T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

Y A Z A R L A R
Bitkiler ile cildimizdeki kırışıklıklara son!

Her yaşın ayrı bir güzelliği var. Bu gerçekten doğru. Ancak genç yaştan itibaren hiçbir kimyasal içermeyen tamamen doğadan faydalanarak hazırladığımız ve uyguladığımız bazı metodlar ile cildimizi korumamız da mümkün. Çok basit ve ekonomik olan bu yöntemleri uygulamak hiç de zor değil. Haftada 15-20 dk. ayıracağımız bitki banyoları cildimizin ihtiyacı olan nemi-yağı ve dinginliği sağlayacaktır.

* Kırışıklıklara karşı süt - bal banyosu; 2 bardak ılık süte 2 çorba kaşığı bal eklenip iyice yedirilir. 1 tatlı kaşığı badem yağı da ilave edilip ağzı kapaklı bir cam kavanozda iyice çalkalanır. 37-38 derece olan banyo suyuna boşaltılıp karıştırılır. 15-20 dakikalık bir banyodan sonra sıcak bir duş alınıp hafifçe kurulanılır.

Kırışıklıklara karşı doğal reçeteler;

80 gr. limon suyu, 30 gr. havuç suyu ve 30 gr. salatalık suyu iyice karıştırılıp kırışık bölgelere kompres uygulanır.

1'er tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış mayıs papatyası ve melissa (oğulotu) 2 bardak kaynar suya atılıp 15 dakika demlenir. Süzüldükten sonra cilde kompres yapılır.

Her gün yağı alınmış azıcık sütle yüz yıkandığında kırışıklıkların azaldığını fark edeceksiniz.

Kuru ve olgun deri için, hazırlanan banyo suyuna 100 gr. kalın tuz serpilir. 1 litre sıcak sütün içine 250 gr. çiçek balı eklenip iyice karıştırılır. 15-20 dakikalık banyonun ardından ılık bir duş alınıp hafifçe kurulanılır.

Patates ekmeği

MALZEMELER: 4 adet patates (Orta boy), 2 adet soğan (orta boy), 1 demet maydanoz, 2 adet yumurta, 1 su bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt, 2.5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 3-4 çorba kaşığı beyaz peynir, Tuz, kuru nane, kırmızı pul biber, kekik. Üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı.

YAPILIŞI: Ön hazırlık olarak patatesleri soyup, fındık iriliğinde, soğanları da yemeklik olacak biçimde doğrayalım. Maydonozu ince ince kıyalım. Yumurtaları köpürünce, ayçiçek yağını ve yoğurdu ilave edelim. Tuz ve baharatları arzuya göre peyniri, patatesleri ve soğanı ekleyip, karıştırmaya devam edelim. Kek kalıbını biraz margarin ile yağlayıp, un serpelim. Malzemeyi kek kalıbına boşaltalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirelim. Keki dilimleyerek, servis yapalım.

GÜNÜN MÖNÜSÜ:

  • Tavuk suyu şehriye çorbası

  • Tuvak sote

  • Patates ekmeği

  • İrmik tatlısı


  • 28 Şubat 2003
    Cuma
     
    GÜLSEN ORTAÇ


    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED