T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L
Çakmak, Ecevit'e yine yazar kasa fırlattı

Yazarkasa eylemcisi Ahmet Çakmak, Başbakan Bülent Ecevit'e, ikinci kez yazarkasa fırlattı. Tanker eylemcisi Kazım Gemalmaz da, Ecevit'in karşısına travesti olarak çıktı

Başbakanlıkta yaptıkları eylemlerle tüm Türkiye'nin tanıdığı yazarkasa eylemcisi Ahmet Çakmak ile tanker eylemcisi Kazım Gemalmaz, eylemlerini tiyatroda sürdürüyor. Yazarkasa eylemcisi Çakmak tarafından yazılan "Krizin Kerizi" adlı oyunda, Başbakanlıktaki yazarkasa eylemi de canlandırılıyor. Başrolünü oynadığı tiyatro eserinde, Ahmet Çakmak, Başbakan Ecevit'i canlandıran, Yılmaz Erdoğan'a yazarkasa atıyor. Ancak bu Yılmaz Erdoğan bildiğimiz ünlü "Mükremin abi" değil, genç tiyatro sanatçısı Yılmaz Erdoğan... Çakmak'ın hayatının anlatıldığı oyunun hazırlıkları Mamak Belediyesi Küçük Tiyatro'da devam ediyor. 25 Eylül'den sonra perde diyecek olan eserde, hem yönetmen, hem de oyuncu olarak görev alan 15 yıllık tiyatro sanatçısı Abdullah Akten, eseri "tüm klasiklerden çok daha önemli" olarak görüyor. Bir gazete ilanıyla tanışan Abdullah Akten ile Ahmet Çakmak, 8 aydır senaryo ve oyun üzerinde çalışma yapıyorlar. 'Aç Tiyatro' adını alan, profesyönel ve amatör oyunculardan oluşan grup, seyirciyle buluşmak için son hazırlıklarını tamamlıyor.

Oyunun yazarı ve başrol oyuncusu olan yazarkasa eylemcisi Ahmet Çakmak, oyunu diğer eylemlerininin devamı olarak görüyor. Yazarkasa eyleminin ardından Başbakanlığın internet sitesini de çökerten Çakmak, "Bence en etkili eylemim bu olacak" diye iddialı konuşuyor.

Başbakanı buraya getirdik

Çakmak, "Biz hiçbir zaman Başbakana ulaşamadık, derdimizi anlatamadık. Eserde ona da bir rol verdik, böylece başbakan bize gelmiş oldu" diye espiri yapıyor. "Türkiye'de 50 milyon Ahmet Çakmak var" diyen yönetmen Akten ise oyunun halktan büyük bir ilgi göreceğine emin olduğunu belirterek, "Bu oyunda herkes kendinden birşeyler bulacak" diye konuşuyor. Çakmak'ın Başbakanlıkta yazarkasa atması ve sonrasında yaşadıklarının trajik-komik bir şekilde aktarıldığı oyunda Çakmak, yine Ecevit'e yazarkasa atıyor.

Tanker eylemcisi travesti oldu

Siyasetçisinden, esnaf ve ticaret odalarına, medyadan Başbakanlık korumalarına kadar herkesin nasibini aldığı tiyatro eserinin diğer kahramanı tanker eylemcisi Kazım Gemalmaz ise, borçlarını ödemek için travesti olmak zorunda kalıyor. Oyunun sonunda ise, izleyiciye "Böyle yaşamak zorunda değiliz" mesajı veriliyor. Abdullah Akten'in yönettiği eserde, Ahmet Çakmak ve Kazım Gemalmaz'ın yanısıra genç tiyatro sanatçıları Didem Kökver (yazarkasa eylemcisinin eşi rolünde), Yasin Dinçsoy ve Sevilay Ece (çocuklar rolünde), Yılmaz Erdoğan (Başbakan Bülent Ecevit rolünde) yer alıyor.

  • HAMDİ ATEŞ / ANKARA

  •  
    Babama zam bana dondurma
    İşçi ve memur eylemlerinin merkezi haline gelen Sakarya Caddesi, bu kez ellerinde "Babalara zam, çocuklara dondurma", "Kreş hakkımız söke söke alırız" pankartlarını taşıyan çocukların eylemine sahne oldu. KESK Ankara Şubeler Platformu'nca düzenlenen "Çocuklarımız İçin Çocuklarımızla Birlikte" adlı kitlesel basın açıklamasına, sendika üyeleri çocuklarıyla birlikte katıldı. "En çok ihtiyaç duyduğum dönemde annemle babamı, yanımda görmek istiyorum", "Bomba değil, şeker istiyorum", "Dünya Bankası'na değil babamın cebine" gibi çeşitli pankartlarla Sakarya Caddesi'ni dolduran miniklerin, "direne direne kazanacağız" sloganı atması dikkat çekti.

    14 Eylül 2002
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Reklam Tarifesi
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED