Yeni Safak Online...
T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N
Bak postacı geliyor

"Bir gün postacı geldi ve dünyanın kaderi değişti" anafikirli The Postman, ilk kez TV'de. Eleştirilerin aksine benzeri pek çok yapımdan daha başarılı bulunan filmin felsefesi ise, umut üzerine kurulu.

Film, 2013'te geçiyor. Dünyadaki herşey yok olmuştur. Yakıp yıkan bir çete, herkese korku salmıştır. Bu esnada tesadüf eseri, Costner, terkedilmiş bir araçta, postacı kıyafeti ve eski mektuplar bulur. Bu mektuplar ve üniforma sayesinde, topluluklara ümit getirir. Ardından, posta dağıtım işlerinin geliştirilmesi ile, diktatöre karşı çıkarlar. Sevgi, toplumsal mesaj, savaş karşıtı düşüncüler, sahnede dans etmektedir.

Kariyerin yolları taştan...

Yer yer Mad Max, yer yer The Day After gibi nükleer felaket sonrası yaşam üzerine çekilmiş filmleri hatırlatan The Postman, eleştrilerin aksine, pek çok benzeri filmden daha başarılı bir yapım. Ancak bu film de, Costner'ın gişe fiyaskosu Waterworld sonrası erozyona uğramış kariyeri açısından, dönüm noktası sayılabilecek bir çıkışa karşılık gelmekten uzak kaldı.
Kevin Costner, 1990'da Dances with the Wolves / Kurtlarla Dans'ı 18 milyon dolar gibi küçük bir bütçeyle yönetti ve oynadı. Film, "En İyi Yönetmen", "En İyi Film" Oscar'ı ve Altın Küresi dahil olmak üzere bir çok ödül aldı. Costner, 1991' de Robin Hood, Prince of Thieves, ardından Bodyguard'ın yapımcılığı ve başrol oyunculuğunu üstlendi. Bunlar Costner'ın yapımcılıkta başarılı olduğunu düşündürüyor-du ki, Wyatt Earp kötü eleştiriler alınca bu düşünceler alaşağı oldu. Şimdiye dek yaklaşık 40 filmde oynayan Costner, üç filmde yönetmenlik yaptı. Bunlar, Kurtlarla Dans, Waterworld ve The Postman'dı.
Haberci
Orijinal Adı: The Postman,
Yön: Kevin Costner,
Oyn: Kevin Costner, Will Patton, Larenz Tate, Olivia Williams, James Russo, Daniel Von Bargen
(1997 / Dram /Macera) 177 Dk.
SHOW TV / 21.00

 
Başbakan Gül'le 'Kıbrıs'a özel
BM'nin Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik hazırladığı plan konusunda taraflar görüşlerini bugün açıklıyor. tv8, konuyu özel bir forumla gündeme getirerek, Kıbrıs sorununu ele alıyor. Haluk Şahin'in yöneteceği foruma, Rauf Denktaş, Başbakan Abdullah Gül, Deniz Baykal, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Serdar Denktaş, CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, TKP Lefkoşa Milletvekili Mustafa Akıncı konuk.
Tv8 / 21.00

Fransız TV5'ten İslam belgeseli
Fransızca yayın yapan uluslararası televizyon kanalı TV5, Peygamber Efendimizin hayatını konu alan özel bir belgesel yayınlıyor. Chema Sarmiento, T. Celal ve Youssef Seddik rejisiyle 3 yılda tamamlanan belgesel islam dininin doğuşundan gelişmesine kadar temel adımları derinlemesine inceliyor. Yayınları Digitürk ve Kablo TV üzerinden izlenebilen TV5'te saat 22.05'te yayınlanacak olan belgesel, 2001 yapımı. Beş bölümlük belgeselin bu ikinci bölümünde Hicret'e kadar geçen süre anlatılıyor.
30 Kasım 2002
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED