AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R
UEFA KUPASI'NI ALIRIZ

Galatasaray'da birçok başarıya imza atan "kemik" lakaplı futbolcu Ergün Penbe, oynanan kötü futbolu ikinci yarıda telafi edeceklerini söyledi.

  • RÖPORTAJ Savaş ÇORLU
    Sarı-Kırmızılı takımın gözde futbolcusu Ergün Penbe, tüm olumsuzlukları büyük bir içtenlikle anlattı. İlk yarıda iyi sonuçlar alamadıklarını belirten Ergün, "Herkes gibi durumumuzun pek iç açıcı olmadığını biliyoruz. Lider Beşiktaş'la aramızda kapanması çok zor gözüken 14 puanlık bir fark var. Biz artık ikinci yarıyı düşünüyoruz. Ocak ayında yapılacak olan ara transferle birlikte iyi bir hazırlık döneminin ardından 17 maçın tamamını kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Taraftarlarımız bizi desteklemeye devam etsin" dedi. G.Saray'ın hedeflerinin her zaman büyük olduğunu belirten Penbe, bundan böyle gözlerini UEFA Kupası'na çevirdiklerini söyledi. Penbe, bu konuda şöyle konuştu: G.Saray geçmişte büyük başarılara imza attı. 2000 yılında kazanmış olduğumuz UEFA Kupası'nı bu sene yine kaldırmayı istiyoruz. G.Saray her zaman zoru başarabilen bir takım. Bana göre G.Saray aşırı eleştiriliyor. Bazıları, sanki yenilmemizi bekliyor. geçmişte kazandığımız UEFA Kupası'nı hatırlasınlar. O zaman bizi omuzlarda taşıyanlar, şimdi biraz susmalı. Bu kupayı kazandığımız sezon Devler Ligi'nden elenmiştik. Ama daha sonra hiç yenilmeden kupayı almıştık. Bizde bu potansiyel var. Bunun farkındayız ve yeniden başarılı olmayı çok istiyoruz."

    Liderle aranızdaki puan farkının açılmasını neye bağlıyorsun?

    Sezona başlarken birçok arkadaşımız takıma yeni katılmıştı. Aramızda hala takıma adapte olamayanlar var. Çoğu zaman son dakika golleriyle sahadan puan kayıplarıyla ayrıldık. Tabi ki bizim de hatalarımız oldu. Bunlara bir de hakem hataları eklenince fark iyice açıldı.

    Terim şanssız bir dönem geçiriyor

    Fatih Terim'e yapılan eleştirileri kesinlikle doğru bulmuyorum. Meyve veren ağaç taşlanır. Onun Avrupa'da ve Türkiye'de elde ettiği başarılar ortada. Hocamız başarısız değildir, sadece sanşsız bir dönem geçiriyor. Alınan mağlubiyetlerden ve takımın kötü gidişatindan hepimiz sorumluyuz. Ancak biz oyuncular olarak ikinci yarıda iyi sonuçlar alarak eleştirilere en güzel cevabı kazanacağımız maçlarla vereceğiz.

    GALATASARAY'da gruplaşma olmaz

    Ergün Penbe'ye başarısızlığın nedeni olarak gruplaşma olup olmadığını sorduk; Hocamız takım içerisinde oluşabilecek her hangi bir gruplaşmaya asla izin vermez. Ama başarızlık yüzünden her takımda böyle dedikodular üretilir. Ancak bu tip problemler diğer takımlarda meydana geldiğinde bizdeki gibi olay olmuyor.

    Yeni transferler alışıyor

    Galatasaray'ın transfer konusunda problemler yaşadığını söyleyen Ergün Penbe, bu konudaki değerlendirmesinde oldukça dikkatliydi. Bakın neler söyledi; Benim dışımda olan bir olay. Transferleri teknik heyet ve yönetim bilir. Bilindiği gibi birçok kaliteli yerli ve yabancı oyuncu adaptasyon sorunu yaşıyor. Bunların içinde Xavier, Revivo, Felipe, Lukunku, Christian gibi yıldız oyuncular takımdan gönderildiler. Bratu, Petre ve Tamas gibi genç futbolcular motivasyon sorununu aşarsa daha iyi bir takım olacağımıza inanıyorum. Son maçlarda düzeldiklerini gösterdiler. Ocak ayında yapılması düşünülen ara transferle daha da güçleneceğimizi umuyorum. Bizim ligdeki kötü gidişimize sevinenler vardır. Ancak şunu herkes bilsin; G.Saray bu dönemi atlatıp ikinci yarıda bambaşka bir takımla ortaya çıkacak.

    Ailevi problemler yaşadım

    Milli futbolcu özel durumlarını da açıklamaktan çekinmedi: "Galatasaray'a transfer olduğumdan bu yana en kötü sezonumu geçiriyorum. Sezona başlarken bazı ailevi problemler yaşadım. Bu olayı üzerimden atmam zaman aldı. Kendi performansımın çok altında kaldım. Kötü oynadığımı kabul ediyorum. Bunu yoğun maç trafiğine ve farklı mevkilerde görev almama bağlamak yanlış olur. Kendimi yeni yeni toparlamaya başladım. Devre arası hazırlıklarını iyi değerlendirip herkesin beklediği ve özlediği Ergün olacağım"

    Avrupa'ya gitmeyi düşünüyor musun?

    "Galatasaray ile 1,5 yıllık bir sözleşmem bulunuyor. Gerçeği söylemek gerekirse gitmeyi düşünmüyorum. Çünkü Avrupa'da artık eskisi gibi büyük paralar kazanılmıyor. Zaten Galatasaray da Avrupa standartlarında bir takım. Ayrıca yaşımda bir hayli ilerledi. Bu yüzden Allah nasıp ederse futbolu Galatasaray'da noktalayacağım."

    LUCESCU daha mı iyi?

    Fatih Terim ve Lucescu arasında böyle bir kıyaslama yapmam söz konusu değil. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Her iki isim de Avrupa'da ve Türkiye'de başarılara imza atmış teknik direktörlerdir. İkisiyle de şampiyonluklar yaşadım. Ancak illaki Terim-Lucescu kıyaslaması yapmam gerekirse dilimizden Fatih Terim anlıyor.



  • 28 Aralık 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED