Yeni Safak Online...
T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

D İ Z İ

ONLAR severek evlendi

Kabinedekilerin, toplumun örf ve adetlerine uygun olarak evlilik yaptıkları ortaya çıktı. Hepsi de tek evli ve mazbut bir hayat sürüyor.

Eşini rüyada gördü

Kabineyi oluşturan AK Parti'nin lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın ilginç bir evlilik öyküsü var. İstanbul'da yaşayan Siirtli bir ailenin kızı olan Emine Hanım ile Recep Tayyip Erdoğan bir toplantıda rastlaşıyorlar.

Yıl 1977. Emine Erdoğan, Şule Yüksel Şenler ile birlikte MSP İstanbul İl Teşkilatı tarafından Tepebaşı'nda düzenlenen Milli Şahlanış Gecesi'ne katılıyor. Kürsüde genç bir adam konuşuyor. Kısa süren bir şaşkınlık yaşıyor Emine Hanım; kürsüdeki adam daha önce rüyasında gördüğü kişiydi: MSP İstanbul İl Başkanı Recep Tayyip Erdoğan. 23 yaşında il başkanı olan Erdoğan da Emine Hanım'a bir görüşte vuruluyor.

Allahın emri Peygamberin kavli; iki genç arasındaki muhabbet 4 Temmuz 1978'de evlilikle sonuçlandı.

Bir görüşte aşk dedikleri...

Başbakan Abdullah Gül ile eşi Hayrunisa Gül'ün evliliği tam anlamıyla bir aşk evliliğiydi. Hayrunisa Hanım, Çemberlitaş Kız Lisesi'nde öğrenciydi. Abdullah Gül ise Sakarya'da Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde asistandı. Kader, Gül ile Hayrunisa Hanım'ı memleketleri Kayseri'de bir akraba düğününde karşılaştırdı. Gül'ün halasının kızı ile Hayrunisa Hanım'ın teyzesinin oğlunun düğünüydü. İki genç bir görüşte birbirlerinden hoşlandılar. Aileler birbirini tanıyordu. İki aile arasında nişan yapıldı. 1 yıl kadar nişanlı kalan Gül ve Hayrunisa Hanım 21 Ağustos 1980 günü sade bir nikah töreniyle dünya evine girdiler.

Birbirlerini tanıyarak evlendiler

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın eşi, köylüsü ve akrabası. Öğretmen olan eşi Erzincan'ın Refahiye İlçesi Kayı köyünden. Kültür Bakanı Hüseyin Çelik, eşi Şahsenem Çelik ile yakın dostları aracılığıyla, tanıştırılarak evlendiler. Çevre Bakanı İmdat Sütlüoğlu da Ardeşenli eşi ile görücü usulüyle birbirlerini tanıyarak evlendi. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün eşi Sevim Gönül de öğretmen, emekli. O da Vecdi Bey gibi Erzincanlı. Görücü usulüyle evlendiler.

Önce ben gördüm kavgası

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile eşi Fatma Şeyma Akdağ, Erzurum'da görücü usulüyle evlenmişler. Şeyma Hanım İlahiyat Fakültesi ikinci sınıfta idi. Şeyma Hanım aslen Ordulu olan bir subay kızıydı. Recep Bey, Atatürk Üniversitesi'nde genç bir öğretim üyesiydi. Gelin adayı Şeyma Hanım, Prof. Akdağ ve annesi Nesrin Hanım arasında hoş bir tartışmaya da neden olmuş. Oğlu Recep Akdağ ile arasında geçen tartışmayı anne Nesrin Akdağ Hanım şöyle anlatıyor: 'Gelinimi bir toplantıda gördüm, çok beğendim. Meğer oğlum da onu görmüş, beğenmiş. Bana söyledi. Biraz tarif edince aynı kız olduğunu anladık. O diyor 'önce ben gördüm' ben diyorum 'hayır önce ben gördüm.' Gidip istedik. Çok da mennunum."

İzmir'de stajyer avukat iken eşiyle tanıştı

Devlet Bakanı Prof. Beşir Atalay, çocuk hastalıkları profesörü Yıldız Fidan hanım ile tanışarak evlendi. Yıldız Hanım aslen Aksekili bir ailenin kızı. Babası tekstil işleriyle iştigal ediyordu. Aile önce Manisa Turgutlu'ya, oradan da İzmir'e yerleşiyor. İlk, orta, lise eğtimini Turgutlu'da tamamlayan Yıldız Hanım, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanıyor. 1970'lerin başlarında İzmir'de kalabalık bir sohbet sırasında Beşir Bey, Yıldız Hanım'ı tanıyarak beğeniyor. Beşir Atalay avukatlık stajını İzmir'de yapıyordu. Yıldız Hanım Ege Tıp Fakültesi beşinci sınıftaydı. İzmir'in ünlü beyin cerrahı Prof. Ahmet Satoğlu'nun talebeleri arasındaydı. 29 Kasım 1973'de evlendiler. Abdullah'ın Gül'ün dayısı olan Prof. Satoğlu'nun Beşir-Yıldız Atalay çiftinin evliliğinde büyük katkısı var.

Devam Edecek...



Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
 

Abdullah Muradoğlu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED