AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
ABD, dünya barışı için ciddi bir tehdit

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın istişare toplantısında, İslam medeniyetini görmezden gelen Batı dünyası, ABD ve "terör" konuları masaya yatırıldı.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) 'nın bu ayki istişare toplantısı Ensar Vakfı'nın konferans salonunda yapıldı. Terör konulu toplantının konuğu gazetemizin Ankara Temsilcisi Mustafa Karaalioğlu, son gelişmeleri değerlendirdi.

TGTV Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Sadıkoğlu'nun yönettiği panelde konuşan Karaalioğlu, konuşmasına sürekli gündemde tutulan medeniyetler çatışmasıyla başladı. Karaalioğlu batı toplumları için medeniyetin bir tane olduğu onunda batı medeniyeti olarak kabul edildiğini söyleyerek şöyle konuştu:

MAKASIN ARASI AÇILIYOR

"Batı, İslam medeniyetini görmezden geliyor. Kendi dışındaki medeniyetlerin yaşandığı bölgeleri sorunlu bölgeler olarak kabul etmiş durumda. 11 Eylül sonrasında açılan bir makas var bu makasın kapanması için rasyonel bir gelişme artık beklenmiyor. Dünya için artık ciddi bir tehdit olarak kendi müttefikleriyle bile ters düşen Amerika var. Artık dünyada bütün ülkeler Amerika'nın politikaları çerçevesinde kendi stratejilerini belirliyor. Bizim Amerikayla çatışma gibi bir durumumuz gözükmüyor. Amerikanın Irak işgalinden sonra birinci derecede hedef olan ülkeler bu ülkeyle yakınlaşma yollarını arıyor. Türkiye'de mevcut durumunu ve stratejilerini yeniden gözden geçirmek zorunda kalacak."

Karaalioğlu, Türkiye'nin ABD'nin terörle mücadele politikaları arasına PKK sorununu sokamadığına dikkat çekerek bu çalışmanın netice vermediğinin görülmesi gerektiğini söyledi. Karaalioğlu, Ortadoğu' yu daha sorunlu günlerin beklediğine dile getirerek terörün ABD'nin bölgedeki faaliyetlerini sürdürmesi İsrail'in şımarık tutumuna bağlı olarak daha profesyonelleşerek gelişeceği endişelerini sözlerine ekledi.

DEVLETLER DE TERÖRE BULAŞIYOR

Panelde konuşan Hukukçu Mollaoğlu da konuşmasında Uluslararası Hukuk açısından törör konusuna yer verdi. Mollaoğlu Uluslararası Hukuk'un terörün tanımını yapmadığını fakat soykırım çerçevesinde bu tür faaliyetlerde bulunanların yakın zamanda tutuklanarak kurulan özel mahkemelerde yargılandığını söyledi.

Mollaoğlu "Son yıllarda kurulan uluslararası mahkemeler sürekli değil kişisel suçlar üzerine kuruldu. Ruanda ve Sırp liderler yargılandığı mahkemeleri gördük. Fakat terörü sadece yasa dışı bir şekilde kurulan örgütler değil bazı devletlerde terör fiilini gerçekleştiriyor" dedi.

Mollaoğlu konuşmasında terörle ilgili hazırlanan uluslararası sözleşmeye başta ABD olmak üzere Cezayir ve Türkiye'nin de henüz imzalamadığını söyledi. Başkan Sadıkoğlu' da yaptığı değerlendirme konuşmasında "Öyle anlaşılıyorki bölge uzun süre terörle anılmaya devam edecek, bölgenin kaderiyle alakalı oluşturulan senaryoların çokluğu bunu gösteriyor" dedi. Bu arada istişare toplantısına katılan çeşitli dernek ve vakıf üyeleride toplantı sonrasında söz alarak görüşlerini dile getirdiler.

TGTV Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Sadıkoğlu'nun yönettiği panele Gazetemizin Ankara Temsilcisi Gazeteci Yazar Mustafa Karaalioğlu ve Hukukçu Hasan Mollaoğlu konuşmacı olarak katıldı.

  • KAMİL OĞUZ, İSTANBUL



  • 27 Aralık 2003
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED