AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
Bizim için yüz akı
seyirci için sınav

Sultan Makamı'nın 'Bahtiyar'ı Kerem Atabeyoğlu dizinin yüz akı bir yapım olduğunu söylerken sokaktaki herkesin kaliteli dizi seyretmek istediğini hatırlatıyor ve soruyor: Bakalım seyredecekler mi?

  • MUSTAFA NİZAMOĞLU
    Tiyatrocular her ne kadar, 'TV'de sanat olmaz', 'TV ile oyuncu olunmaz' deseler de, TV'lerde birbiri ardına gösterime giren yerli diziler, birçok tiyatro oyuncusunun popülaritesini arttırırken, yıllardır tiyatro yaptığı halde ismi duyulmayan yetenekli oyuncuların tanınmasına vesile oldu. Bunlardan biri de Kerem Atabeyoğlu.

    10 yıllık oyuncu olan Atabeyoğlu, ilk sahne tozunu Kenterler Tiyatrosu'nda yutmuş. Dormen Tiyatrosu'nun rahle-i tedrisinden geçmiş. Daha sonra Tiyatro Kare ile devam etmiş. Şapkadan Babam Çıktı, Şehnaz Tango, Yalanın Batsın ve Bir Demet Tiyatro'da rol almış. Ama hepsinden önce 11 yıl gazetecilik yapmış.

    Oyunculuk ağır basınca...

    Sultan Makamı'ndaki doğal oyunculuğuyla dikkat çeken Atabeyoğlu'nun oyunculuk serüveni, o zamanki adı Basın-Yayın Yüksek Okulu olan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde okurken başlamış. "Komşu İrfan aklımı çeldi" diyor gülerek. Tatlı Hayat dizisinde "Komşu İrfan" olarak tanıdığımız Celal Kadri Kınoğlu, 'fonetik diksiyon' derslerinin hocasıymış. Bir gün, "Sende ışık var, iyi bir oyuncu olursun ve 'bahtiyar' olursun" deyince, o da ver elini konservatuvar demiş. Tabii bu arada gazetecilik devam etmiş. Oyunculuk ağır basınca da gazeteciliğe veda etmiş. Ancak yaptığı gazeteciliği yeterli bulmadığı için, "gazetecilikten oyunculuğa döndüm" demenin, yıllardır gazetecilik yapanlara saygısızlık olabileceğini söylüyor Atabeyoğlu ve devam ediyor: "Bu, bir şekilde konservatuvar bitirip de tiyatronun yanından bile geçmediği halde '30 yıllık tiyatrocuyum' diyenlerin durumuna benzer."

    Diziye ilgi artacak

    Yeditepe İstanbul'un da senaristi olan Ali Ulvi Hünkar'ın kaleminden çıkan ve hepsi birbirinden değerli oyuncuların rol aldığı Sultan Makamı'nın başarılı olmaması için hiçbir neden görmediğini söylüyor Kerem Atabeyoğlu. Diyalogları, dizi filmlerde fazlaca alışkın olmadığımız edebi değeri olan sözlerle süslenmesiyle dikkat çeken Sultan Makamı'nın ilerleyen bölümlerde daha da ilgi çekeceğini söylüyor ve ekliyor:

    "Sultan Makamı hepimiz için yüz akı bir dizi. Seyirci için ise bir sınav. Sokakta kimi çevirseniz, kaliteli bir dizi seyretmek istediğini söylüyor. Buyurun size kaliteli dizi. Bakalım seyredilecek mi?"

    BAHTİYAR'IN AKLINI "KOMŞU İRFAN" ÇELMİŞ

    Senaryosu, oyuncu kadrosu ve diyaloglarıyla sezonun iddialı dizileri arasında yer alan Sultan Makamı'nda 'Bahtiyar'ı canlandıran Kerem Atabeyoğlu, gazetecilik okurken Tatlı Hayat'ta İrfan'ı oynayan diksiyon hocası Celal Kadri Kınoğlu'nun telkinleriyle oyuncu olmaya karar vermiş


    Gönüller göğe yükselecek

    Miraç Kandili'ni idrak ettiğimiz bugün TV kanalları muhtelif camilerden yayınlanacak Kandil Özel programlarıyla izleyenlerin kandilini kutluyor. Kanal 7'nin Kandil programı Sultanahmet Camii'nde canlı yayınla ekrana geliyor. İstanbul'un ünlü mevlidhanları, hafız ve kârilerinin buluşacağı programda, Sultanahmet Camii imamı Emrullah Hatipoğlu, ünlü kari Fatih Çollak ve Diyanet İşleri eski Başkanı Salim Uslu var. Programa ayrıca; Amir Ateş, Adem Erim ve Kani Karaca katılıyor. Program Kur'an-ı Kerim'den okunacak sureler, en güzel ilahiler usta icracıların sesiyle izleyenlere manevi bir gece yaşatacak.
    Kanal 7 / 20.30

    STV (21.15), Meltem TV (20.45), TRT 1 (20.30) ve TGRT (22.00) de Kandil Özel programları hazırlayan kanallar arasında bulunuyor. Bu arada TRT ise bu yıl Miraç Kandili Özel programını Çorum Ulu Cami'den gerçekleştirecek.

  •  
    Sinemanın bugünü
    PERSPEKTİF kuşağında Türk Sineması 2003 ile sinemaseverlere dolu bir beyaz perde macerası sunuluyor. Gülhan Şen'in sunduğu programda, Yeşilçam'ın canlanma öyküsü var. Programda bu yıl gösterime girecek olan 30'a yakın Türk filminin setlerinden çekimler, fragmanlar, oyuncu, yönetmen ve yapımcılarla yapılan röportajlar yeralıyor.
    Cnn Türk / 22.10

    Fotoğraflarla insan
    OĞUZ HAKSEVER Ve İnsan'la yaşamın insani yanını yeni dönemde de ekrana getirmeye devam ediyor. Yanımızdan gelip geçen, dikkat etmediğimiz ve kameralara yansıyan "öteki" insan öykülerinin aktarıldığı programda günün fotoğrafı başlıklı da bir bölüm var. Objektiflere yansıyan ve ajanslardan düşen günün en ilginç fotoğrafı bu bölümde işleniyor.
    Ntv / 19.05

    Okuyan'ın programı
    ANAP'TAN sonra MHP'ye geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan programcı oldu. Söz Meclis'ten İçeri adlı haber programla izleyenlerin karşısına çıkacak Okuyan, bu hafta SSK'yla ilgili güncel gelişmeleri tartışmak üzere AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ve CHP Kocaeli Milletvekili İzzet Çetin'i konuk ediyor.
    Tv8 / 23.00

    Aşkın ölümle, ölümüne savaşı
    Başrollerini Demet Akbağ, Payidar Tüfekçioğlu ve Ufuk Özkan'ın paylaştığı Ölümsüz Aşk, yirmili yaşlarının başında olduğu halde ölümcül bir hastalığa yakalanan ve hemen sonra âşık olan bir gencin öyküsünü anlatıyor. Dizinin ilk bölümünde Cankurtaran'ın sevgilisi Özgür babası İsmet'in meyhanesindeki akşam yemeğinde aniden bayılır.
    Atv / 20.30

    Emel sonunda kararını veriyor
    Müjde Ar ve Nurseli İdiz'in Salih Güney'le başrol oynadığı Serseri Âşıklar'da bugün, Yeliz'in intihar girişiminden sonra babası Ekrem, annesi Emel'i ihmalkarlıkla itham ederken, Emel de tamirci Mustafa'yı suçlamaktadır. Karı kocanın arasının daha da açılması sonucu Emel çok önemli kararlar alır.
    Show Tv / 22.00
    23 Eylül 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED