AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K  F İ S K O S
Eski CHP'li Yusuf Dayı da CHP'den umudunu kesti

AK Partili Nihat Ergün, Meclis'te ilginç bir konuşma yaptı. Ergün, "varoşların sosyal demokrasiyle ilişkisinin neden koptuğunu" gerçek bir tanıkla anlattı ve CHP'ye solculuk dersi verdi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, Meclis'te ilginç bir konuşma yaptı. Ergün, "Varoşlar ile sosyal demokrat düşüncenin arasının neden açıldığını, ilişkinin neden koptuğunu derin derin düşünmek lazım" diyerek şu misali verdi: "İzmit'ten bir sosyal demokrat portresi çiziyorum size. Yaşlı bir portre. O kadar yaşlı ki, 1946 seçimlerinde köy temsilcisi; Cumhuriyet Halk Partisi'nden. Sandık temsilcisi Yusuf Dayı. Benim de yakından tanıdığım bir insan. Geçmiş seçimlerde gidip, 'Yusuf Dayı bize destek ver' dediğimizde, 'Yapma oğlum; biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz, Cumhuriyet Halk Partisinin Türkiye'ye çok büyük hizmetleri vardır, yanlışları da vardır. Biz, bu bayrak altında doğduk, bırak bu bayrak altında ölelim' diyen bir sosyal demokrattır. Ama, nihayetinde, Yusuf Dayı'nın geldiği yer şurasıdır: 'Oğlum, çok geldin gittin, haklısın. Terzi Hayati sen de dinle, -yanında Terzi Hayati var- sen de dinle. Oğlum, ben yıllarca CHP'ye oy verdim. Bırakın CHP bayrağının gölgesi altında doğduk, bu bayrak altında ölelim dedim; ama anladım ki, artık bunlardan ümit kalmamıştır.' Neden Yusuf Dayı'nın CHP'den ümidi kalmamıştır; bunu siz düşünün."

  • Paran mı kaldı Kemal Bey?
    İmarbankzedelere yapılacak ödemelerle ilgili kanun tasarısı Meclis'te tartışmalara neden oldu. Hazine bonosu alanlara yapılacak ödemeye AK Parti milletvekileri itiraz edince hükümet görüşmeleri erteledi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Başkanlık kürsüsüne yürüyerek, ertelemeye tepki gösterince, AK Partili Musa Uzunkaya uyardı: "Kemal Bey, millet sizi televizyonlardan izliyor. Bu kadar itiraz edince İmar Bankası'nda paranızın battığını zannedecekler."

  • Artık eşsiz çıkma abi!
    Kabinenin aktif bakanlarından Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, bakanlığın görev alanı nedeniyle çık sık gezilere çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde gazetecilerle bir araya gelen Tüzmen, bir muhabirin, "Eşinizi yanınızda göremiyoruz. Lütfen eşinizi gezilere götürün, davetlerde birlikte olun. Bu tek adam görüntüsü size hiç yakışmıyor" eleştirisiyle karşılaştı. Muhabire itiraz etmek isteyen bakan Tüzmen, bayan muhabirin ısrarı üzerine, "Tamam bundan sonra biz de eşimizle dolaşırız" dedi.

  • 'Minyeli değil Berhan'ım'
    Oyuncu Berhan Şimşek, CHP milletvekili oldu ama hala sanatçı kimliğiyle tanınıyor. Özellikle, siyasi kimliğiyle hiç örtüşmeyen "Minyeli Abdullah" rolüyle tanınan Şimşek, geçenlerde Meclis'te ilginç bir olayla karşılaştı. Bir gazeteci, Berhan Şemşek'e yanaşarak, "Size babamın selamı var. Sizi televizyonda görünce 'Minyeli Abdullah'a selam söyle' dedi. Ben sizin Minyeli Abdullah değil Berhan Şimşek olduğunuzu söyledim ama dinletemedim" dedi. Berhan Şimşek de, selamı iade etti: "Evet babanız bana değil, Abdullah'a selam söylemiş."

  • 'Senin için yolu bitirmeyeceğim'
    Çanakkale'nin AK Parti'li milletvekili İbrahim Köşdere ile CHP'li milletvekili Ahmet Küçük iddiaya girdi. CHP'li Küçük, "Çanakkale-Çan duble yolu 2004 yılının Haziran ayına kadar biterse İbrahim Köşdere'yi Çanakkale'den Çan'a kadar sırtımda taşıyacağım" diye söz verdi. Bayındırlık ve ve İskan Bakanı Zeki Ergezen ise Küçük'e ilginç bir öneride bulundu. Ergezen, "Yol için ödenek göndermeyeyim. Sen de Köşdere'yi sırtında taşımaktan kurtulursun" diyerek Küçük'ü rahatlattı. Ergezen bunu dedi ama, Çanakkale-Çan yolu için ödenek göndermeyi de ihmal etmedi. Köşdere ile Küçük arasındaki bu iddiayı kimin kazanacağı Çanakkale'liler tarafından merakla bekleniyor.

  • AK Partili Yakut'un girizgahı
    Politikacılar, toplantılarda öncebir "girizgah" yapar ve katılımcıları selamlarlar. AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut'un "2. Türk Dünyası Kadınları Dostluk ve Dayanışma Kurultayı"nda yaptığı girizgah da, oldukça dikkat çekiciydi: "Ak başlı yalçın zirveleri bulutlarla kucaklaşan, Tanrı Dağları, Altın Dağı, Altaylardan... Gözlere, gönüllere huzur veren sonsuz yeşilliklerden... Ufuklara uzanan, zirvelere tırmanan çam ormanlarından.. Kevser suları ile Tarım Nehri, Turfan, Kaşgar, Urumçi'den... Kafkaslar, Karabağ'dan... Evladı Fatihan diyarı Batı Trakya, Balkanlardan, Kıbrıs'tan... Özmenem, Türkmenem sahipsizem diye feryat eden Kerkük'ten.. Nerede bir Türk varsa, vatan oradadır noktasından hareketle anayurdumuzdan, atayurdumuzdun analarımıza, bacılarımıza, karındaşlarımıza, soydaşlarımıza hoşgeldiniz diyorum."

  • Bilgisayarı bağışladı
    Meclis'in İş Bankası ile yaptığı anlaşma kapsamında 550 milletvekiline İş Bankası tarafından dizüstü bilgisayar hediye edilmişti. Kimi milletvekilleri buna tepki gösterdi. AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek de, Meclis'in verdiği dizüstü bilgasayarı aldı almasına ama götürüp Altı Nokta Körler Derneği'nin Bingöl şubesine hediye etti. Berdibek'in bu davranışının diğer milletvekillerine örnek olmasını temenni ediyoruz.

  • 'Baykal ile kavgayı bile göze aldım'
    CHP Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz, Meclis'in renkli simalarından biri. 59 gün Bayındırlık Bakanlığı yapan Yılmaz, kendisinin "eski Bayındırlık Bakanı" olarak tanıtılmasına kızıyor. Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte Mustafa Yılmaz'ın gözüne geceleri uyku girmez oldu. Yılmaz'ın en büyük korkusu CHP tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmekti. Yılmaz, "Ben belediyecilik yapmak istemiyorum. Çünkü belediyeciliği sevmiyorum. Sayın Baykal beni çağırarak 'Gaziantep adayımızsın' diyecek diye gözüme uyku girmez oldu. Aday olmayacağım diye Sayın Baykal ile kavga etmeyi bile göze aldım" dedi. Celal Doğan'ın bu hafta CHP'ye katılıp aday gösterilecek olması Yılmaz'ın derin bir nefes almasına neden oldu.


      KAYHAN ÖZER  BİLAL ÇETİN  NEVZAT DEMİRKOL  VELİ TOPRAK  ASLIHAN A. KARATAŞ  EVİN GÖKTAŞ  SAMİ GÖKÇE  HAMDİ ATEŞ


    15 Aralık 2003
    Pazartesi


    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED