T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

GÖSTER FENER OLDUĞUNU

Fenerbahçe, Hollanda'da Feyenoord karşısında avantaj arıyor. 21.30'daki maçın hakemi Fransız Stefani Bre.

Sezona büyük umutlarla başlayan Fenerbahçe, Avrupa macerası startını bugün Hollanda'da oynayacağı Feyenoord maçıyla veriyor. Sarı-lacivertliler, Hollanda'daki maçta Türkiye'ye avantajlı bir sonuçla dönmeyi planlıyor. Teknik direktör Lorant, Feyenoord maçına çok iyi hazırlandıklarını belirterek, "Esas heyacan bugün başlıyor. Bu maça da böyle çıkacağız. Bugün çok farklı bir maç olacak ve ben bu maçı bekledim." dedi. Steviç konusundaki kararını bugün vereceğini kaydeden Lorant, "Büyük değişiklikler olabilir. Buna herkes hazırlıklı olsun" diye konuştu.

İYİ SONUÇ BİZE BAĞLI

Alman hoca, "Feyenoord maçında iyi bir sonuç almak bizim elimizde. Galipde gelebiliriz. Taktik olarak kafamda çok düşünce var. Kritik bir maç öncesi heyecan ve gerginliğinde yanında sinir olmamasıdır" diye konuştu. "Yıldızlar sahada başarılı olur" diyen Lorant, "Fotoğraflardan yıldız çıkmaz. Sahada görevini yapan ve oyuna katkısı olursa yıldız olur" dedi. Hoijdonk'a dikkat etmeleri gerektiğini belirten Lorant, "Saha faktörü önemli değil, önemli olan bizim yapacaklarımızdır" dedi.

Avrupa'da 99. sınav

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında bugün Feyenoord ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 99. maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında şimdiye dek yaptıkları 98 karşılaşmanın 30'undan galip ayrılırken, 55 maçta rakiplerine yenildi. Sarı-lacivertli takım, 13 maçta da eşitliği bozamadı. 2 kez mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi'nde, 12 maçta 2 .galibiyeti bulunan Fenerbahçe, 9 yenilgi ve 1 beraberlik elde etti.

100. gol heyecanı

Fenerbahçe, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı ön eleme maçlarında rakiplerine geçit vermedi. Şampiyonlar Ligi'nde (2) ve UEFA Kupası'nda (3) olmak üzere toplam 5 kez ön eleme maçı yapan sarı-lacivertliler, her defasında tur atladı. Feyenoord maçında Fenerbahçe aynı zamanda, Avrupa kupalarındaki 100. golünü atmaya çalışacak. 98 Avrupa kupası maçında rakip filelere 99 gol atan sarı-lacivertliler, Hollandalı rakibi karşısında 100. gol peşinde.

Spor Yazarları
Mustafa Kutlu:
Lorant'ın bileti...
 
ASLINDA İŞİMİZ FUTBOL
Gerçek bu... Futbolumuzun nerelerden nereye geldiğini, "herkesten daha iyi biz biliriz" diyenler aramızda çokça ya.. Haksız da olsak inatlaşırız ya.. Peki Süreyya Ayhan kim? "Spor yazarıyım" diyen kaç kişi biliyordu, Süreyya'nın Avrupa Şampiyonu olmadan ne yaptığını? Tısss cevap yok.
KOŞMAYANA FORMA YOK
Ligin ilk haftasında, Samsunspor'u Ali Sami Yen'de 4-1 yenerek haftaya lider giren Galatasaray'ın yıldız oyuncuları Teknik Direktör Fatih Terim tarafından uyarıldı.
Trabzon'da sorgulama
Yönetim, Fenerbahçe kadrosuna alınmayan ve Bordo-mavili takımdan ayrılmak isteyen Hüseyin, Macit ve Erman Özgür'ün durumunu görüşecek. Mehmet Kahraman ise sorguya çekilecek.
YENİ HEDEF DÜNYA
23 yaşında olduğunu belirten Süreyya Ayhan, "Olimpiyat ve Dünya şampiyon olursam görevimi yapmış olacağım" dedi.
YENİ ŞAFAK'A İKİ ÖDÜL
641. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Basın Ödülleri, Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen törenle verildi.
13 Ağustos 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED