AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

G Ü N D E M
Düğünde AB rüzgârı

Başbakan Erdoğan'ın küçük oğlu Bilal ile Reyyan Uzuner'in nikah törenine, katılan AB Dönem Başkanı ve İtalya Başbakanı Berlusconi, "Başbakan'ın, Türkiye halkını huzurlu ve refahlı günlere götürmesini istiyorum. Bunun da diğer tüm Avrupalı ülkelerle birlikte olmasını diliyorum" dedi.

 SELAH KEMALOĞLU  SEVDA ALKAN  KAMİL OĞUZ  AYŞE OLGUN  İSMAİL ZELVİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'la Reyyan Uzuner'in nikah töreninde AB rüzgarı esti. AB Dönem Başkanı ve İtalya Başbakanı Berlusconi ile Arnavutluk Başbakanı Nano'nun da katılmasıyla, bir düğünde üç Başbakan bir araya gelmiş oldu. Düğüne, siyaset medya ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin yanında, toplumun çeşitli kesimlerinden yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

İki hafta öncesinden başlayarak Türkiye'nin gündemine damgasını vuran büyük düğün için yapılan hazırlıklar ve alınan güvenlik önlemleri dün sabah doruk noktaya ulaştı. Nikah töreninin yapıldığı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nın içinde ve çevresinde günlerdir planlanan güvenlik önlemleri, sabahın erken saatlerinden itibaren uygulamaya konuldu. Saraya çıkan yollara polis barikatları kuruldu, yollar, araç trafiğine tamamen kapatıldı.

Gelini Bilal Erdoğan getirdi

Saat 17.30'da kıyılan nikahta sabah saatlerinden itibaren salona gelen binlerce davetli, sokak ve salon girişine yerleştirilen X-Ray cihazlarından geçirilerek içeriye alındı. Yoğun ilgi sebebiyle nikah hazırlıklarını Lütfi Kırdar içerisinde yer alan bölümlerde tamamlayan gelin Reyyan Uzuner, bu nedenle salona erken saatlerde getirildi. Damat Bilal Erdoğan, gelin Reyyan Uzuner'i Fatih'taki evlerinden almaya korumalar eşliğinde gitti. Üzeri yalnızca papatyayla süslenen gelin arabası, Erdoğan ailesinin özel aracı, 34 GM 955 plakalı gri renkli Passat marka bir otomobil oldu. Mustafa Topal apartmanı önünde nöbet tutan basın mensupları da apartmanın bulunduğu sokaktan çıkarıl ve sokağın iki girişi polis tarafından trafiğe kapatıldı. Saat 13.00'te elinde bir paketle birlikte gelinin evine gelen Bilal Erdoğan, yaklaşık 5 dakika kaldıktan sonra, gelin Reyyan Uzuner ve gelinin ailesiyle birlikte dışarı çıktı. Lacivert bir başörtü ve gri ceket ile etekten oluşan bir takım giyerek evden çıkan gelin Reyyan Uzuner'i almaya gelen Bilal Erdoğan'ın ise lacivert takım elbise giydiği görüldü. Uzun bir konvoy eşliğinde düğünün yapılacağı Lütfi Kırdar'a ulaşan gelin ve damat, saat 13:30'da içeri girdiler.

Yılın nikahı 5 şahitle kıyıldı

Bilal Erdoğan ve Reyyan Uzuner, nikahtan önce 3 dakika basın mensuplarına görüntü verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna tarafından 5 şahit huzurunda kıyılan Bilal-Reyyan çiftinin nikahında, Reyyan Uzuner'in şahitliklerini Arnavutluk Başbakanı Fatos Nano, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş; Bilal Erdoğan'ın şahitliklerini ise TBMM Başkanı Bülent Arınç ve İtalya Başbakanı Berlusconi yaptı.

Her kesimden 15 bin davetli katıldı

İş, spor, sanat dünyasının önemli isimleri ile gazete ve televizyon yöneticileri yanında toplumun her kesiminden 15 bin davetlinin katıldığı nikahta, işadamları Ali Şen, İhsan ve Şadan Kalkavan, Yılmaz Ulusoy, Halis Toprak, Tuncay Özilhan, Rifat Hisarcıklıoğlu, Ahmet ve Mustafa Albayrak, Aydın Doğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, İzmir eski Belediye Başkanı Burhan Özfatura, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, Dünya Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Togay Bayatlı, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Yıldırım Demirören, RTÜK Başkanı Fatih Karaca, sanatçılar, Nejat Uygur, Sibel Can, Metin Şentürk, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, İbrahim Erkal, İzzet Altınmeşe ile çok sayıda milletvekili katıldı.

'Barış ve özgürlük diliyorum'

Nikahın ardından bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, İtalyan Başbakanı Berlusconu'nin kendisine söylediği bir sözü hatırlatarak, "Silvio'nun da dediği gibi siyasi makamlarda özgürlük ve adalet için akıl ve kalp arasında bir denge kurmak gerekiyor. Akıl ve kalbin dengesini evlilikte de tutmak lazım. Bütün ülkeye barış ve özgürlük, çocuklara da mutluluk diliyorum" diye konuştu. İtalyan Başbakan Berlusconu ise, 'arkadaşım' diye hitap ettiği Erdoğan'a kaç torun istediğini sorduğunu belirterek "Bu güzel çocuklar birbirlerine çok yakışmışlar ve arkadaşımın bunlardan güzel torunları olacaktır" dedi. Berlusconi, sözlerini, "Çiftlere mutluluklar, Sayın Başbakanımıza da Türk halkını refaha ve huzurlu bir ülkeye kavuşturmasını ve ülkeyi, tüm Avrupa ülkelerine götürmesini diliyorum" diyerek bitirdi. Arnavutluk Başbakanı Nano da, çifte, Türkçe sözlerle ''mutluluklar'' diledi.

Erdoğan'dan Dolmabahçe'de nikah yemeği

Bilal Erdoğan ile Reyyan Erdoğan'ın nikahının kıyılması sırasında, Başbakan Erdoğan ile çiftin aile fertleri, platformda imzaların atılmasını izledi. Nikah, 5 şahidin huzurunda kıyıldıktan sonra, 15 bin davetlinin bulunduğu Rumeli Salonu'nda alkış tufanı koptu. Nikahın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı Metal Salon'da bir yemek verdi. Saat 19.45'te başlayan yemeğe, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin dışında tüm bakanlar ile iş dünyasının önde gelen isimleri de katıldı. Yemek saat 21.35'te bitti. İtalya Başbakanı Berlusconi de yemeğe katıldıktan sonra özel uçağıyla ülkesine döndü.

KLASİK TÜRK MUSİKİSİ ÇALINDI— Nikahta davetlilere su ikram edildi ve salonda klasik Türk musıkisi çaldı. Davetliler salonu alınırken, fotoğraf çeken ve görüntü kaydetme özelliği bulunan cep telefonlarının polis tarafından toplandığı gözlendi. Salona ilk önce gelin ve damadın anne ve babaları alkışlarla girdi. Ardından gelin ve damat kolkola salona girdiler.

ÖZKÖK ÇELENK YOLLADI — Başbakan Erdoğan'ın düğüne çiçek gönderilmemesini istemesine rağmen, sabah saatlerinden itibaren çelenk ve çiçekler birbiri ardına salona gelmeye başladı. Düğüne davetli olan Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve eşi de düğüne bir çelenk gönderdiler. Tek tek dedektörden geçirilen çiçeklerden bazıları da bomba konusunda özel eğitilmiş köpeklere koklatıldı.

GELİN ÜSKÜDAR'DAKİ KONUTTA — Bilal Erdoğan ve Reyyan Uzuner, Dolmabahçe'de verilen yemeğin ardından Başbakan Erdoğan'ın Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki konutuna geldi. Başbakan Erdoğan evine gelişi sırasında sokakta bulunan bir sünnet çocuğunu severek bir miktar para verdi.

Guinnes ekibi boşuna bekledi

  • Erdoğan, yaptığı konuşmada gelen davetlilerle teker teker tokalaşmaya vakti olmadığını açıkladı. Böylece Erdoağan'ın birlerce kişiyle tokalaşarak rekor kıracığı ümidinde olan Guinnes Rekorlar Kitabı yetkililerinin beklentileri gerçekleşmedi.

  • Uluslararası haber ajansları AP, Reuters ve İtalyan elevizyon kanalı RAİ, İtalya gazetelerinin de aralarında olduğu yabancı basın mensupları da düğünü izledi. Düğünü yerli ve yabancı yaklaşık 150 basın mensubu takip etti.

  • Nikahtan basın mensuplarının karşısına çıkan gelin ve damat 3 dakika görüntü alınmasına izin verdikten sonra yürüyen merdivenle salona geçti.

  • Saray çevresinde sağlık ekipleri ile itfaiye araçları da nikah bitene kadar hazır bekletildi.

  • Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan salona saat 15:30'da geldi.

  • Ünlü Pelit Pastanesi'nce hazırlanan 7 bin 500 düğün şekeri, kadife bir kese içine konularak, gümüş kaplı bir kutuyla davetlilere sunuldu.

  • Salonun girişine davetliler için kırmızı halı döşendi.

  • Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nın bir başka bölümünde gerçekleştirilen Felsefe Kongresi'ne gelen bazı yabancı davetliler, yanlışlıkla düğünün yapıldığı Rumeli Salonu'na girince, ilginç görüntüler oluştu.

  • Nikahı kıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, heyecanlanarak şahitlerin onayını almayı unuttu.

    Uzanlar'a kaçış yok
    Uzan Grubu'nun devletten mal kaçırma operasyonu için harekete geçen BDDK, yeni bir bankalar yasa taslağı hazırlayarak, batık banka patronlarına, son iki yıl içinde devrettikleri malları Fon'a bildirme zorunluluğu getirdi.
    Özgürlüğün yolu felsefeden geçer
    Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde başlayan Felsefesi Kongresi'nin konuşmalarına özgürlükler damgasını vurdu. Konuşmacılar, özgürlükler ve demokrasinin yerleşmesinde felsefenin yaşamsal önemine işaret ettiler.
    Bombalı gece
    Beşiktaş'ta önceki gece 1.5 saat arayla iki caddeye bırakılan tahrip gücü yüksek iki ayrı bomba, uzman ekiplerce fünye kullanılarak kontrollü şekilde patlatıldı.
    Göçük faciasına çok yönlü inceleme
    7 kişinin hayatını kaybettiği Erzurum'un Aşkale ilçesindeki maden ocağında incelemelerin başlatıldığı, kazada hatası olanların belirleneceği bildirildi.
    Avrupa'ya 'Berivan' hızması
    Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde yaşayan hızma ustası Yaşar Kılıç, Avrupa'ya her yıl yüzlerce hızma gönderiyor. Avrupa'da en çok ilgiyi mavi boncuk ve Berivan hızmaları görüyor.
    İmarbank'ta 3 Kasım incelemesi
    Bir günlük iktidar
    Kozluören Köyü'nde 500 yıldır sürdürülen geleneğe göre Ağustos ayının ikinci Pazar günü hakimiyet kadınlara geçiyor. Bütün erkekleri köyün dışına çıkaran kadınlar bir gün de olsa iktidarın tadını çıkarıyor.
    Bir zamanlar savaşşız bir dünya da varmış!
    Dünyanın ilk yerleşimlerinden biri olan Çatalhöyük'te yapılan kazılarda merkezi otorite ve savaş izine rastlanmadı. Özgür bir yaşamın göze çarptığı Höyük'te kamusal mekan aranıyor.
    Engelliler kadro için ter döktü
    Kadınlar sigarayı daha zor bırakıyor
    Pepe: Kadastro sorunu çözülecek
    Başlıktan sonra berdel de kalktı
    Kısa kısa..



  • 11 Ağustos 2003
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED