YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Yolsuzluk dehşet verici


Bahçeli, yolsuzluk ve kamu yağmacılığının 'dehşet verici boyuta ulaştığı'nı belirterek, gayrimeşru iş yapanlar ve soygunculara taviz verilmeden sonuna kadar üzerine gidildiğini savundu.

MHP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, "Yolsuzluğun ve kamu yağmacılığının dehşet verici boyutlara ulaştığı görülmektedir" dedi.

Bahçeli, "İzmir Genişletilmiş Bölge Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, hükümet icraatlarını anlatan Bahçeli, koalisyon hükümetinin adının bilinçli olarak "uzlaşma ve atılım hükümeti" şeklinde belirlendiğini kaydetti.

MHP'ye yönelik eleştirilere de cevap veren Bahçeli, "En belirgin vasıfları tutarsız ve ciddiyetsizlik olanların fırsat buldukça terennüm ettikleri sözler, hepimizin malumudur. Eleştirilerinde dahi ciddi olmayı başaramayanlar, özellikle partimizi dillerine dolayarak siyaset üretmeye çalışmaktadır" dedi.

Yolsuzluk ve yağma

Yolsuzluk ve suçlu üreten yapının ortadan kaldırılmasına çalıştıklarını dile getiren Devlet Bahçeli, şunları kaydetti: "Yolsuzluğun ve kamu yağmacılığının yalnızca bir boyutunu ifade eden batık bankaların, ekonomimize, dolayısıyla milletimizin omuzuna getirdiği yük bile milyarlarca doları bulmaktadır. Buna bir de hayali ihracat, naylon fatura, kaçakçılık ve kara para aklama gibi diğer organize suçları eklediğimizde ortaya çıkan tablonun, dehşet verici boyutlara ulaştığı görülmektedir."

Soyguna taviz yok

MHP lideri Bahçeli, daha önceleri olduğu gibi "Yapanın yanına kar kalır" yaklaşımını haklı çıkartacak bir yaklaşım sergilenmediğini, soygunun, vurgunun üzerine kararlılıkla gidildiğini ifade ederek şöyle dedi:

"Ödediğimiz fatura, şüphesiz çok daha büyük ve ağır olacaktı. Yürütülen operasyonların caydırıcılığı, suçluların yakalanmış olması ve kamu vicdanının tatmini bir yana, ekonomiye yaptığı katkının miktarı 4 katrilyon liraya yaklaşmaktadır. Operasyonlarda, içinde ve arkasında her kim olursa olsun, hangi güç bulunursa bulunsun, hangi gerekçeyle gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin, gayrimeşru iş yapanlara ve soygunculara taviz verilmemekte ve sonuna kadar üzerine gidilmektedir. Bu tavır, bundan sonra da değişmeyecektir."

Bahçeli'nin bu sözleri MHP'lilerce sloganlar ve alkışlarla karşılandı. "Başbakan Bahçeli" sloganları atılması dikkat çekti.




Kağıda basmak için tıklayın.

'Devlet ciddiyeti kalmadı'
Ersümer: Meclis'te konuşacağım
Önceki gün "Enerjide rüşvet ve baskı itirafları"nı yayınlayan Anadolu Ajansı'ndan sorumlu Devlet Bakanı Yücelen soruşturma başlattı. Enerji Bakanı Ersümer ise "TBMM'de konuşacağım" dedi.
Ecevit bu kez konuşmadı

Türk: Fezleke değil bilgi notu
Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, "Beyaz Enerji Operasyonu" konusunda jandarma tarafından hazırlandığı öne sürülen fezleke için ise "Sizin fezleke dediğiniz şey, bilgi notudur" dedi.
Adana'da yapımı devam eden adliye binasında incelemelerde bulunan Bakan Türk, daha sonra hakim ve savcılarla basına kapalı bir toplantı yaptı.
Bakan Türk, toplantıdan önce gazetecilerin "Beyaz Enerji Operasyonu" konusunda hakim ve savcılara siyasi baskı yapıldığı yolunda söylentiler olduğu şeklindeki soruları üzerine, "Hakim ve savcılar üzerinde siyasi baskı olması mümkün değildir" dedi.
Bakan Türk, şöyle konuştu: "Türkiye'deki her türlü yolsuzluğun üzerine gidilmesi gerekir. Başka türlü temiz toplumu gerçekleştiremeyiz. Türkiye'nin halen karşı karşıya bulunduğu üç sorun, bölücülük, irtica ve yolsuzluktur. Yolsuzluk, toplumun, idarenin çeşitli kademelerinde küçümsenemeyecek bir noktaya gelmiş durumdadır. Bununla mücadele hepimizin, başta cumhuriyet savcılarının görevidir. Savcılarımız bunun peşindedir."
Bakan Türk, "Beyaz Enerji Operasyonu" konusunda jandarma tarafından hazırlandığı öne sürülen fezleke konusundaki bir soru üzerine de "Sizin fezleke dediğiniz şey, bilgi notu şeklindedir. Bu konuda her şey değerlendirilecektir. Ama bunu yapacak olan, öncelikle cumhuriyet savcıları, daha sonra da karar verecek hakimlerdir" dedi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...