AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

D Ü N Y A
Blair'e cenaze töreni vetosu

İngiltere'de, oğlu Irak'ta ölen bir baba, basın yoluyla Blair'e tepki dolu bir mektup gönderdi. Baba, Blair'i oğlunun cenaze töreninde görmek istemediğini belirtti.

İngiltere'nin ABD ile Irak'ta savaşa girme kararının ardından bu ülkeye gönderilen ilk İngiliz askerleri arasında olan Llywelyn Evans'ın babası, Başbakan Tony Blair'e tepki dolu bir mektup yazdı. Asker babasının mektubunda, Cuma günü düzenlenecek cenaze törenine katılmak isteyen Başbakan Blair'e, onu törende görmek istemediklerini belirtti. Evans, savaşın daha ilk saatlerinde, içinde bulunduğu ABD CH-46 model helikopteri Kuveyt çölünde düştüğünde hayatını kaybetmişti. Ailesi, Evans'ın parçalanan cesedinin parçaları ancak bulunabildiği için, nisanda ve temmuzda iki cenaze töreni düzenlemek zorunda kalmıştı.

Düşen helikopterin enkazına sonunda ulaşıldığı ve yine Evans'ın cesedinden parçalar bulunduğu için, Cuma günü üçüncü bir tören daha düzenlenecek. Ancak bu törenin, bir başka tartışmayı başlattığı belirtildi. Törene İngiltere Kraliçesi, Edinburgh Dükü ve Savunma Bakanı Geoff Hoon'un yanısıra katılmak isteyen Başbakanı Tony Blair'e, ölen askerin babası Gordon Evans bir mektup yazarak, Blair'i cenaze töreninde görmek istemediklerini söyledi.

Blair, Bush'un kuklası

Evans, Başbakan'a tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Bence Britanya Başbakanı Tony Blair, bu savaşın daha en başından beri büyük bir hata yaptı. Avrupa'nın geri kalanı bu işe bulaşmak istemezken Tony Blair, ABD Başkanı George Bush'un kuklasından başka bir şey değildir. Başbakan Blair Cuma günü oğlumun cenaze törenine katılma cüretini gösterecek gibi görünüyor, ama orada bulunanların bundan hoşlanacağını zannetmiyorum. Başlangıçta hepimiz bu savaşa girmek için yeterli nedenler olduğunu düşündük, ama artık bu savaşa hiç gerek olmadığı gün gibi aşikar. Bu nedenle Sayın Blair cenazeye katılma fikrinden vazgeçmeli, sessizce bir kenara çekilmeli ve kesinlikle bu cenaze töreninde boy göstermemelidir."

Cenaze törenine katılacak mı?

Downing Street 10 numaradan yapılan açıklamada ise, İngiltere halkının, Başbakanları Tony Blair'i savaşta hayatını kaybeden askerlerin cenaze töreninde görmek isteyeceği yönünde oldu. İngiltere Başbakanı Tony Blair'in, Cuma günü düzenlenecek cenaze törenine katılıp katılmayacağı, katılırsa da Evans ailesinin tepkisinin nasıl olacağı merak ediliyor. n LONDRA

İngiliz medyasında intihar iddiası

"Asparagas" haber yaptığı gerekçesiyle geçen temmuz ayında İngiltere'nin ünlü haber kanalı SKY TV'deki görevinden ayrılmak zorunda bırakılan James Forlong'un, kendini asarak intihar ettiği öne sürüldü. Ölümün nasıl olduğu konusunda il başta ayrıntı vermeyen polis yetkilileri, Forlong'un cumartesi sabahı evinde asılmış olarak bulunduğunu, olayın intihar olduğunun düşünüldüğünü bildirdi. Olay yerinde kuşkulu unsura rastlanmamasının intihar ihtimalini güçlendirdiğini belirten yetkililer, işsiz kalan gazetecinin özel koşulları ve ruhsal durumunun da bu ihtimali güçlendirdiğine işaret etti.



8 Ekim 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED