AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
Zarifoğlu'na dair
zarif bir belgesel

Cahit Zarifoğlu, adını şairin Yaşamak adlı eserinden alan bir belgeselle anılıyor. Yaşamak, Zarifoğlu için yapılan ilk belgesel...

Cahit Zarifoğlu, vefatının 16. yıldönümünde Kanal 7 ekranlarında yayınlanacak bir belgeselle anılıyor.

Cahit Zarifoğlu için yapılmış ilk TV belgeseli olma özelliğini taşıyan 'Yaşamak', yaklaşık 50 dakika uzunluğunda ve tek bölüm olarak hazırlandı. Cahit Zarifoğlu'nun hayattayken çocuklarıyla birlikte çekilmiş amatör kamera kayıtlarını da ilk kez ekrana getiren Yaşamak belgeseli, adını Cahit Zarifoğlu'nun yaşamının, kendi günlüklerini içeren 'Yaşamak' adlı kitabından aldı. Belgeselin senaryosunda ise şairin günlüklerine bağlı kalındı.

Çocukluk yaşantısından şiir anlayışına, askerlik anılarından ilginç evlenme hikayesine kadar Zarifoğlu'nun hayatına dair pek çok önemli olayı ilk kez izleyiciye aktaracak olan belgesel, özellikle canlandırma tekniği ile hazırlanmış sahneleri ve ilginç kurgusuyla dikkat çekiyor.

"Yaşamak", aynı zamanda 2002 yılında "Yazarlar Birliği En İyi Belgesel Ödülü"nü kazanan "Aliya" belgeselini hazırlayan ekibin birlikte hazırladığı ikinci belgesel olma özelliğini de taşıyor.

Mahmut Fazıl Coşkun'un yönetmenliğini yaptığı belgeselin senaryosunu İsmail Kılıçarslan, görüntü yönetmenliği Atilla Güler, müziğini ise Gökhan Kırdar yapıyor. Canlandırma bölümlerinde Cahit Zarifoğlu'nu tiyatro kökenli bir oyuncu olan Akif Kartal canlandırıyor.

Belgeselde, Cahit Zarifoğlu'nu yakından tanıyan isimlerin tanıklığına da başvuruldu. Rasim Özdenören, Erdem Beyazıt, Mustafa Ruhi Şirin ve Nurettin Durman gibi arkadaşları Zarifoğlu'nun bilinmeyenlerini 'Yaşamak'ta anlatıyor.
KANAL 7 / 23.30


Sevgi Ana'da düğün telaşesi

Başrollerini Necla Nazır ve Reha Yeprem'in paylaştığı Sevgi Ana adlı dizinin bu haftaki bölümünde Perihan Savaş da konuk oyuncu olarak yer alıyor. Dizinin bu haftaki bölümünde, Nevzat ile evlenecek olan Mehtap, düğün hazırlıklarına başlarken, Kadir ile Asya ise doğacak bebeklerinin heyecanını yaşamaktadır.
Stv / 21.45

 
Başbakan Arena'da
Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu Arena'ya bu akşam; aylardır hiç bir televizyon programına katılmayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuk oluyor. Başbakan Erdoğan programda Dündar'ın, "Dünyanın en gerilimli coğrafyasında, kabuğunu kırmaya çalışan Türkiye'de neler oluyor?", "Türkiye büyük ekonomik krizi atlattı mı?", "Yoksa ekonomi olduğu yerde mi sayıyor?", "Türk- Amerikan ilişkileri kırılma noktasında mı?" gibi sorularını yanıtlıyor. Arena, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bu haftaki programla birlikte yeni yayın dönemine kadar ekranlara veda ediyor.
Kanal D / 23.15

Erbakan'la siyaset sohbeti
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Siyaset Meydanı'nın konuğu. Canlı yayınlanacak programda Ali Kırca'nın sorularını yanıtlacak olan Erbakan, dünya ve Türkiye gündemine ilişkin görüşlerini ortaya koyacak. Erbakan programda, iktidarın tutumu ve Türkiye'nin sorunlarıyla ilgili açıklamalar da yapıyor.
Atv / 23.15

Afet'in dertleri bitmek bilmiyor
Hayat Bilgisi'nde, zorla sözlendirilen Kikirik okuldan da ayrılmak zorunda bırakılınca Afet Öğretmen harekete geçer. Kadriye Öğretmen'in simetri hastalığı herkesi çileden çıkartmaktadır. Kopil, Bülbül'e kekemelik ilacı diye doping ilacı satarken, Amil Bey de döner sermaye için okula kontörlü telefon alır.
Kanal D / 20.30
12 Haziran 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED