T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N
Aman canım PETROL

Yüzyıldır savaşların tek müsebbibi olan 'petrol'ün belgeseli ekranda

Savaşa günler kala tv8, ilgi çekici bir belgeseli daha ekrana getiriyor. Cihan Akerson'un hazırlayıp sunduğu Petrol adlı belgesel, ABD'nin Irak'ı vurma planının nedeni olan ve üzerinde yüz yıldır tekrarlanan oyunlar oynanan 'petrol'ü anlatıyor. Büyük Britanya'nın efsane başbakanı Churchill'in 1936'da Avam Kamarası'nda "Bir damla petrol, bir damla kandan daha değerlidir" sözlerinin altını çizerek, 100 yıl boyunca yaşanan kanlı savaşların perde arkasındaki kara altının hikayesini sunuyor televizyon izleyicisine.

6 bölüm olarak yayınlanacak belgeselde, 1859 yılında ABD'nin Pennsylvania eyaletinde Albay Drake'in açtığı bir kuyuyla başlayarak 21. yüzyıla kadar insanlık tarihini değiştiren, kanlı savaşların çıkmasına neden olan bu kara altının yüz elli yıllık serüveni anlatılıyor.

'Petrol'de ayrıca Türkiye'nin petrol gerçeğine de parmak basılıyor. Programda "Türkiye'de petrol var mı?" ve "Neden çıkarılamıyor?" sorularına da cevap aranıyor. Belgesel, Türkiye'de 1935'te başlayan petrol serüveninin vardığı noktayı anlatıyor.
TV8 / 21.00

BAĞDAT'TA SAVAŞ MEVSİMİ

Bugün tekrarlanacak olan belgesel 'Bağdat'ta Savaş Mevsimi'nde Körfez Savaşı'nda Bağdat'a bombalar düşerken kentte olan tek Türk gazeteci Aziz Akyavaş ve Coşkun Aral, Enis Berberoğlu ve Mehmet Ali Birand gibi gazeteciler yaşadıklarını anlatıyor.
CNN Türk / 22.00

SADDAM'LA 60 DAKİKA

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan ve bugün tekrarlanacak olan Saddam'la 60 Dakika'da ise, Saddam'ın CBS'ye verdiği röportaj yayınlanıyor.
CNN Türk / 23.05


Yakala bakalım yakalayabilirsen
Ike Graham yazılarını hep son saniyede yetiştiren New York'lu bir gazetecidir. Yine böyle zor bir anında barda tanıştığı bir adamın anlattıklarından yola çıkarak, evlilik anından kısa bir süre önce evlilikten vazgeçip kaçmasıyla ünlü Maggie hakkında, araştırma yapmadan bir yazı yazar. Ertesi gün müdür tarafından bu kez çok ileri gittiği için kovulur. Ike'ın işine geri dönmesi için tek şansı Maggie'nin yaklaşan dördüncü evliliğiyle ilgili, bu kez gerçek bir yazı yazmasıdır. Tüm kasaba halkı ve Ike, Maggie'nin yine son anda evlilikten vazgeçeceğini düşünmektedir.

Kaçak Gelin

Orijinal Adı: Runaway Bride Yön: Garry Marshall Oyn: Julia Roberts, Richard Gere, Joan Cusack (1999 / Romantik / Komedi)
TRT 1 / 20.30


Klasik aksiyon ağızda tad bırakır
Klasik aksiyon tadında olan ve özellikle cast'iyle göz dolduran Ronin ekranda. Filmin konusu şöyle: İrlandalı organizatör Deidre suçlulardan bir çantayı almak için bir grup ayarlar. Bu grubun içinde eski ajanlar Sam ve Vincent ile, Alman elektronik uzmanı Gregor, Larry ve Spence vardır. Ekip kendini Cannes'dan Nice'e kadar uzanan kovalamanın içinde bulur.

Ronin

Yön: John Frankenheimer Oyn: Robert De Niro, Jean Reno, Sean Bean, Jonathan Pryce (1998 Aksiyon)
STAR / 21.15

 
Discovery döndü
Discovery Channel, dün itibariyle Kablolu TV yayın ağına geri döndü. Kablolu yayın ağının bulunduğu 25 merkezde yeniden yayına geçen Discovery Channel, bilim, teknoloji, keşif, macera, vahşi yaşam, doğa tarihi, gizem, mitoloji, tarih, arkeoloji, insanlar ve yerler gibi konularda izleyenlerin belgesel ve eğlence kanalı olmaya aday görünüyor.
Ali Şen'le Fenerbahçe sohbeti
Mehmet Akif Beki'nin sunduğu Kırmızı Işık'a Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen konuk oluyor. Ali Şen futbol gündemindeki konulardan Türkiye ve dünyadaki gelişmelere kadar çok geniş bir yelpazede sorulara cevap veriyor. Şen programda "Fenerbahçe başkanlığına yeniden aday mı?", "Siyasete mi soyunuyor?" ve "Savaşa karşı mı?" sorularını cevaplıyor.
Kanal 7 / 24.00

Hürrem'in entrikaları bitmiyor
Gülben Ergen'in rol aldığı Hürrem Sultan'da, İbrahim Paşa Manisa sarayına, Mahidevran ve Şehzade Mustafa'yı ziyarete gider. Mahidevran İbrahim'e payitahta dönmemesini Hürrem'in kötü bir hesap peşinde olduğunu söyler. Fakat İbrahim "kaçmak olmaz" der. Saraya döner ve iki cellat tarafından boğdurulur.
Star / 20.00
2 Mart 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED