T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L
Gameboy'da ilk Türk oyunu

Kolunda lazer kılıç taşıyan gizemli bir savaşçıyla dövüşür ve kılıcı alır. Ancak kılıca sahip olan, başka bir savaşçıya yenilene kadar ölümsüz olacaktır. Alperen, kendini öldürecek savaşçıyı arar.

Amerikalılar, 7 Ekim'de iki Türk kahramanla tanışacaklar: Alperen ve Efe. Dünya oyun sektörünün devi Nintendo'nun pazarladığı "Dual Blades", Türkiye'den dünyaya sunulan ilk oyun. Çizgiromanda Süpermen'e, Çelik Bilek'e, Yüzbaşı Tommiks'e yumruk yumruğa değilse de "piyasa" olarak rakip "Türk kahramanlar" vardı: Tarkan, Karamurat, Karaoğlan, Yüzbaşı Volkan... "Biz de yaparız" diyen Sezgin Burak, Suat Yalaz, Ali Recan gibi birkaç iyi adamın mirasını bugün çizgiromanda taşıyanların yanında, "Lara Croft"a karşı dijital dünyaya taşıyanlar da var... Galip Kartoğlu, bu mirasçıların belki de ilki diye tanınacak.

İlk kez bir oyun, Türkiye'de ve tek başına bir Türk'ün elinden çıktı. Üstelik Türk kahramanlarla... Bir tür "streetfighter" oyunu olan "Dual Blades", Galip Kartoğlu imzasıyla Nintendo tarafından dünyaya pazarlanıyor. Oyun, geliştirilmiş bir gameboy olan Gameboy Advance için tasarlandı ve 10 ayda tamamlandı. Galip Kartoğlu, oyunun hatasız olduğunu kesinleştirmek için 5-6 kez oynayıp bitirdiğini anlatıyor. Oyunun hikayesine ve tasarımını gören Nintendo, geliştirme lisansı verdi ve oyun ilk kez Mayıs 2002'de ABD'de yapılan dünyanın en büyük oyun fuarı olan E-3'e katıldı. Oyunun Japonca versiyonu da onay bekliyor. Bu arada küçük ama "önemli" bir not düşelim. Oyunun babası Galip Kartoğlu, bir Karadenizli...

'ÖLÜMSÜZ KILIÇ'IN PEŞİNDE

M.Ö.150'li yıllarda Hun İmparatorluğu'nda Alperen adında bir komutan, bir gun kolunda ışık huzmesi şeklinde bir kılıç taşıyan gizemli bir savaşçıyla karşılaşır ve dövüşe davet edilir. Alperen zorla girdiği bu mücadeleyi kazanır ve kılıç kendiliğinden onun eline geçer. Gizemli savaşçının son sözleri, "Ben ölebilmek için seni seçtim. Şimdi kılıç sende ve senden daha üstün bir savaşçıya yenilmediğin sürece seni terketmeyecek" olur. Alperen kolundaki bu müthiş güce önceleri sevinse de 2000 yılını kendini yenecek bir savaşçı bulmak icin acıyla geçirir. Kılıç, Alperen'i daha güçlü bir savaşçıyla karşılaştırmak için zamanda kapılar açar ve farklı amaçlar için kılıcın gücünü isteyen savaşçılar arasında kıyasıya bir mücadele başlar.

 
34 trilyonluk tasarruf Ülke genelinde özel otomobillerin bir günlüğüne de olsa kullanılmaması, en az 34,5 trilyon liralık akaryakıt tasarrufu anlamına geliyor.
Heybetli kulelere tarihî yolculuk
İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan İSTON, etkinliklerini, hazırladığı İSTONBUL adlı yayınla, kurumsal bir bülten kimliğinden öte, dergi tadında tanıtıyor. Her sayıda farklı kalemlerin yazdığı yayının bu sayısında Ahmet Turan Alkan, İskender Pala, Mustafa Armağan, Dilaver Demirağ, Mustafa Nadir Önay, Ömer Lekesiz'in yazıları yanısıra, Gültekin Çizgen, Elif Şafak ve Coşkun Aral'la yapılmış röportajlar da yeralıyor. Her konuğunun İstanbul'a ait ayrı bir güzelliği kaleme aldığı dergide, Mustafa Armağan da İstanbul'un tarihine tanık olmuş, adları efsanelerle anılan, şehrin suskun, mağrur ve bir o kadar da heybetli kulelerini anlatıyor.

23 Eylül 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED