T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Gençlik umutlu

Ülke geneline dalga dalga bir seçim heyecanıdır yayılıyor. Bu seçimlerde oy kullanacak olan 38 milyon seçmenden 18 milyonu genç. Bu da %50'lik bir orana tekabül ediyor. Bütün bunları hesap eden siyasiler bu seçimlerde de genç nüfusun oylarını toplamak için ciddi hazırlıklar içindeler. CHP, AK Parti, SP, LDP, MHP, BBP, DYP ve ANAP İstanbul Gençlik Kolları başkanları ile gençlerin siyasetten ve yapılacan olan siçemlerden beklentilerini konuştuk. Ancak DSP İstanbul il yönetimi, gençlik kolları birimleri olmadığı için sorularımıza cevap veremediklerini belirttiler. Parti temsilcileri, herşeye rağmen gelecekten umutlu ve hepsi iyi insanların siyasete girmesinin ülkeyi düzlüğe çıkaracağını düşünüyor.

Gençlik siyasetten ne bekliyor?

DYP Gençlik Kolları Başkanı A. Metin Halas: "Gençlerin şu an tek dertleri hızla fakirleşen ülkemizden kaçmak. Bu durum bizler için onur kırıcı."

CHP Gençlik Kollarıı Başkanı Celal Yazıcı: "Gençliğin siyasetten beklentisi kalmadı. Bu yüzden biz parti olarak gençlerin bilinç sahibi olmaları için çalışıyoruz. Çünkü siyaset konusunda bilinçli gençlerin yetiştiği bir ülkenin geleceği de parlaktır."

SP Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ünal: "Siyasetin yüksek değerler için yapılmasını, ayırıma tabi tutulmadan hizmetlerin sunulmasını istiyoruz. Türkiye'deki arzu ettiğimiz siyasi anlayış ve birlikte yaşama üzerine inşa edilmelidir. Herkes için aş, iş ve özgürlük istiyoruz."

MHP Gençlik Kolları Başkanı Levent Temiz: "Türk insanının milli ve manevi değerleri göz önünde tutularak yaşanan sosyal, siyasal ve ekonomik problemlere çözüm üretmesini ve idealist kadroların ülke yönetiminde aktif olmalarını bekliyoruz. Bağımsızlığımızı gölgeleyecek dayatmalara boyun eğilmemesini istiyoruz."

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Şenol Kazancı: "AK partinin kurulması ile birlikte gençliğin siyasete bakışı değişmiştir. Çünkü, gençlerin beklentilerini göz önünde bulundurduk. Bu da tabanını gençlerin oluşturduğu bir parti olmamızı sağladı."

ANAP Gençlik Kolları Başkanı Murat Ayna: "Bütün demokrat ülkelerde olduğu gibi her türlü sorunun çözümünü siyasetçilerden bekliyoruz. Bunlar görevlerini yerine getiremediğinden dolayı özellikle gençler siyaset kurumuna katkıda bulunmakta zorlanıyorlar. Aslında sorunların çözümü basit ancak sorunların çözümü için özveri gerekiyor."

BBP Gençlik Kolları Başkanı Resul Aşkın: "İnanan ve inandığı gibi yaşamak isteyen her insan siyasetle ilgilenmek zorundadır. Çünkü her fikrin kendine özgü bir siyaseti vardır. Yapacağımız siyasi tercihler ya bize aynı kaderi yaşatmaya devam edecek ya da Türkiye'yi yeniden bir Kuvay-ı Milliye ruhuyla ayağa kaldırıp hak ettiğimiz yere getirecektir."

LDP Gençlik Kolları Genel Başkanı İbrahim Temur: "Siyasetten değil ama getirecekleri siyasi düzenden beklentilerimiz var. Siyasete getireceğimiz kaliteyle hem bütün ülke hem de gençlerin istifade edeceğini düşünüyorum. Dışardan siyaseti eleştirmek yerine içeri girip değiştirmeyi düşünüyoruz."

Siyasetten umutlu musunuz?

DYP Gençlik Kolları Başkanı Metin Halas: "Bizleri sefaletten çıkaracak olan kurum siyasi kurumdur. Gençler, siyaset kurumunun kendisini yenileyebilmesi adına itici bir güç olacaktır."

SP Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ünal: "Türkiye'deki siyaset halktan kopuk yürütülmeye çalışılmaktadır. Halkımızın her gün artan sorunları , hakim siyaset anlayışının çözüm üreten değil sorun kaynağı olduğu düşüncesi doğurmaktadır."

AK Parti Gençlik Koll. Bşk. Şenol Kazancı: "Siyasetten ümitliyiz ve tüm gençliği siyasetin içinde görmek istiyoruz. Bugün Türkiye Gençliği siyasetten soğumuş. Ancak kendisi içinde yer alır ve yetki ile sorumluluğu beraber kullanırsa buna olan güveni tekrar tesis olur inancındayız."

CHP Gençlik Kolları Başkanı Celal Yazıcı: "Siyasi partilerden ilgilenen gençlerin sayılarında ki düşüklük aynı zamanda gençlerin siyasete nasıl baktığını da gözler önüne seriyor. Gençlerin siyasetten umutsuz. Bu umudu yeniden yaşatacak siyasetçiler iş başına gelmediği müddetçe umut yeşermez."

MHP Gençlik Kolları Başkanı Levent Temiz: "Umutluyuz, umutlu olmak zorundayız. Yaşadığımız problemlerin aşılması mümkün ve Türk milleti bu zorlukları aşacak yeteneğe sahip bir millettir."

ANAP Gençlik Kolları Başkanı Murat Ayna: "Gençler eğitim ve iş alanında yaşadıkları sorunlarının sebebi olarak her zaman siyasileri görüyor. Gençlik sorunları gördükçe bunların nasıl çözüleceğini düşünerek büyüyorlar. Gençlerin siyasete girmeli."

BBP Gençlik Kolları Başkanı Resul Aşkın: "Biz gençler bugün ki gibi çeşitli localar ve medya patronları tarafından siyasete sokulmuş kişilerden değil, milletin desteğini alarak gelen siyasilerden umutluyuz."

LDP Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Temur: "Siyasetten elbette umutluyuz. Gençliği zaten umut olarak algılamak lazım. Ankara'daki köhnemiş siyaseti, iki kelimeyi bir araya getiremeyen bakanların, milletvekillerinin mantalitesini biz yıkacağız."

Seçimlerden beklentiniz nedir?

DYP Gençlik Kolları Başkanı Metin Halas: "Türkiye bu seçimlerde kararını siyasi istikrar ve güçlü bir iktidardan yana kullandığı taktirde Türkiye'nin çözülemeyeceği hiç bir sorunu yoktur."

SP Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ünal: "3 Kasım, gençliğin en belirleyici olduğu seçim olacaktır. Çünkü gençlik yıllardır kendi sorunları ile başbaşa bırakılmıştır."

AK Parti Gençlik Kol. Bşk. Şenol Kazancı: "Seçimlerdeki tek beklentimiz parti liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın başarılı olmasıdır."

CHP Gençlik Koll. Bşk. C. M. Yazıcıoğlu: "Bu seçimlerin ardından Türkiye'nin ekonomik refaha ulaşması ve gençliğin gelecekleri ile ilgili kaygılarının ortadan kalkması gerekiyor."

MHP Gençlik Kolları Başkanı Levent Temiz: "Boş sloganlara halkı aldatmaya yönelik bir siyaset anlayışı kurumsal bir kimlik kazanmış, bu durumun yaşatmış olduğu tahribat tutarlı bir siyaset anlayışının olduğunu söylememize engel teşkil etmektir."

ANAP Gençlik Kolları Başkanı Murat Ayna: "Gençler sandıktan farklı birşey bekliyor. Aynı partilerin gündeme geleceğini düşünüyor."

BBP Gençlik Kolları Başkanı Resul Aşkın: "Seçim Türk tarihi için bir dönüm noktasıdır. Bir insan kaç ayar ise hayalleri de o kadardır."

LDP Gençlik Kolları Bşk. İbrahim Temur: "Seçimlerde partiler açısından en önemli mekanizma gençlik kollarıdır. Bu açıdan yükün üzerimizde olduğunu söyleyebilirim."


 
Şükrü Karahasanoğlu tahliye edildi
İtalya'dan Türkiye'ye iade edilen Etibank'ın eski Müdürü Şükrü Karahasanoğlu serbest bırakıldı.
'Hortumcular hesap verecek'
İçişleri eski Bakanı Tantan, hakkında açılan soruşturmalardan alnı ak çıktığını belirterek "Halkı soyanlar hesap verecekler'' dedi.
Hırsızlar ilaca dadandı
Türkiye genelinde son 6 ayda 30'un üzerinde eczane soyuldu. Eczanelerden bilgisayar ve yazarkasa dışında pahalı ilaçların çalınması ise dikkati çekti.
'FBI hayatımı kararttı'
ABD'de uzman bilim adamı Steven Hatfill şarbon mağduru. "Çok şey bildiği için" FBI'ın soruşturduğu Hatfill, haksız yere ününün zedelenmesinden şikayetçi.
İHD yöneticilerine gözaltı
Şebinkarahisarlılar öfkeli
Özel okullarda yemek ücretleri cep yakıyor
Oral'dan açıklama
Çetinsaya'ya dava
Eminönü eski Belediye Başkanı Ahmet Çetinsaya hakkında, "2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet etmek" suçundan 1 ila 3 yıl arasında ağır hapis cezası istemiyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, başkanlığını Ahmet Çetinsaya'nın yaptığı Eminönü Hizmet Vakfı'nın 1998 yılında Sepetçiler Kasrı'nı kiraladığı belirtildi. Birinci dereceden eski eser olan kasrın yıpranmış yerlerinin tamiratı için 1 No.'lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan izin alındığı ifade edilen iddianamede, yapılacak işlemlerle ilgili planların belediye tarafından da onaylandığı kaydedildi. Daha sonradan tamir işlemi sırasında belirlenen yerler dışında kaçak inşaatların yapıldığının anlaşıldığı anlatılan iddianamede, bunun üzerine çalışmaların durdurulduğu ve belediye encümeninin yıkım kararı verdiği bildirildi.
Çeçen derneklerine Rus komplosu
Çeçenistan'da 1999 yılından bu yana süren savaşta Ruslar'ın yanında yer alan bir grup Çeçen'in, dünya üzerinde mültecilere yardım yapan kişi ve kuruluşlara karşı "komplolar" düzenlediği bildiriliyor. Çeçenistan'daki olaylarla ilgili bilgiler geçen "abrek.org.tr" adlı haber sitesinde yer alan bilgilere göre; Rusya yanlısı Çeçen Cumhuriyeti Devlet Başkanı Malik Saydulayev'in özellikle Türkiye, İran ve Suriye gibi ülkelerde bulunan bağımsızlık taraftarı Çeçen derneklerin kapatılması için çalışmalara başladığını söylediği ifade ediliyor. Saydullayev'in Rusya yanlısı Çeçenler'le, Türkiye ve dünyanın değişik ülkelerinde sivil kişi ve kuruluşlara yönelik baskı ve yıldırma politikası uyguladığı savunuluyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Fatih'te bulunan Kafkas-Çeçen Dayanışma Derneği'ne yapılan saldırıyı buna bir örnek olarak gösteren Çeçen kaynaklar, kimliği belirsiz kişilerin, derneğin kapısını kırarak içeri girdikleri dernek binasında bulunan eşyaları tahrip ettikleri ve duvarlara tehditkar yazılar yazdıklarını söylediler.
13 Ağustos 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED