T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M

Sentim, Arena'dan ayrıldı

Dell ürünlerinin dağıtımında bir süredir Arena ile birlikte çalışan Sentim, Arena'dan ayrılıp Index'le işbirliği yaparak Decoco adında yeni bir şirket kurdu.

Türk bilişim pazarında Dell ürünlerinin dağıtımı için Mayıs ayından bu yana Arena ile çalışan Sentin, Arena'dan ayrılarak Index'le ortak şirket kurdu. Decodo A.Ş. (Dell Computer Dağıtım Ortaklığı) adı ile kurulan şirket, Dell ürünlerinin yurtiçindeki dağıtımı yapacak. Yüzde 50 Sentim, yüzde 50 Index ortaklığından oluşan Decodo, daha önce Sentim bayi satış kanalı üzerinden yapılan tüm satışları gerçekleştirecek. Sentim Genel Müdürü Veli Tan Kirtiş, "Sentim ve Index'in Türkiye kanalındaki tecrübeleri ve Dell'in bilgi birikimiyle kanalda güçlü bir markanın eksikliğini Dell markası ile Decodo giderecektir" dedi. Index Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik ise "Index ve tüm grup şirketlerimiz adına, tek hedeflediğimiz çalışma şekli bayi kanallarıyla yapılacak çalışmalardır. Bu yapı hem bugün hem de bugünden sonra üzerinde en titiz olacağımız yapıdır. Bu nedenle Decodo A.Ş.'nin oluşumu, grubumuz adına da çok anlamlı bir gelişmedir" dedi.


Amazon.com 'Patrol' kullanacak

Dünyanın en büyük elektronik ticaret sitelerinden Amazon.com, "web tabanlı mağaza hizmetleri ve altyapılarını yönetmek için", Kurumsal Bilişim Sistem ve Uygulama Yönetim Çözümleri sektörünün öncü firması BMC Software'in Patrol adlı ürününü tercih etti. Amazon.com üst düzey yöneticilerinden Dale Voth, elektronik mağazada, fiziksel bir mağazada, altı futbol sahasını dolduracak 45,000 kalem ürün ile, 35 milyonun üzerinde müşteriye, 365 gün 24 saat hizmet veren Amazon.com'un başarısının, müşterilerine istediklerini anında sunarak, memnuniyetlerini devam ettirme esasına dayandığını vurgulayarak: "Patrol sayesinde, müşterilerimize, en iyi, en keyifli elektronik ticaret deneyimini sunma olanağına kavuşacağız. Ayrıca Patrol, kuruluşumuzu yönetmemize, problemleri tanımlamamıza ve müşterilerimiz henüz bunlardan haberdar olmadan çözümlememize yardımcı olacak" dedi.


Mobilkom'a taşıyıcı yetkisi

Stratos Türkiye Distribütörü Mobilkom, Stratos ile imzaladığı yeni anlaşma ile uluslararası operatör olma hakkını kazandı. Mobilkom'un yetkilileri yaptıkları anlaşma ile, sundukları Inmarsat ve Iridium trafiğini, telekom ağlarında taşıma yetkisine sahip olduklarını açıkladılar. Anlaşma uluslararası uydu operatörleri Inmarsat ve Iridium tarafından da onaylandı.


BSA Adana'ya yeniden gidecek

Daha önce 45 günlük çalışma yaptığı Adana'da kopya yazılımın arttığı ihbarını alan BSA, bu şehiri tekrar ziyaret edecek. BSA yetkilileri, Adana'yı durum tespiti yapmak ve korsan yazılım kullanmaya devam eden firmaların lisanslarını tamamlamalarını sağlamak için yeniden mercek altına alacak.


WEB GEZGİNİ

Yeni arama motoru

Türkçe arama motorlarına bir yenisi daha katıldı. Tekbul adlı site çeşitli ana kategorilerde siteleri indeksliyor ve siteiçinde veya dünyaca ünlü yabancı arama motorlarında arama yapabilme imkanı sağlıyor.
http://www.tekbul.com

Fotovizyon

Dijital makinalarda çektiğiniz fotoğraflarınızı başkalarıyla paylaşabilmeniz için hazırlanmış Fotovizyon adlı bu site, ücretsiz hizmet veriyor. Site, eklediğiniz resimlerinizi, e-kart servisi, fotoğraf galerisi ve ekran koruyucu şeklinde görüntülüyor.
http://www.fotovizyon.net

 
Motorola'dan T720
Teknolojiyi estetikle buluşturan Motorola T720, sonbaharda piyasaya çıkıyor. Yüksek iletişim teknolojisine ihtiyaç duyanlar için özel olarak tasarlanan T720, birçok özellik ve teknolojiyi şık bir cihaz içinde biraraya getiriyor. GPRS bağlantısı, avuçiçi bilgisayarların pratikliği, titreşim, değişebilir kapaklar, sesli komut ve menüler, Motorola T720'nin kullanıcılara sağladığı ayrıcalıklardan sadece birkaçı.

Dizüstü gibi masaüstü
Merpa, DeskNote i-Buddie ürün ailesini genişletti. Yeni üye i-Buddie 4, sunduğu özel fiyat ve esnek konfigürasyon avantajları ile PC standartlarını değiştiriyor. Taşınabilir-masaüstü bilgisayarlar olarak notebook ve masaüstü bilgisayarların özelliklerini bünyesinde barındıran DeskNote'larda her kullanım alanı için her çeşit konfigürasyon bulmak mümkün.

NET KİTAP
Enine Boyuna Microsoft Excel Sürüm 2002
Dünyanın en çok kullanılan tablolama yazılımı Excel'le ilgili şu ana kadar karşılaştığımız en geniş kaynak. Tam 1096 sayfalık "Enine Boyuna Microsoft Excel Sürüm 2002" kitabı, Excel'i profesyonel olarak kullanmak için gereken bütüm becerileri okuyucuya aktarmayı amaçlıyor. İki adet CD ile de desteklenen kitapta, grafikler ve köprüler ekleyerek daha güçlü çalışma sayfaları oluşturmak, finansal, istatistiksel ve mantıksal çözümlemeler yapmak öğretiliyor. Craig Stinson ve Mark Dodge tarafından yazılan kitabın fiyatı 47 milyon. TL.
arkadas

Motorola'dan T720
Teknolojiyi estetikle buluşturan Motorola T720, sonbaharda piyasaya çıkıyor. Yüksek iletişim teknolojisine ihtiyaç duyanlar için özel olarak tasarlanan T720, birçok özellik ve teknolojiyi şık bir cihaz içinde biraraya getiriyor. GPRS bağlantısı, avuçiçi bilgisayarların pratikliği, titreşim, değişebilir kapaklar, sesli komut ve menüler, Motorola T720'nin kullanıcılara sağladığı ayrıcalıklardan sadece birkaçı.
13 Ağustos 2002
Salı
 

Melih B. Dede


Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED