi toplumu olma yönünde fikir alışverisinde bulunulurken, Türk Cumhuriyetleri ile işbirliği olanakları da araştırıldı. Yeditepe Üniversitesi'nde gerçekleşen toplantıya toplam 30 Türk üniversitesinin yanısıra Özbekistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan'dan da bilgisayar mühendisliği bölüm başkanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı, "İnancımız, elele vermiş bir Türk dünyasının bilişim yolunda hızla ilerleyen bir dünyaya çok daha hızlı ayak uydurabileceği" dedi.


Dell alana Microsoft Sertifikası

Bilişim alanında eğitime ve gelişmeye verdiği önemle dikkat çeken Sentim, Kasım ayı boyunca sürecek bir kampanya ile Dell alan kullanıcılara Microsoft eğitimlerinden ücretsiz olarak yararlanma imkanı sunuyor. Sentim, Poweredge 500, 1400, 2500 ve 4400 modeli sunuculardan herhangi birini satın alan müşterilerine Microsoft sertifikasına sahip olma olanağı sağlıyor.

Dell PowerEdge 500, 1400, 2500 veya 4400 sunucularından herhangi birini alan firmalar, bu kampanya çerçevesinde, sistem yönetimi, Exchange Server, SQL Server, Proxy Server, Internet Information Sever gibi günümüzde firmaların BT alt yapılarının can damarı olan programların eğitimini alarak, sistem ve ağlarını kendi kendilerine yönetebilecek, karşılaşabilecekleri sorunları yine kendileri çözebilecekler.

Sentim Pazarlama Direktörü Taylan Dedeoğlu, Sentim olarak bu uygulama ile belli ölçekteki birçok firmanın, kampanya dahilinde yer alan ürünlerde toplam sahip olma maliyetlerini minimize etmeyi amaçladıklarını iletti. Dedeoğlu, ayrıca eğitim imkanı ile birlikte sundukları ürünlerin bu firmalarda yaratacağı katma değeri de arttıracağını sözlerine ekledi. Kampanya ile ilgili detaylı bilgi için: 0216 528 33 33
sentim


WEB GEZGİNİ

Nazan Bekiroğlu'nun internet şubesi!

Hikayeci Nazan Bekiroğlu ve eserlerini sanal dünyada tanıtmak için bir web sitesi açıldı. Bekiroğlu'nin biyografisi, eserleri, hakkında yazılan yazılar ve hikayelerinden alıntıların yer aldığı sitede, sanatçının okurlarının buluşması için bir sohbet odası da yer alıyor. Dilerseniz sitedeki ziyaretçi defterine sanatçıyla ilgili görüşlerinizi bırakabilir veya önceden yazılmış görüşleri okuyabililirsiniz. Aynı şekilde, siteden site yöneticisine sanatçıyla ilgili soru yöneltmek de mümkün. Siteyi Bekiroğlu'nun öğrencisi, Dursun Şahin hazırlamış.
http://www.nnazanbekiroglu.cjb.net


İlan ediyoruz; İslam terörü lanetler

Terörizm insanlığa karşı suçtur. Suçsuz insanlara karşı canice bir saldırıdır. Terörizm ve yeryüzündeki tüm diğer bozguncu hareketler, müslümanların engellemekle yükümlü oldukları suçlardır. İslam ahlakı terörizmin çaresidir, kaynağı değil. İslam adına terör uygulayan veya bunu destekleyen insanlar büyük bir yanılgı içindedir. Tüm gerçek Müslümanlar terörü lanetlemekte ve terör mağdurlarının acılarını paylaşmaktadır. Aynı şekilde bugün Afganistan'da ABD ve müttefiklerinin yaptıkları da terördür. Site, ABD'deki terörü müslümanlara mal ederek, İslam'ı hedef haline getirenlere cevap amacıyla kurulmuş.
islamterorulanetler.com


ADRES ÇUBUĞU

http://www.ismailgaspirali.org
http://www.direksiyon.com
http://www.acilibirbucuk.com
http://www.afad.org.tr
http://www.geocities.com/karikaturhaber
http://www.tezhib.20m.com
http://genc-fikir.kolayweb.com
http://www.hicrandergisi.8m.com
http://www.orhanveli.org
http://www.ikincicumhuriyet.org


NET KİTAP

İnternet Teknolojileri

Pusula Yayıncılık, gün geçtikçe gelişen internet teknolojilerini bir kitapta topladı. Zafer Demirkol'un kaleme aldığı "İnternet Teknolojileri" adlı kitap, internetin altyapısını oluşturan teknolojiler ve bu teknolojilerin birbirleriyle ilişkilerini anlaşılır bir dille anlatıyor. Kitapta, "İnternet nedir, nasıl çalışır?", "Dünyanın bir ucundan veriler nasıl aktarılıyor?", "Bilgisayarlar internette birbirlerini nasıl buluyor?", "TCP?IP nedir? Nasıl işler?", "IP numarası nedir? Nasıl elde edilir?", "IP adresleri nasıl sınıflandırılır?" "Paket ve devre anahtarlama nedir?", "E-posta internet üzerinden alıcıya nasıl ulaşıyor?" ve "Evden internete nasıl bağlanıyoruz ve bu arada neler oluyor?" gibi bir çok internet kullanıcısının aklına takılan sorulana yalın cevaplar veriliyor. Kitabı satın aldığınızda cevabını bulacağınız diğer sorular ise şunlar: "Normal telefonlarla internet üzerinden görüşme nasıl yapılıyor?", "İnterneti oluşturan cihazlar nelerdir?", "İnternette hangi yazılımları kullanırız?", "Dosya aktarımı nasıl oluyor?".
pusula.com


 
Windows XP daha büyüyecek!
Microsoft'un geleceğini etkileyecek XP işletim sistemi bir yandan da eleştirilere sözkonusu oluyor. İşte Microsoft'un son bombası Windows XP'nin eleştirilen yanları:
YAZILIM
Intel: Linux'la 200 milyon $ tasarruf ettik
Intel başkan yardımcısı Doug Busch, dünyanın en büyük mikroişlemci üreticisinin teknolojik altyapısını elden geçirirken Napster'dan ve Linux'tan ilham aldığını söyledi. Ellerindeki pahalı Unix sunuculardan kurtulup, Intel işlemcili ucuz sunucularda Linux kullanarak 200 milyon dolar tasarruf ettiklerini söyleyen Busch, Linux'un Unix'le olan benzerliğinin işlerini kolaylaştırdığını belirtti. Busch 'Linux'u Intel'in mühendislik ve bilim departmanlarında kulanıyoruz. İş hattımızda ise Windows 2000 işletim sistemi seçimimiz. Linux'ta çalışan yeterince güçlü ofis yazılımları yok' dedi. Busch, aslında Linux'un, Windows 2000'den çok ucuz olmadığını, asıl maliyetin bilgisayarlardan ve bakım-onarım masraflarından kaynaklandığını da belirtti.
Amazon: Linux milyonlarımızı kurtardı Yeni ekonominin simgesi Amazon.com, Linux'u seçerek milyonlarca dolar tasarruf ettiğini açıkladı. Bilişim Cumhuriyeti sitesinde yer alan habere göre, Securities and Exchange Commission'a yaptığı bir bildirim sırasında, geçen çeyrekte gerçekleştirdiği % 25'lik bir teknoloji harcaması azalmasının ana sebebinin Linux'a geçmek olduğunu açıklayan e-ticaret devi, telekomünikasyon pazarındaki fiyat indirimlerinin de bir başka sebep olduğunu belirtti. Amazon.com, teknoloji harcamalarını 71 milyon dolardan, 54 milyon dolara indirdi. Microsoft yetkilileri, Amazon.com'u, 'Linux'la sağlanan kısa vadeli kazançların uzun vadede kayıp olarak döneceği' yolunda uyardı. Amazon.com, Linux'u teknolojik olarak ne şekillerde kullandıkları ve her bir kullanış şeklinden ne kadar kazanç sağladıkları yönündeki soruları 'güvenlik' nedeniyle açıklamıyor. IDC'ye göre, Linux, sunucu pazarında % 24'lük bir paya sahip.
Windows-XP, Windows 98'den az satıyor
Microsoft'un 25 Ekim'de büyük törenlerle piyasaya çıkardığı en son işletim sistemi olan Windows-XP'nin, Windows-98'dan daha az, fakat Windows-ME'den daha çok sattığı bildirildi. XP'nin, çıkışından itibaren ilk birkaç gün içinde 300 bin adet sattığı "NPD" adlı piyasa izleme kuruluşu tarafından açıklandı. İlk bir haftalık satış sonuçları kesinleştiğinde, XP'nin, Windows-98'den yüzde 20-25 daha az sattığı ortaya çıktı. Windows-95 ve 98 sürümleri, piyasaya çıktıktan sonra bir ay içinde 600 biner adet satmışlardı. Windows-ME'nin ise ilk 4 gün içinde 250 bin adet sattığı belirtildi. Uzmanlar, "satışların ilk bir hafta içinde tavan yaptığını, daha sonra ise önemli çapta düşüş gösterdiğini" kaydettiler. Windows-XP'nin ev sürümü 99-199, profesyonel sürümü ise 199-299 dolardan satılıyor. Microsoft ve onunla birlikte çalışan İntel ve Compaq, Dell gibi firmaların, XP'nin satışını arttırmak için 1 milyar dolarlık reklam harcaması yapacakları bildiriliyor.
TEKNOLOJİ VİTRİNİ
Sony Notebook'ta yeni seri
Empati Bilişim, yeni Sony notebook serisini kullanıcılara sunuyor. Son derece yenilikçi ve şaşırtıcı özellikleriyle göze batan SONY PCG'nin; SONY PCG- R505TE /R505TS /R505TSK Windows 2000 ile beraber farklı versiyonları bulunuyor. Her biri sadece 1,5 kg ve 2.5 cm inceliğinde olan bu olağanüstü ürünler, teknolojinin hemen hemen tüm teknik imkanlarını da barındırıyor.
empatibilisim

UNITEL'DEN SONBAHAR SÜRPRİZİ
Unitel, sonbaharı keyifl bir kampanya ile renklendiriyor. FM radyolu ve WAP'lı Motorola V.2288, kampanya süresince KDV dahil 85 milyon liradan satılacak. 5 Ekim'de başlayan kampanya 30 Kasım'a kadar sürecek. Cihazın 9 kanal hafızalı radyosu, WAP erişimi, oyun seçenekleri ve hesap makinası ve döviz kuru hesaplayıcısı bulunuyor.
unitel

iPAQ'İNİZ BARKOD OKUSUN!
Exim, Compaq iPAQ'lere barkod okuma özelliği kazandıran Symbol SPS3000 genişleme aparatını kullanıcılara sundu. Özellikle mağaza ve depo yöneticilerinin kullanımları için önemli bir aksesuar olan cihaz, iPAQ'i işletme otomasyonunun bir parçası haline getiriyor.
teknoloji.com
4 Kasım 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED