AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R
Malatya'da Şifo dönemi

Malatyaspor, Ziya Doğan'ın ayrılmasının ardından teknik direktörlüğü Mehmet Özdilek'i getirdi. Beşiktaş'ta top koşturduğu dönemde "Şifo Mehmet'' olarak anılan Mehmet Özdilek, 2,5 yıllık sözleşmeye imza attı. Başkan Hikmet Tanrıverdi, "Malatyaspor'a büyük katkılar sağlayacağına inandığımız için Mehmet Özdilek ile anlaştık. Altyapısıyla birlikte ligde kalıcı olan ve üst sıralara oynayan bir Malatyaspor hedefliyoruz'' dedi. Yeşil sahalar yeniden döndüğü için mutlu olduğunu söyleyen Mehmet ise hedeflerinin ilk etapta Türkiye Kupası'nda başarı olduğunu belirterek, "İşimiz kolay değil ama önemli olan zoru başarmak" diye konuştu.

Yeni rota BALİÇ

Ligin ilk yarısında umduğunu bulamayan ve ikinci yarı için kadrosunu kaliteli oyuncularla güçlendirmeye çalışan Bursaspor'da Asbaşkan Nurettin Karayaka, teknik heyetin raporu doğrultusunda Mustafa Gürsel ve Cengizhan ile anlaştıklarını diğer oyuncularla ilgili görüşmelerin de sürdüğünü söyledi. Galatasaray'ın göndermeyi planladığı Elvir Baliç'i de takımlarında görmeyi istediğini belirten Karayaka, "Mustafa ve Cengizhan ile prensipte anlaştık. Bu oyuncuların bonservisini alabilmek için kulüpleriyle görüşeceğiz. Yusuf'la ilgili isteğimizi de Fenerbahçe Kulübüne ilettik gelecek cevaba göre diğer transferleri şekillendireceğiz" dedi.

Tekvandocular yemekte buluştu

Türkiye Tekvando Federasyonu yetkilileri ve Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası'na katılan sporcular, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özkafa'nın verdiği yemekte biraraya geldi. Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, tekvando sporunda, hep güzellikler görmek istediğini belirterek, "Ben, bu sporun ve camianın içinden gelen biriyim. Ne mutlu bana ki, herkesin yanyana yemek yediğini görüyorum. Sevgi ve saygının camiada yayılmasında bu çok önemli. İşte tekvando budur. Doğasında şiddet içerdiği söylenen bu sporun içinde böyle güzel tablolar olursa, hep güzelliklerle anılırız. Tekvando dövüş değil, savunma sporudur" dedi.

İranlı sporcularda deprem şoku

Adapazarı'nda düzenlenen ve Türkiye'nin şampiyon olduğu 9. Uluslararası Turgut Atakol Genç Erkekler Basketbol Turnuvası'na katılan İran Genç Milli Takımı, ülkelerinden gelen deprem haberiyle sarsıldı. İran Milli Takımı'nın kaptanı Mohammed Sistanı, deprem bölgesinde oturan ailesinin sağ olduğunu öğrenince büyük sevinç yaşarken, başantrenör Mehran Shahin Tab, ülkelerinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle takım olarak büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Spurs, ezip geçiyor

NBA'de San Antonio Spurs, Orlando'yu 98-83 yenerek, üstüste 12. galibiyetini aldı. Spurs'da Hidayet 9 sayı attı. Detroit ise New Jersey'e 82-79 yenilirken, Mehmet 2 sayı atıp, 11 ribaunt aldı. Diğer sonuçlar: Wizards-Miami: 84-92, Cleveland-Bulls: 80-87, Hornets-Atlanta: 109-79, Memphis-Knicks: 94-98, Milwaukee-Indiana: 101-96, Denver-Houston: 95-94, Utah-Toronto: 97-94, Phoenix-Boston: 102-104, Clippers-76'ers: 101-98, Warriors-Kings: 98-91, Portland-Minnesota: 101-92.

Atatürk koşusu İvanov'un

Atatürk'ün Ankara'ya gelişi nedeniyle yapılan 68. Büyük Atatürk Koşusu yapıldı. Yarışı, erkeklerde Rus Sergei Ivanov, bayanlarda ise Rus Yemelyanova kazandı. Takımlarda da Erkeklerde Polis Akademisi, Bayanlarda, Ankara Yenimahalle Bld. 1. oldu.

Millilerden tatsız prova

A Milli Erkek Hentbol Takımı, Dünya Şampiyonası Eleme Grubu'nda hazırlıklarını İsviçre'de sürdürüyor. Türkiye, "Yellow Cup''ta İsviçre, Litvanya, G.Kore, Hollanda ve Tunus ile mücadele ediyor. Milliler ilk gün Kore'ye yenilirken, Litvanya'yı mağlup etti. Milliler, bugün ilk Hollanda'yla, daha sonra da İsviçre'yle karşılaşacak.

Off-Road yarışları bugün

Off-Road yarışları bugün Gölbaşı'nda start alacak. Aşıklar Tepesi 'nde düzenlenecek olan yarışlar saat 11.00'da başlayacak. Mahalli Off-Road Şampiyonası'nın 4. ayağında Ankara Şampiyonu belli olacak.

GÜNÜN PROGRAMI

BASKETBOL ERKEKLER LİGİ
16.30T.Telekom-D.Şafaka
16.00 Beşiktaş-Tekel (S.Seba)
VOLEYBOL ERKEKLER LİGİ
12.00 G.Saray-Tokat Plevne (B.Felek)
13.00 S.Joseph-Çenkaya Bld.(C.Atik)
13.00 Balıkesir-Polis Akd.
14.00 F.Bahçe-Ziraat Bank.(B.Felek)
15.00 SSK-Arçelik (S.Sırrı)
16.00 Beşiktaş-B.Emniyet (B.Felek)
17.00 Erdemir-İstanbul Bld. (Ereğli).



28 Aralık 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED