Bugünkü ana sayfaya gitmek için. “ Türkiye'nin birikimi... ”
PAZAR
21 OCAK 2001

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

Arşivden Arama

İranlı bir işadamı devlet bankalarından aldığı toplam 43.5 milyon dolarlık krediyi batırıp ortadan kaybolmuş

Emlakbank'tan 1.5 trilyon

Emlak Bankası'nın batık kredileri ile ilgili raporlar ortaya çıkarken bankayı İranlılar'ın bile soyduğu belirlendi. İranlı Büyük Saber isimli işadamı 2 Mart 1998'de Emlakbank eski Genel Müdürü Erdin Arı'nın yoğun çabaları sonucu 1 trilyon 590 (yaklaşık 5 milyon dolar) milyar kredi aldı.

Karidesçi batırdı, kaçtı

Ekspertizlerin kredi verilmemesini istediği Büyük Saber isimli işadamının Antalya Manavgat'ta kurduğu karides çiftliği kısa sürede battı. Birkaç ay sonra iflasını isteyen İranlı'nın ayrıca dört devlet bankasından da toplam 38.5 milyon dolar kredi aldığı belirlendi.

________________________________Devam »

Fransa'ya büyük öfke

Memur-Sen, Fransa'yı protesto ederek, hükümet için dost, Türk halkı için düşman olan Fransa'yı şiddetle kınadıklarını açıkladı. Bu arada, Ermeniler'i destekleyen ülkeler, soykırım iddialarını kendi senatolarına taşımaya hazırlanıyor.
________________________________Devam »

MÜSİAD'dan protesto

Fransa Cumhurbaşkanı Chirac'a protesto mektubu gönderen MÜSİAD Başkanı Bayramoğlu, "Bu karar, tarih sayfalarına kara bir leke olarak geçecektir" dedi.
________________________________Devam »

2. Bush devri başladı


Tek dönem ABD Başkanlığı yaptıktan sonra, 1992'de koltuğu Demokrat Bill Clinton'a kaptıran Cumhuriyetçi George Bush'un oğlu George W. Bush, dün yemin ederek, Clinton'ın elinden ABD Başkanlığı görevini devraldı ve Beyaz Saray'daki koltuğuna oturdu. Bush, Beyaz Saray'a, Texas stilini yansıtmaya hazırlanıyor. Bush ve eşi Laura, "siyah kravat-kovboy çizmeleri" adı verilen bir baloya katıldılar. Bush burada Texas çizmelerini göstermeyi ihmal etmedi.
________________________________Devam »

Kutan: Devlette ciddiyet kalmadı

"Devlet ciddiyeti diye birşey kalmadı. En mahrem belgeler bile elden ele dolaşıyor" diyen Kutan, Enerji Bakanı Cumhur Ersümer'i istifaya çağırdı.
________________________________Devam »

'Mavi ihanet' HEDEFTE

"Mavi Akım" Projesi, "Beyaz Enerji" Operasyonu ile birlikte tekrar gündeme gelerek inceleme altına alındı. Şaibeli projenin uluslararası bir anlaşma niteliğinde olması karanlıkta kalan noktaların açığa çıkmasını güçleştiriyor.
________________________________Devam »

'Ersümer istifa etsin'

Yeni Şafak'a açıklamalarda bulunan TEDAŞ eski Genel Müdürü Mehmet Bozdemir, "Anlaşılan Bakan bu işi kendi üzerinden atmaya çalışıyor. Siyasi ahlakta, siyasi iradenin sorumluluğu diye bir kural var. Bu olayda siyasi bir kasıt göze çarpıyor" dedi.
________________________________Devam »

Koç: Taşlar yerine oturuyor

Son günlerde yürütülen operasyonları değerlendiren Rahmi Koç, 'Bu operasyonlar bir nevi taşları yerli yerine oturtuyor" şeklinde konuştu.
Gizli komünist toplantısına katıldım
Romanya' da başkan Çavuşesku' nun himayelerinde bir "Dünya Kömünist Gençlik Kurultayı" toplanıyordu. Türkiye Milli Gençlik teşkilatı' ndan kurultaya iki temsilci göndermesi istenmişti.

5. bölüm Bugün Yeni Şafak'ta

SELANİK'e düşen bomba
6-7 Eylül olaylarında 'Atatürk'ün Selanik'teki evine bomba konulması' olayında adı geçen ve Yunanistan'da yargılanıp mahkum edilen Oktay Engin, olayların iç yüzünü Yeni Şafak'a anlattı.
'Yolsuzluk dehşet verici'
Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, yolsuzluk ve kamu yağmacılığının milyarca dolarlık 'dehşet verici boyuta ulaştığı'nı belirterek, gayrimeşru iş yapanlar ve soygunculara taviz verilmeden sonuna kadar üzerine gidildiğini savundu.
Ecevit, imalı konuştu

Fehmi Koru
'İ'nin üzerine noktayı koyalım

Mehmet Barlas
Fransa'yı, haritadan silelim mi acaba?

Cengiz Çandar
1915 trajedesi, 2001 çocukluğu

Mehmet Ocaktan
Eğer yaşamak buysa...



Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV

Kağıda basmak için tıklayın.

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
TALLANDTHIN Web... Tasarım, İnşa ve Yayın... Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmıştır. Sitenin dinamik yönetimi, TALLANDTHIN Web'in online update sistemiyle yapılmaktadır. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...