AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R
11 Ekim bayram olacak

Birçok ilki gerçekleştirdiklerini belirten başarılı hoca, "İngiltere'yi yenip yeni bir zafere imza atacağız" dedi.

A MİLLİ Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, 11 Ekim'in Türkiye için bir bayram olacağını belirterek, "11 Ekim'den sonra biz grup birincisi, İngiltere grup ikincisi olarak Avrupa 2004 Futbol Şampiyonası'nda Portekiz'de buluşacağız" dedi. İngiltere'yi yenmek zorunda olduklarını belirten Güneş, "Biz akıllı, sabırlı soğukkanlı olmak zorundayız. İngilizlere misafirperverliği göstereceğiz ama kazanacağız" dedi.

Gündem futbol olsun

TAKIMDAKİ futbolcuların durumlarının iyi olduğunu ifade eden Güneş, "Oyuncu sakatlıkları ve gündem değişimi ile ilgili değişikliklerle seyirci atmosferini geri plana atmayalım. Gündem değiştirici konuları ön plana çıkarmayalım. Biz, güzel oyunumuzu, kaliteli futbolu ortaya çıkaracağız. Futbol için futbolla buraya geldik. Çıkışımızı engellemek isteyenlere biz izin vermeyeceğiz" dedi. Güneş, Hakan'ın durumunun da iyi olduğunu kaydetti.

Destek hiç bitmesin

İNGİLTERE maçında taraftara büyük görev düştüğünü belirten Güneş, "90 dakika bitmeden ne oyuncularımız ve taraftarlarımızın susmasını istemiyoruz. Güçlü bir İngiltere var. Taraftarlarımız tezahüratıyla takımı coştursun. Coşkunun, desteğin, ilhamın bize daha fazla güç vereceğini biliyorum. Taraftarın şarkıları, türküleri, sesi ve hareketi ile saha içindeki olumsuzluklar da onların desteğiyle sinerjiye dönüşecek" diye konuştu.

ilkleri gerçekleştireceğiz

HİÇBİR karşılaşmanın oynanmadan kazanılmadığına dikkati çeken Güneş, "Kazanmak zorunda olduğumuz bir maç. Kazanmayı isteyen bir takımız. Daha önce olanlar, geçmiş, geride kaldı. Biz ilkleri yaparak bugüne geldik. Cumartesi günü de bir ilke daha imza atacağız" şeklinde konuştu. Rüştü'nün dünyanın en iyi kalecisi olduğunu belirten Güneş, onun oynamamasının problem oluşturmayacağını sözlerine ekledi.

Ulusoy: İngiltere'yi yeneceğiz

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, İngiltere'yi yeneceklerini söyledi. Ulusoy, bugüne kadar İngiltere'ye karşı milli takımın galibiyeti ve golü bulunmadığını ifade ederek, "Tarihin bir yerden dönmesi lazım. Bu gün O gündür. İngiltere'ye ilk golümüzü atacağız ve onları yeneceğiz'' dedi. İngilizleri Türkiye'de en iyi şekilde ağırlayacaklarını vurgulayan Ulusoy, "İngiltere'deki spekülasyonlar bizi etkilemiyor. Bunlar her zamanki oyun ve taktikleri. Seyircilerimiz ve biz oyuna gelmeyeceğiz. 90 dakika sahada tek yürek olup bu tarihi sınavdan alnımızın akıyla çıkacağız'' şekline konuştu.

Hakem Nielsen şüpheli!

TÜRKİYE-İngiltere maçını yönetecek olan ve Danimarka Ligi'ndeki bir maçta sakatlanan Kim Milton Nielsen'in durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Nielsen'in sakatlığının sürmesi halinde UEFA maça başka bir hakem atayacak.

OWEN belirsiz

Arsenal maçında Sol Campel'in darbesiyle sakatlanan Michael Owen'in Türkiye'ye karşı İngiltere forması giyip giymeyeceği belirsizliğini koruyor. Doktorlar, Owen'in durumunun şüpheli olduğunu belirterek, "Tedavisi sürüyor. Oynama şansı yüzde 50" görüşünde bulundular.

Ümitler galibiyete inanıyor

Avrupa 14. Ümitler Futbol Şampiyonası 7. Eleme Grubu'nda 10 Ekim'de İngiltere ile karşılaşacak Ümit Milli Takım, İstanbul'da kampa girdi. Namağlup grup liderliğini sürdürmek isteyen Ümitler'in Teknik Direktörü Raşit Çetiner, İngiltere maçının formalite maçı olarak gözükse de kendileri için çok önemli bir sınav olacağını söyledi. Bu maçın oynayacakları 2 eleme maçı öncesinde iyi bir test niteliği taşıyacağını belirten Çetiner, "Bu maçı kazanıp, itibarımızı sürdürmek istiyoruz" dedi.



7 Ekim 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED