T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Gitti Pokemon, geldi Digimon

RTÜK tarafından yasaklanarak yayından kaldırılan Pokemon'a benzeyen Digimon, ebeveynlerin tepkisini çekti. RTÜK'ü arayan vatandaşlar, üzücü olaylar yaşanmadan Digimon'un da kaldırılmasını istedi.

Pokemon adlı çizgi filmin yasaklanmasının ardından ebeveynler, Kanal D'de yayınlanan Digimon adlı çizgi filmden de şikayet etmeye başladılar. RTÜK'ün telefonla şikayet hattı Alo-RTÜK 178'e Digimon ile ilgili çok sayıda şikayet geldi. RTÜK'ün Digimon ile ilgili rapor hazırlanmasını istediği ve bu çizgi filmin de yasaklanmasını isteyebileceği belirtiliyor.

ATV'de yayınlanan Pokemon anne-babaların tepkisine neden olmuştu. Hatırlanacağı gibi, kendilerini çizgi filmdeki kahramanların yerine koyan bazı çocuklar apartmanlardan uçmaya kalkarak ağır şekilde yaralanmıştı. Kamuoyundan gelen tepkiler ve Sağlık Bakanlığı'nın hazırldığı rapor üzerine RTÜK, ATV'ye Pokemon ile ilgili ceza vermiş, ATV de bu çizgi filmi yayından kaldırmak zorunda kalmıştı.

Digimon Pokemon'dan farksız

Kanal D'de yayınlanan Digimon'un da Pokemon'dan farksız olmadığı belirtiliyor. Alo-RTÜK 178'i arayan vatandaşlar Pokemon'un benzeri olan Digimon'un üzücü olaylara neden olmadan yayından kaldırılmasını istiyor. Alo-RTÜK hattını arayan vatandaşlar, "Pokemon gibi şiddet içeren bu filmin yayınlanmasını istemiyorum", "Çocuk gelişimi açısından sakıncalı olan bu çizgi filmi kaygı ve endişe ile izledim", "Çocuk gelişimi açısından sakıncalı buluyorum", "Pokemon kadar şiddet içeren bu çizgi film yayından kaldırılsın" gibi mesajlar bıraktılar. Alo-RTÜK hattını arayan bir çocuk ise "Ben okuldayken başlıyor. İzleyemiyorum. Ben evdeyken yayınlansın" şeklinde mesaj bıraktı. RTÜK'ün, Digimon ile ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan isteyeceği görüşün neticesine göre, bu çizgi filmin de yayından kaldırılmasını isteyebileceği belirtiliyor.


09:00/Kanal 7
Paralı askerlerin ideal mücadelesi
Rocky serisinde rol alan Dolph Lundgren'den bir aksiyon filmi geliyor ekrana. Nick Gunar, bir ada üzerinde kirli emelleri olan bir şirketçe oradaki halkı adadan çıkartmak için ekibiyle paralı asker olarak tutulur. Ancak Nick, adalıların mücadelesini görmüş ve uğruna savaşacağı ideali bulmuştur.
PARALI ASKER
Yön: Perry Lang
Oyn: Dolph Lundgren, Charlotte Lewis, B.D.Wong, Anthony Denison

SEYRİ ŞAHANE
Bırakın sirki, haber verin!
"Çcuklara bayram eğlencesi; sirk gösterileri" bu bayramda da, anahaber bültenlerinin vazgeçilmez malzemesi oldu. Özel TV'lerin kurulduğu zamandan bu yana ekrana getirdikleri sirk görüntüleri, 'light haber' anlayışıyla haber bültenlerinin -en az beş dakika gibi- büyük bir zaman dilimine yayılır ve üzücü trafik kazaları haberlerinden sonra izleyenleri ferahlatmak amacıyla yayınlanır. Ancak Türkiye'nin hali pür melali ve ekonomik kriz gözönüne alındığında, bu kez 'haber vermek' gerekiyordu. Siz ne dersiniz?

 
Siberalemde kıyasıya savaş!..
Kanal D'de her gün öğleden sonra kuşağında yayınlanan Digimon'da, gerçek dünyadan digital dünyaya geçen Tai, Izzy, Mimi, Joe, Sora, Matt ve T.K. adlarındaki yedi çocuğun tekrar gerçek dünyaya dönebilmek için verdikleri mücadeleler anlatılıyor. Jules Verne'nin, bir adada mahsur kalan bir grup çocuğun hayatta kalma mücadelesini anlattığı ünlü çocuk romanı "İki Yıl Okul Tatili - Two Years Vacations"ın 21. yüzyıl uyarlaması olarak kabul edilen ve bilgisayar dünyasından kurtulmaya çalışan çocuklar ile onları 'kötülerden' koruyan Digimon'ların hikayesini anlatan çizgi film, tıpkı Pokemon'da olduğu gibi şiddet sahneleri ağırlıkta olan bir yapım.
17:36/Kanal 7
Kültigin, eğlence ve şans dağıtıyor
Show-Marketing yarışma programı Akşam Şansı, 'Kaygısızların' yüreği yufka kabadayısı Kültigin tiplemesiyle bilinen tiyatrocu ve TV dizilerinin vazgeçilmez oyuncusu Şoray Uzun'un sunumuyla bayramda da izleyenleri eğlendirmeye ve hediye kazandırmaya devam ediyor. Programın bugünkü konukları geçtiğimiz dönemlerde 'Hadi Hadi Şeker' adlı parçasıyla akıllarda yer edinen Bora Gencer ve İsmail Bingöl ile Kadir İpek. Birbirinden farklı ve eğlenceli bölümleriyle yarışmacıların kendilerine has yeteneklerini ortaya çıkaran, hem eğlendiren hem de kazandıran Akşam Şansı, izleyenlere hoş saatler yaşatıyor. Programda ayrıca sanatçılar birbirinden güzel parçalarını seslendirerek bayram coşkusunu konuklara ve izleyenlere taşıyor.
7 Mart 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED