T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ

Derviş'e destek yok

Türk halkına dayanmayan hiçbir hareketin taban bulamayacağını vurgulayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Derviş'in siyasi hareketini desteklemediklerini söyledi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Siyasi Partiler ve Seçim Yasası'nda bir değişiklik yapılmadan seçime gidilmesi sonucunda eğer önümüzdeki dönemde içinden çıkılmaz bir durum ortaya çıkarsa, yeniden bir seçim olabilir" dedi.

TOBB Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte oda ve borsaları ziyaretleri çerçevesinde iki gündür Hakkari'de bulunan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Van'dan Ankara'ya dönerken gazetecilerin sorularını cevapladı.

Konuşmak için erken

"Bugünden 3 Kasım'ı tahmin etmek çok zor" diyen Hisarcıklıoğlu, insanların son günkü demeçler ve açıklamalara göre yönelişlerini değiştirebileceklerine dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu Derviş'in iş dünyası tarafından desteklendiğinin hatırlatılması üzerine, "Türk halkına dayanmayan hiçbir hareket taban bulamaz, şu anda bu iş çözülür çözülmez insanlar biraraya gelir demek çok erken" dedi. Derviş'in daha sahaya inmediğini belirten TOBB Başkanı, şu aşamada yorum yapmanın yanlış olacağını söyledi. TOBB Başkanı, gazetecilerin "Sizin bir desteğiniz olacak mı?" sorusuna da "Hayır" cevabını verdi. Hisarcıklıoğlu bütün partilere aynı uzaklıkta olduğunu da vurguladı.

3 Kasım erken seçimleri sonrasınde ekonominin düzlüğe çıkıp çıkmayacağı sorusunu cevaplayan Hisarcıklıoğlu, seçimden sonra hangi parti gelirse gelsin IMF programının uygulanacağı düşüncesinde olduğunu söyledi. IMF programının ise ana hatlarının doğru olduğunu ama bazı ayarlar yapılması gerektiğini ifade etti. Bunun için üretimin artırılması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, "Üretimi ön plana alacak, enflasyonla mücadeleyle eş değerde tutacak, faiz dışı bütçe fazlasıyla borçların ödenebilirliğini gösterecek modelin yürürlüğe girmesi lazım" dedi. Hisarcıklıoğlu, Eylül ve Ekim aylarında yurt içi ve yurt dışında bu konuya ilişkin yoğun bir lobi faaliyetinde bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

Irak'a operasyona karşıyız

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, gazetecilerin sorusu üzerine 11 yıl önce Irak'a yapılan operasyon sırasında Türkiye'nin büyük maddi ve manevi zararlar yaşadığına dikkat çekerek, Irak'a yapılacak yeni bir operasyonun Türk ekonomisine çok büyük zarar vereceğini düşündüklerini belirterek, "Komşumuz Irak'tan vazgeçmemiz mümkün değil" dedi.

Buradaki yaranın kaşındıkça daha büyüyeceğini ve yeni yaralar ortaya çıkacağını belirten Hisarcıklıoğlu, "Onun için Irak'a yapılacak operasyonun karşısındayız" diye konuştu.

Önce seçimi kazansın

Hisarcıklıoğlu Bakan Derviş'in siyasi geleceği hakkında şunları söyledi: "Derviş'in başbakan olabilmesi için önce seçimi kazanması lazım. Seçimi kazandıktan sonra iktidarda olan partinin içinde olması lazım. O imkan var mı yok mu? Ona bakmak lazım. Daha Sayın Derviş sahaya çıkmış değil. Sahaya çıkacak, o zaman tepkiler de alacak. Şimdiden tahminde bulunmak yanlış olur. Sahaya çıkmadan ne olacağı konusunda hüküm yürütmemiz çok zor."

 
Türker: Seçim ekonomisi yok
Derviş'ten görevi devralan Devlet Bakanı Masum Türker seçim ekonomisinin uygulanmayacağını ancak, sosyal piyasa ekonomisine ağırlık verileceğini kaydetti.
50 işadamından 'Irak'la savaşa hayır' kampanyası
Irakla ticaret yapan 50 işadamı 'savaşa hayır' kampanyası başlatacak. Kampanyaya İnsan Hakları Derneği ile Mazlum-Der destek verecek.
MÜSİAD: Derviş'in hatalarını tekrarlama
Borsa istifayı onayladı
Hazine faizi yüzde 58.7
Hazine'nin dün yapılan 3 ay vadeli bono ihalesinde, bileşik faiz yüzde 58.75 oldu. Hazine'nin dün düzenlediği 3 ay vadeli bono ihalesine, 2 katrilyon 118.4 trilyon liralık teklif gelirken, ihalede 1 katrilyon 190.9 trilyon liralık nominal satış gerçekleşti. İhaledeki net satış tutarı ise önceden öngörüldüğü gibi 1 katrilyon 61 trilyon lira oldu.
13 Ağustos 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED